internetowe karate?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak - powstała Polska Federacja Karate. Póki co jest jeszcze zbyt młodym tworem by jej powołanie dało jakieś wymierne efekty. Na razie są deklaracje...Kirin z tego co wiem, to Dyduch powołał już taką federację nastawioną na współpracę pomiędzy różnymi stylami karate. I myślę, że jest to bardzo dobry pomysł. Mam tylko nadzieję, że ta koncepcja się utrzyma.
Zobaczymy co z tego będzie.
Jeśli jednak oczekujesz, że PFK stanie się świetlanym przykładem, że przełamane zostana wszystkie lody, że polskie i światowe karate nagle się zjednoczy, stanie jak jeden mąż i że nastanie pokój i współpraca na polu Sztuki - śnij dalej :wink:
Co nie znaczy, że nie może być nam fajnie w naszym mąłym polski grajdołku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No cóż - póki co do "koryta z rządową kasą" dorwał się PZK, i uważa by innym się to nie udało.Utworzenie PFK ma na celu jedynie dostanie sie do koryta z rządowa kasą ale biedaki nie przewidzeli Unii Europejskiej,gdzie zdobywanie kast będzie coraz trudniejsze.Zreszta chyba juz były jakies nie porozumienia w wyborze szeryfów PFK ,gdyz każdy chciał rządzić Polka porafi
Swoją droga Polski Związek Karate powinien się chyba nazywać "Polski Związek Karate Kyokushinkai", bo klubów Szhotokanu jest w nim tyle co kot napłaka. No ale gdyby w PZK było tylko KK, to by juz nie był "Polski Związek, reprezentujący całe środowisko karate i mający prawo do rządowych dotacji" :wink:
A że w wyborze władz PFA były jakieś animozje to oczywiste - rbienie czegokolwiek w tym kraju wiąże się z konfliktami, a w środowisku karate szczególnie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A nasz wódz nie opowiada bajek o PZK - on wogóle NIC nie opowiada o PZK, ponad to co jest powszechnie wiadome: Ze jest to obecnie największa w Polsce organizacja zrzeszająca karateków.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a nie wpadles na to drogi kolego ze cos moglo sie zmienic przez 3 lata?Ej Ty 45 procent PZK to Kluby shotokan ,więc nie opowiadaj bajek waszego wodza. .3 Lata temu czytałem wykaz klubów po Walnym PZK i wiem co piszę. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kirin aż tak naiwnie to ja na tą nową federację nie patrzę ale dobrze, że taka idea powstała. Jak powiedziałeś zobaczymy co z tego powstanie. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Drogi kolego chyba masz komunistyczny statut obecnym statucie jest wyrażnie napisane jakie style karate moga być jego członkami .Styli ponad 10 z tego co pamiętam w tym Oyama Ale jak sie ktos boi weryfikacji i kontroli merytorycznej związku to najlepiej narzekac i tworzyć mity jaki ktos jest fe.
A czy związek nie boi się weryfikacji i kontroli merytorycznej?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale na poniec powiem fajnie jest jaktos się daje podpuszczać jak dziecko
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wasze kontuzje po kumite/treningach karate