szacunek dla starszych zawiera sie w elementarnym pojeciu kultury - bez wzgledu na istniejace roznice w pogladach.Tak napoważnie to to że masz 34 lata to mnie akurat guzik obchodzi, miej sobie i 102 lata a ja nie będe ci się kłaniał w pas z racji wieku.
Jakubie, niewątpliwie masz rację ,ale wiek 34 lat nie jest wiekiem w którym idzie się na zasłużoną emeryturkę :-) chyba że ten gościu już jest emerytem to mogę w drodze wyjątku traktować go jak seniora. :-) , Jednak osoby w tym wieku nie moga liczyć na umizgi z mojej strony, że będę ćwiczył kwiecistą mowę w ich obecności, ze starszymi i bardziej szanowanymi, nie tylko w środowisku sztuk walki jestem na ty, zawsze na ich życzenie, żebym do kogoś mówił per pan muszę go szanować, to musi być dla mnie autorytet, a nie jakiś typ, którego nie widziałem na oczy, i o którym pies z kulawą nogą nie słyszał kto zacz? Po za tym jesteśmy na internetowym forum dyskusyjnym a nie w sali treningowej, obowiązuja tu inne reguły, nikt sie nikomu w pas kłaniać nie musi.
Po za tym mam jak czytałeś 17 lat i mało wiem, jestem małolat.