Samotne cwiczonka...
Napisano Ponad rok temu
Jakos malo co przychodzi mi do glowki a czas leci.
Mam nadzieje,ze wam nie doskwiera az tak brak treningow jak mi.
Milego dnia
Marta
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najprościej bedąc w lesie usiąść na 1,5 godziny w seiza, to szalenie ważna pozycja dla wszystkich sztuk walki,
a komary zrobią resztę
Napisano Ponad rok temu
Wyjezdzam za kilka dni nad jeziorko i prosilabym was o ew. sugestie co mozna pocwiczyc samotnie w srodq lasu.
Jakos malo co przychodzi mi do glowki a czas leci.
Mam nadzieje,ze wam nie doskwiera az tak brak treningow jak mi.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
życzę miłego odpoczynku!
Silvio
Napisano Ponad rok temu
nie dla wszystkich.seiza, to szalenie ważna pozycja dla wszystkich sztuk walki,
Napisano Ponad rok temu
nie dla wszystkich.
Napisz mi w której SW nie jest potrzebna zdolność koncentracji,panowania nad reakcjami swojego ciała, kontrola oddechu, siła woli, itd, itd, to proste ćwiczenie kompleksowo rozwija wiele cennych dla wszystkich SW cech.
Napisano Ponad rok temu
ale do tego nie jest potrzebny klek.
usiądź na godzinkę, a zobaczysz jak mało wiesz o tym ćwiczeniu i o sobie, a później porozmawiamy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zreszta mysle ze moge w imeniu nas obu spokojnie odpowiedziec my szanowny kolego moro nie musimy niczego udowadniac, my wiemy jakie znaczenie ma to cwiczenie, jesli natomiast ty chcesz cos udowodnic - np brak znaczenia tego cwiczenia, lub jego znikome znaczenie, lub cokolwiek innego, to wychyl nos po za wlasna sale treningowa i udowodnij to co pragniesz udowodnic.
z wyrazami szacunku
Napisano Ponad rok temu
Moro...jezeli masz cos przeciw temu co mowia inni to zalatwiaj to na pw bo nic nie wnosisz do tematu. Czemu poprostu nie dasz przykladu tego co mozna robic i nie zamkniesz mordki?
troche szacunku...
Napisano Ponad rok temu
co do cwiczonek - a rob wszystko co Ci do glowy przyjdzie, a nawet najlepiej nie rob nic, bo troche odpoczynku od tego co sie robi codziennie nie zaszkodzi, a wrecz pomoze.
pozdr
Napisano Ponad rok temu
I nie pojechala tylko wyrazilam prozbe
Napisano Ponad rok temu
skoro Ci malo treningu, to faktycznie cos tam pomachaj.
Ja najczesciej macham kijkami, bo biegac mi sie nie chce (zreszta od biegania jest Aiki ),padac nie lubie, a z cieniem walczyc na aikidockie techniki ciezko -aha taiso jest nudne. No wiec patykami wymachuje.
No i od kiedy zaczalem iaido to mam jeszcze miecza :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poprawic kondycje fizyczna: zaplanuj sobie serie cwiczen tzw ogolnorozwojowke i mozesz jechac. Nie koniecznie na silowni, brzuszki, pompki, podskoki, skakanka, biegi, podciaganie sie itd... to wszystko mozesz cwiczyc w Naturze. Po takiej rozgrzewce, ktora ci wypluwa pluca, - 30 min rozciagania.
Nie zaszkodzi ci na figure, nie? :wink:
Cwiczenie bronia - masz jo i boken? to godzina przed i godzina po poludniu. Proste rzeczy, jakies kata 1000 powtorzen na kazda strone.
Zmontuj sobie drewniany stojak pelen galezi i wal bokenem shomeny w te galezie.
Znajdz sobie porzadne drzewo i uderzaj tsuki jo w to drzewo na roznych wysokosciach.
Masz dzialke? nie masz? - idz do znajomych. praca na dzialce doskonale komponuje sie z cwiczeniem aikido - wynajduj prace jak najciezsza, ale pracuj tak zeby miec zrelaksowane ramiona, proste plecy, mocne centrum, cwicz swiadome przesuwanie srodka ciezkosci ciala podczas pracy. Staraj sie schynchronizowac wszystkie czesci ciala zeby pracowaly razem a nie oddzielnie. jednoczesnie ciagle miej swiadomosc przyrody jaka cie otacza.
Napisano Ponad rok temu
a jak to sie ma do tego o czym mowimy? kickbokserzy/bokserzy/bjjtowcy/zapasnicy/taekwondocy i inni jakos obywaja sie w swoim treningu bez kleczenia- to po pierwsze (i tu widac juz ze nie jest tak jak napisal MM odnosnie seiza i wszystkich sztuk walki)Napisz mi w której SW nie jest potrzebna zdolność koncentracji,panowania nad reakcjami swojego ciała, kontrola oddechu, siła woli, itd, itd, to proste ćwiczenie kompleksowo rozwija wiele cennych dla wszystkich SW cech.
po drugie- czy to ze ktos nie siedzi przez godzine na wlasnych pietach oznacza ze nie ma zdolnosci koncentracji... nie wykazuje sily woli?
Mr Smail- to bylo do M&M'sa :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zmiany w Shudokanie
- Ponad rok temu
-
Relacja ze stażu aikido i aikitaiso Ińsko 23.07-03.08
- Ponad rok temu
-
Czy to naprawde jest H.Kobayashi sensei?
- Ponad rok temu
-
Zdrobnienia a szacunek
- Ponad rok temu
-
"Autorytet"
- Ponad rok temu
-
Do Szczepana
- Ponad rok temu
-
Fenomen O-sensei
- Ponad rok temu
-
Relacja - oboz Aikido na Slowacji (Nebi Bural 6 dan)
- Ponad rok temu
-
magiczny rytuał
- Ponad rok temu
-
PFA CZY PUA ? OTO JEST PYTANIE
- Ponad rok temu