Samotne cwiczonka...
Napisano Ponad rok temu
dziekuje wszystkim,ktorzy potraktowali mnie powaznie
zostaly mi jeszcze 3dni
Napisano Ponad rok temu
Jest to jedna z form poznania samego siebie - ciała i psychiki. Może Ci się wydawać, że jesteś bóg wie co ale to proste ćwiczenie weryfikuje wszystko. Nie jeden "mocarz" przy tym wysiadł. Banalnie proste a jak szybko Ci powie jaki jesteś Może gdyby któryś z kick'owców lub bokserów posiedział w tej pozycji to by coś odkrył.....a jak to sie ma do tego o czym mowimy? kickbokserzy/bokserzy/bjjtowcy/zapasnicy/taekwondocy i inni jakos obywaja sie w swoim treningu bez kleczenia- to po pierwsze (i tu widac juz ze nie jest tak jak napisal MM odnosnie seiza i wszystkich sztuk walki)
Napisz mi w której SW nie jest potrzebna zdolność koncentracji,panowania nad reakcjami swojego ciała, kontrola oddechu, siła woli, itd, itd, to proste ćwiczenie kompleksowo rozwija wiele cennych dla wszystkich SW cech.
po drugie- czy to ze ktos nie siedzi przez godzine na wlasnych pietach oznacza ze nie ma zdolnosci koncentracji... nie wykazuje sily woli?
Mr Smail- to bylo do M&M'sa :wink:
Napisano Ponad rok temu
i tu widac juz ze nie jest tak jak napisal MM odnosnie seiza i wszystkich sztuk walki:
Widać wyłącznie to, że nie wszystkim starcza checi by korzystać z dobrodziejstwa medytacji.
mówiłem o ćwiczeniu majacym na celu doskonalenie konkretnych elementów , a nie o testach , zauważ różnicę,po drugie- czy to ze ktos nie siedzi przez godzine na wlasnych pietach oznacza ze nie ma zdolnosci koncentracji... nie wykazuje sily woli?
a co do mojego nosa to niepotrzebnie się martwisz :wink:
Napisano Ponad rok temu
M&M's
... nie zapominaj, że nadmiar słodyczy może być szkodliwy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cwiczyc to bym mogla i wyobraz sobie ze to sa podstawy tylko...no wlasnie podobno juz je opanowalam...czy w wystarczajacym stopniu?zawsze umiem za malo... tylko no coz...czasem przyda sie pewna roznorodnosc...a czemu mam powtarzac to co robi sie u nas skoro moge od was dowiedziec sie czegos nowego ?
Hmmm... moje zdanie na temat podstaw to: Cwicz aż Ci sie znudzi, a jak sie znudzi to sie zmuszaj no ale mniejsza oto - jeśli chodzi o to co sie chcesz od "nas" nauczyć to OK ale jak to zrobić? Przez neta troche trudno - no chyba ze masz jakiś pomysł lub niedaleko mieszkasz...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że warto pobiegać w lesie.
Zrobić trochę ćwiczeń oddechowych i porozciągać się.
Jeżeli interesują Cię ćwiczenia z bokenem ( drewniana imitacja miecza )
to można poćwiczyć.
Może uda się rozpocząć dyskusję co można samemu ćwiczyć
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
hmm no wiesz Krzysiu zeby mnie uczyc co to bokken wiem co to bokken jo iaito bo i inne takie
Mysle ze kazdy ma swoj sposob na spedzanie wolnego czasu a cos takiego moze byc prawdziwa skarbnica wiedzy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Marta-Ika - nie sluchaj oszolomow ktorzy kaza ci sie zmuszac do czegokolwiek :-)
o droga do zatracenia...
Napisano Ponad rok temu
to powies ten worek i udezaj w niego iaito
Marta-Ika - nie sluchaj oszolomow ktorzy kaza ci sie zmuszac do czegokolwiek :-)
o droga do zatracenia...
Właśnie, spróbój nic nie robić, to jest najtrudniejsze dla współczesnego człowieka - ludzie zatracili umiejętność nic nie robienia, zaraz mają wyrzuty sumienia albo coś tam w głowie innego
Napisano Ponad rok temu
o droga do zatracenia...
Mam nadzieje, że to nie było do mnie ja nic nie kazałem :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jeżyk - i za to cię lubie bo w nic nie robieniu to obaj mamy po 17 danie i złotym pasie z czerwonymi kutasikami 8)Właśnie, spróbój nic nie robić, to jest najtrudniejsze dla współczesnego człowieka - ludzie zatracili umiejętność nic nie robienia, zaraz mają wyrzuty sumienia albo coś tam w głowie innego
Napisano Ponad rok temu
o droga do zatracenia...
Mam nadzieje, że to nie było do mnie ja nic nie kazałem :wink:
oczywiscie ze nie do ciebie - czy ty wygladasz na oszoloma
Napisano Ponad rok temu
o droga do zatracenia...
Właśnie, spróbój nic nie robić, to jest najtrudniejsze dla współczesnego człowieka - ludzie zatracili umiejętność nic nie robienia, zaraz mają wyrzuty sumienia albo coś tam w głowie innego
E tam ,nic nie robienie mam opanowane do perfekcji i nawet mnie to nie nudzi i nie mam wyrzutow sumienia :wink:
Ty i Labedz nie jestescie az tak orginalni,znam jeszcze jednego ,ktory tez jest mistrzem nad mistrzami ,niesie go fala ,ale tylko w przenosni
Napisano Ponad rok temu
Ty i Labedz nie jestescie az tak orginalni,znam jeszcze jednego ,ktory tez jest mistrzem nad mistrzami ,niesie go fala ,ale tylko w przenosni
Paskuda Jak mozesz tak mówic ? 8O 8O A tak staralismy się z Jeżykiem ci zaimponować :wink: I co my teraz biedne żuczki zrobimy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zmiany w Shudokanie
- Ponad rok temu
-
Relacja ze stażu aikido i aikitaiso Ińsko 23.07-03.08
- Ponad rok temu
-
Czy to naprawde jest H.Kobayashi sensei?
- Ponad rok temu
-
Zdrobnienia a szacunek
- Ponad rok temu
-
"Autorytet"
- Ponad rok temu
-
Do Szczepana
- Ponad rok temu
-
Fenomen O-sensei
- Ponad rok temu
-
Relacja - oboz Aikido na Slowacji (Nebi Bural 6 dan)
- Ponad rok temu
-
magiczny rytuał
- Ponad rok temu
-
PFA CZY PUA ? OTO JEST PYTANIE
- Ponad rok temu