noże survivalowe
Napisano Ponad rok temu
a co to - biedna sierotka i ktos musi ja przygarnac?
najprosciej zaliczyc kukri do klasy kukri
na pewno nie jest to noz survivalowy , raczej maczeta jesli juz do czegos
Ja to widze tak: survival to wszelkie prace na lonie naturki, w uproszczeniu. Do takich prac zalicza sie tez rabanie drewna, kukri nadaje sie do rabania drewna, wniosek: kukri to noz wykorzystywany w survivalu
W wielkim uproszczeniu z zachowaniem praw logiki ja to widze wlasnie tak, ale to moja opinia!
z zachowanie Twoich praw logiki to może tak
ale idąc Twoim tokiem rozumowanie to "siekiera nadaje się do rąbania drewna, wniosek : siekiera to ... "
ale kukri to nie nóż survivalowy bo poza rąbaniem drewna to niewiele można nim zrobić (np. pocięcie kiełbasy na plasterki moze byc trudne [trzebaby ciąć końcówką ostrza], wspomniane już oprawienie jakiegoś królika też dosyć trudne o małej rybce lepiej nie wspominać, ]
Napisano Ponad rok temu
z zachowanie Twoich praw logiki to może tak
ale idąc Twoim tokiem rozumowanie to "siekiera nadaje się do rąbania drewna, wniosek : siekiera to ... "
ale kukri to nie nóż survivalowy bo poza rąbaniem drewna to niewiele można nim zrobić (np. pocięcie kiełbasy na plasterki moze byc trudne [trzebaby ciąć końcówką ostrza], wspomniane już oprawienie jakiegoś królika też dosyć trudne o małej rybce lepiej nie wspominać, ]
Chyba w zbytnim uproszczeniu podszedlem do survivalu...musze czesciej wychodzic w plener;)
Napisano Ponad rok temu
Koniec monotematycznych, nudnych postów i wciąż powtarzających się pytań (z mojej strony)! Koniec ślinienia się na widok noży innych!
CAMILLUS MARINE COMBAT już jest mój! A wkrótce może krótka recenzja!
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoich zdjęć? Oj... BARDZO mi przykro. Nie posiadam odpowiedzniego sprzętu... Ale możecie wierzyć mi na słowo... jest ZAJEBISTY!a fajnie by bylo gdybys mogl wrzucic kilka zdjec
Niestety, nie znalazłem też żadych zdjęć w inecie (tzn.: z ostrzem combo i piłką na grzbiecie). Musicie się zadowolić takim...
Pochwa, ja kupiłem w komplecie z taką:
A jutro... do lasu
Napisano Ponad rok temu
btw. gratuluje noza niech ci sluzy ....sam tez planuje kupno fixed blada jakiegos chetnie poczytam co nieco
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pochwa, ja kupiłem w komplecie z taką
No to podwojne gratulacje! Juz sie balem, ze dali Ci standardowa (skorzana). Wiem, ze ta jest za dodatkowy szmal ale jakos wizualnie lepiej sie prezentuje. Mam nadzieje, ze sprawdzi sie "w praniu".
Pozdrawiam - Jacek.
Napisano Ponad rok temu
Wiem, ze ta jest za dodatkowy szmal ale jakos wizualnie lepiej sie prezentuje. Mam nadzieje, ze sprawdzi sie "w praniu".
Najlepsze jest to, że nic za nią nie zapłaciłem
Sama, choć wygląda mało ciekawie. Jest mocna i b. dobrze trzyma nóż. Jeden tylko "-". Niszczy powłokę noża... :? Ale to drobiazg...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
PL odpowiedniki określeń Full-tang & Guthook
- Ponad rok temu
-
opinia MOD cqd 1
- Ponad rok temu
-