![:cry:](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/cry.gif)
ps. Może Akira pochwali się swoim stopniem bo widać ten czyjś niebieski pas strasznie go kłuje w oczy :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i tu sie nasuwa pytanie:Problem polega na tym że ty nie rozumiesz jednego podstawowego faktu, że jeżeli ktoś osiąga pewien poziom w Yoshinkan Aikido (IYAF) to jego podstway muszą wyglądać tak samo, niezaleznie od miejsca gdzie ćwiczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jeszcze jedno dlaczego w postawie noga zakroczna musi być prosta w kolanie i ciężar ciała na wykrocznej? Może to śmieszne pytanie ale patrząc na filmy z Saito, Saotome czy nawet z Ueshibą wyrażnie widać że noga jest ugięta a ciężar jakby na nodze zakrocznej
Napisano Ponad rok temu
Chociażby takie że jak ci ktoś sprzeda fachowego low kicka w kolano to umarł w butach a i z kolankiem niekiedy można się pozegnać. Wracam własnie ze satazu/obozu z Philippe Orbon( 5 dan - linia Ch Tissierr), który to ładnie demonstrował, a dodam ze gość lubi(ł) się pospawac swego czasu także w fomule thai boxu o ile mi wiadomow yoshinkanie (i pochodnych) ciezar jest z przodu, nie z tylu, jest wiele zalet tego, pewno i wady (ciekawe jakie ), a noga tylna jest prosciutka cacy
Napisano Ponad rok temu
Jezus maria, Labedz, przeciez aikido nie sluzy do bicia sie !!!!!!!!!!![Chociażby takie że jak ci ktoś sprzeda fachowego low kicka w kolano to umarł w butach a i z kolankiem niekiedy można się pozegnać. Wracam własnie ze satazu/obozu z Philippe Orbon( 5 dan - linia Ch Tissierr), który to ładnie demonstrował, a dodam ze gość lubi(ł) się pospawac swego czasu także w fomule thai boxu o ile mi wiadomo
8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jezus maria, Labedz, przeciez aikido nie sluzy do bicia sie !!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To widac korzystalismy z róznych podręcznikówPozycja z podrecznika wyglada tak ze 60% jest na przedniej nodze. Jak bedziesz stal podczas walki to inna sprawa. Jednak podczas zakladania techniki (np. shihogage) kiedy chcesz zeby uke byl rzucony mocno obciazasz przednia noge (nawet do 80%), a tylna prostujesz zeby dodala powera.
Przynajmniej ja mam taki feeling
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kiedy chcesz zeby uke byl rzucony mocno obciazasz przednia noge (nawet do 80%), a tylna prostujesz zeby dodala powera.
Przynajmniej ja mam taki feeling
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu