American Tomahawk
Napisano Ponad rok temu
sid, takie cos sluzy do walki, a dzieki budowie, jest to baaaardzo efektywne narzedzie walki
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Co jak co ale nozownik\pałkarz juz sie chyba dobrze zastanowi zanim zaatakuje kogos z tomahawkiem :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem to lekka przesada. Jest to też bardzo nie użyteczne narzędzie...sid, takie cos sluzy do walki, a dzieki budowie, jest to baaaardzo efektywne narzedzie walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wybacz, ale jakoś trudno mi w to uwierzyć... :?Już nawet SWAT-y zaczęły coś takiego na robotę nosić.
... świetnie to brzmi... "tomahawk taktyczny"To tomahawk taktyczny
Dalej jakoś nie czuję się przekonany...
Napisano Ponad rok temu
LvB a kto ich uczy walki takim czyms? nie chodzi mi o konkretna osobe ale styl ktory reprezentuje (jest takowy?). nie slyszalem o walce tomahowkiem - napisz cos jakbys mogl albo rzuc linka.
A trzeba to dużo nauki? (górale mogą się wypowiedzieć :wink: )
A walka tomahawkiem ... hehe - od razu mam skojarzenia z pewnym pociskiem rakietowym...
Napisano Ponad rok temu
Już nawet SWAT-y zaczęły coś takiego na robotę nosić
Do walki?? Chyba do rozwalania drzwi? :? A jeśli nie - to po co? (na postrach :wink: :? )
Napisano Ponad rok temu
MYSLICIE ZE OBRONA CZYMS TAKIM/WALKA NA ULICY MOZE ,JAKBY TO POWIEDZIEC SIE ZDAZYC?
Raczej nie, chyba że się nosi w ręce (albo oficjalnie na widoku :wink: 8) )
Albo broni się np. samochodu - i do konfrontacji wychodzi się z takim "narzędziem". Napastnik chyba by zwątpił...
Napisano Ponad rok temu
A trzeba to dużo nauki? (górale mogą się wypowiedzieć :wink: )
no wiesz jakby podtrzymac twoja teorie to w sumie walka nozem ma sie na tej samej zasadzie - bierzesz noz tniesz albo dzgasz - i po sprawie a tak nie jest. nie uzywa sie broni ktorej sie nie opanowalo - a w ich przypadku taki blad jest malo przyjemny.
o ile oczywiscie to co mowi LvB jest w pelni prawda i SWAT uzywa tomahawkow.
Napisano Ponad rok temu
no wiesz jakby podtrzymac twoja teorie to w sumie walka nozem ma sie na tej samej zasadzie - bierzesz noz tniesz albo dzgasz - i po sprawie
Jak chcesz zabić przeciwnika- to czemu nie? (no chyba, że knife-knife - ale to zupełnie inna historia). Dlatego wszyscy podkreślają "nóż niebezpieczny w rękach amatora" itp. itd.
Sporo pracowałem siekierą - i gdybym chciał komuś obciąć łep - nie ma problemu... Ktoś nawet o minimalnej wiedzy i technice - ale solidnej "łapie" - gdyby machnął to masakra. Jeden mój znajomy nie trenuje specjalnie walki kluczem (kto w temacie - wie o co chodzi)- ale jak uderzy to uderzy
Problem w tym, że taką bronią jak Tomahawk - to trudno nie zabić...
a tak nie jest. nie uzywa sie broni ktorej sie nie opanowalo - a w ich przypadku taki blad jest malo przyjemny.
Pewnie - lepiej oczywiście dobrze czymś władać Jednak taka broń - nie jest raczej kluczowa - nie sądzisz? To nie średniowiecze :wink: :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to jest juz moj 3 hawk , i nadal uwazam ze jest jedna z najbardziej destrukcyjnych broni.Polecam zobaczyc jak to robi Carracci
Ja po prostu lubie cwiczyc to co jest najskuteczniejsze , lubie tez strzelac z karabinow duzego klaibru co nie znaczy ze bede go nosil do pracy na plecach.
Hawkow uzywaja prawie wszystkie teamy od Rangersow po Seals , SWAT,NY TASK FORCE , JTF2 , lista jest dluga.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fajnie... też bym sobie postrzelał... :roll:lubie tez strzelac z karabinow duzego klaibru
Seiken... przekonałeś mnie. Może nie do końca, ale...
Lepszy przedziałek na głowie można zrobić macztą... :twisted: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Hawki z AT to naprawde swietna bron i swietnie sie sprawdza w budynkach , ciasnych pomieszczeniach.Nie potrzenba takiej finezji jak przy np.nozu , jest bronia bardzo ituicyjna , po kilku godzinach nauki nie masz problemu z jej wykorzystaniem.
A ze zajebali patent Mohawkom czy innym Huronm i nie placa royality to tez prawda.Musze pogadac z okolicznymi "native americans" , moze jakas sprawke do sadu wniesc..... :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Do survala i nie tylko: Tornado vs. BK7
- Ponad rok temu
-
rzutki
- Ponad rok temu
-
Sebenza a Benchmade pinnacle
- Ponad rok temu