Walka bez reguł
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sorry ale juz mi znajomy mowil jak bylo z kontuzyjnoscia jak byly walki wedle przepisow Pride i ze sprzetem tam stosowanym. Duzo obic itd.
Dla mnie to po prostu nie jest dobry sposob do cwiczen. Rownie dobrze w ramach cwiczen mozesz isc cwiczyc "walke realna" z zulami pod budka z piwem.
Napisano Ponad rok temu
Goście których w ten sposób potraktowałem (nie na treningu) długo leczyli rany, rozcięcia, rozwalone "lima", złamane nosy itp. przyjemności...
Full contact bez reguł - dążenie do nokautu? Po co? Nokautować znajomych z treningu?? Jak gość na sparingu bardzo chciał mocno się "naparzać" - to kilka mocnych prostych hamowało go...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dziwi mnie po prostu to, że wiele sekcji MA reklamuje się hasłami "walka bez reguł", "realna walka" i te sprawy, a tak naprawde widzę, że prawie nigdzie się tego nie cwiczy... I dlatego chciałem sprawdzić czy się mylę czy nie...
Człowieku!! A aikido reklamowało się jako SKUTECZNA SAMOOBRONA!! (bez żartów - w gazecie)
Marketing, marketing, kasa, zyski, cieniaki przychodzą na treningi i co oni się nauczą - nic! Mają wysokie stopnie, jednostrzałowcy - są dziesiątki takich sekcji...
Napisano Ponad rok temu
Jaki ten świat fałszywy i zakłamany...
Ale może jednak ktoś jeszcze tak ćwiczy?
Napisano Ponad rok temu
No właśnie... no właśnie...
Hmm - tylko po co? Co miałem dostać w walce na ulicy, to przecież jak dostanę już na treningu ... to po co mi MA? 8) :?
Napisano Ponad rok temu
Poza tym jeden trening na pare miesiecy pomiedzy pobytami w szpitalach to co za przyjemnosc? :twisted:No właśnie... no właśnie...
Hmm - tylko po co? Co miałem dostać w walce na ulicy, to przecież jak dostanę już na treningu ... to po co mi MA? 8) :?
Napisano Ponad rok temu
Poza tym jeden trening na pare miesiecy pomiedzy pobytami w szpitalach to co za przyjemnosc? :twisted:
Poza tym kazdy nokaut, serie mocnych uderzeń na głowę itp. - TO TRWAŁY uraz. Człowiek coraz głupszy... O to chodzi? :roll:
(nie wierzysz - bokserzy )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio Tyson skasował jakiegoś klienta w hotelu (hehe "zaatakował nieuzbrojonego mężczyznę" - w wiadomościach)
Napisano Ponad rok temu
Jak można się nauczyć walczyć nie walcząc?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do tego kopa w jaja od profesora, to nie zrozumiałem aluzji... może ja jednak zgłupiałem... :wink:
Napisano Ponad rok temu
To znaczy jak? Z gryzieniem, kopami w jaja, wsadzaniem palcow do oczu, uszu, z poszerzaniem usmiechow, z uderzeniami w tyl glowy i w kark, z kopnieciami w kolana, z uderzeniami otwartymi dlonmi w uszy (telefonik, czy jak mu tam?), z gryzieniem, szczypaniem i drapaniem, z uderzeniami w krtan, z naciskiem na owa krtan oraz wezly chlonne z pelna sila, ze nie wspomne to prymitywnym uderzeniu z glowki? 8O I to wszystko bez ochraniaczy. Jesli tak, to jestescie najtwardsza sekcja trenujacych sztuki walki na swiecie. A jesli nie, to nie walczycie bez regol(...)My u nas walczymy bez reguł, kontuzje owszem zdarzają się, siniaki są, ale jednak nie dzieje się nic strasznego. (...)
Napisano Ponad rok temu
Ale zaraz, jednej rzeczy nie rozumiem - podchodzicie do sprawy strasznie katastroficznie...
My u nas walczymy bez reguł, kontuzje owszem zdarzają się, siniaki są, ale jednak nie dzieje się nic strasznego.
No to jest dobre!! To NIE JEST bez reguł...Jak można się nauczyć walczyć nie walcząc?
Rany - człowieku - można doskonale nauczyć się walczyć - ale rękawice, szczęka, ochraniacza na jaja i tyle. Nie pełna siła, i tylko niektóre techniki...
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście nie mówię, że walczy w ten sposób od razu każdy kto przyjdzie na sekcję, ale ci zaawansowani owszem.
Są u nas trzy stopnie walki, w trzecim nie ma żadnych ograniczeń.
Napisano Ponad rok temu
A walczycie też w parterze i obijacie się np. w dosiadzie? Jeśli nie, to nie są to walki bez reguł.Nie aikido. Modliszke. Tak się właśnie ćwiczy Kung-Fu tradycyjne.
Napisano Ponad rok temu
A pozostale elementy, ktore wymienilem?Z reguły nie gryziemy, bo to właściwie dosyć trudne... najpierw trzeba się przytulić a walczymy najczęściej w dystansie. Rzadko kiedy uderza się w krtań, no bo to zajebiście niebezpieczne... ale zdarza się.(...)
A dlaczego walczycie w dystansie? Przeciez jak nie ma regul, to to jest bez sensu, bo jest najmniej intuicyjne. Skoro nie da sie nauczyc walczyc nie walczac, to jak uczycie sie walki bez regul w zwarciu, w parterze i w krotkim dystansie? Uwazasz zatem, ze walka naprawde bez regul np. na ulicy odbywa sie w dystansie?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Radom-szukam chętnych
- Ponad rok temu
-
Progressive Fighting Systems
- Ponad rok temu
-
Sztuki a sporty walki
- Ponad rok temu
-
Przydatne linki
- Ponad rok temu
-
Jak wzbudzac strach w ludziach?
- Ponad rok temu
-
SUKCESY NAJMŁODSZYCH
- Ponad rok temu
-
zachodnie sztuki walki - link
- Ponad rok temu
-
Bramka w warszawie
- Ponad rok temu
-
Historia, filozofia, religa, kultura dalekiego wschodu
- Ponad rok temu
-
!!!!!!!!!!!!!!! Tu piszcie wszystko co wiecie o NINJUTSU !!!
- Ponad rok temu