Progressive Fighting Systems
Napisano Ponad rok temu
Niedawno wrocilem z Monachium. Cwiczylem tam z Michaelem Grunerem -Senior Instruktorem Jeet Kune Do w organizacji Paula Vunaka - Progressive Fighting Systems, w ktorej znany w Polsce Roy Harris jest takze Senior Instruktorem.
Spotkanie z Michaelem Grunerem, sparingi z jego uczniami oraz ciezka praca przez ostatnie lata zaowocowaly przyjeciem mnie do organizacji PFS i nadanie mi stopnia Asystenta Instruktora w JKD. Zostalem takze jedynym jak do tej pory przedstawicielem PFS w Polsce.
Jak wszystko wypali to mam nadzieje ze we wrzesniu ruszy pierwsza grupa treningowa JKD w Trojmiescie!
Przepraszam ze sie tak chwale ale jestem mocno zajarany i dawno nie mialem takiego powodu do :drinking:
:peace:
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieje ze dasz znac kiedy szkola ruszy.
Jeszcze raz gratulacje. 8)
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieję, że sekcja będzie gdzieś w Gdyni i że nie będziesh zdzierać za dusho :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Szykuje się powstanie drugiego poważnego osrodka JKD w Polsce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Galeon-mala sala,zimno jak cholera,ale generalnie dobrze mi sie tam cwiczylo.mankamentem byly ceny,jakie narzucal galeon,ale nasza sekcja jakos dala rade:)
Kenjiro ,sugeruje tez sprawdzenie mat na stadionie baltyku.
w ogole chetnie sie pisze ja JKD,weic jakby co,to mam zamiar sie pojawic na treningu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To tak na 99% bo jeszcze nie podpisalem umowy.
Niedlugo beda plakaty w 3City odnosnie sekcji wiec wypatrujcie
pozdrowionka i do zobaczenia na treningu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Od czego zaczniemy bedzie zalezalo glownie od ludzi jacy tam beda. Jesli posiadaja juz jakies doswiadczenie z boksu, taja, kali, BJJ, Sambo to bez sensu byloby zaczynanie nauki od lewego prostego. Jesli jednak przewazac beda ludzie z malym doswiadczeniem - no to lewy prosty .
W praktyce to zapewne wyjdzie tak iz bede do kazdego cwiczacego podchodzil indywidualnie - taki jest przeciez sens koncepcji JKD.
Na pewno beda zapraszani ludzie bedacy autorytetami w podstawowych skladowych JKD np Pan Soczewinski z boksu.
Bedzie dobrze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No dobra jeszcze raz...
Stojka: raczki jak w boksie i panantukanie, nozki jak w thai, savate i pananjakman, zwarcie - zapasy, thai, kali, parter - BJJ, Sambo.
Wszystko oczywiscie nie jest oderwane od siebie. Sa to elementy wyciagniete z tych metod walki i poprzez pewne metody treningowe polaczone w jedna calosc.
Noz, maczeta, palki z Kali (Inosanto, Ilustrisimo).
Jasniej napisac sie nie da. Trzeba przyjsc na trening!!! :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sztuki a sporty walki
- Ponad rok temu
-
Przydatne linki
- Ponad rok temu
-
Jak wzbudzac strach w ludziach?
- Ponad rok temu
-
SUKCESY NAJMŁODSZYCH
- Ponad rok temu
-
zachodnie sztuki walki - link
- Ponad rok temu
-
Bramka w warszawie
- Ponad rok temu
-
Historia, filozofia, religa, kultura dalekiego wschodu
- Ponad rok temu
-
!!!!!!!!!!!!!!! Tu piszcie wszystko co wiecie o NINJUTSU !!!
- Ponad rok temu
-
Jak zaczynali ...
- Ponad rok temu
-
Pady... czas na zmiany ?Porównanie padów
- Ponad rok temu