Przepuklina
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie ..
do osob majacych przepuklinke, jak ja..
jestem juz 3 tygodnie po operacji i mnie rozrywa.. lekarz powiedzial 5 miesiecy bez treningow.. i mnie troszeczke juz rozrywa energia..
moje pytanie dotyczy cwiczen ktore mozna wykonywac, zeby nie wypasc z formy..
bieganie? kiedy? ile?
rower? (lekarz doradzil) kiedy? bo oni to sami nie wiedza wiec odwoluje sie do waszych doswiadczen..
basen?
o silowni jeszcze nawet nie marze..
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Moze jakies medytacje? Albo Tai chi? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja się w sumie na tym nie znam, ale basen wydaje się bezpiecznym rozwiązaniemmysle o bieganiu.. i basenie.. stanie mi sie cos zlego? czy sie nie stanie? oto jest pytanie... :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aa, jak wspomniałam nie znam się, ale znajomy bardzo lekarz mi powiedział, ze konsolidacja blizny trwa około trzy miesiące. I że 2-3 miesięcy po operacji można zacząć coś próbować - basen (pływacki ofkoz ) jest OK. Oczywiście wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji organizmu (szybkość gojenia się itp)witam,
mam pytanie ..
do osob majacych przepuklinke, jak ja..
jestem juz 3 tygodnie po operacji i mnie rozrywa.. lekarz powiedzial 5 miesiecy bez treningow.. i mnie troszeczke juz rozrywa energia..
moje pytanie dotyczy cwiczen ktore mozna wykonywac, zeby nie wypasc z formy..
bieganie? kiedy? ile?
rower? (lekarz doradzil) kiedy? bo oni to sami nie wiedza wiec odwoluje sie do waszych doswiadczen..
basen?
o silowni jeszcze nawet nie marze..
pozdrawiam
Jest to taka-sobie opinia, ani ja lekarz, ani tamten lekarz tez przepukliny nie miał i nie mówił z własnego doświadczenia, ale może coś wniesie :-)
Napisano Ponad rok temu
wczoraj plywalem sobie i troche mnie zarywa w brzuchu.. moze to zakwasy bo dawno tego brzucha nie uzywalem?
Napisano Ponad rok temu
Czy łatwo sobie przepuklinę załatwić?? Jak bardzo trzeba się postarać??
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kreatyna a spalacze tluszczu
- Ponad rok temu
-
Góry
- Ponad rok temu
-
rozcięcia