Nasze Poczatki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoja droga czy nie padl ten temat ? no niech bedzie....
Czemu ? Bo chcialem sie nauczyc bic i bronic przed starszym bratem .
Na plakacie bylo tych 2 bijacych sie ludzi no i ta tajemnicza nazwa "vale tudo"..... a dalej jakos to juz poszlo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bjj zainteresowalem sie dzieki gali Pride, UFC i wyczynom Ricksona i Royce'a Gracie. Wiec nic oryginalnego
Napisano Ponad rok temu
Moje poczatki a raczej poczatek(trenuje bjj dopiero 2mies.) wzial sie z tego ze obejzalem kilka UFC i zobaczylem jak malutki "chloptas" pokonuje kazdego kto stanal mu na drodze...byl to Royce Gracie. Potem szukanie o tym na necie, troche technik z kumplami i stwierdzilem ze sie zakochalem.postanowilem poszukac klubu BJJ w Szczecinie i okazalo sie ze Berserkerzy sa wlasnie stad. I tak sie to zaczelo...nic oryginalnego
Jeszce nieumiem tej "miekkosci i kulania" i zastepuje technike sila i szybkoscia,ale poznajac coraz to wiecej technik robie sie coraz bardziej "miekki" wiec uwazajcie na przyszlych ligach....zart bo i tak dostane w du..e.
Hast mam nadzieje ze teraz sie niemscisz na bracie
Napisano Ponad rok temu
Nie mszcze sie. Kiedys zbieralem KO teraz najgorsze co moze mi sie przytrafic to gilotyna. Silny jest gosc.
Od pazdziernika zaczyna treningg judo i bjj u mnie w sekcji wiec bedzie ciekawie .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i trafilem do "oslawionego" Boruty. Najpierw na sekcje potem jeszcze prywatne lekcje. No tral chcial ze znalazlem sie w Lodzi w szkole Wojtka Adamusika. No i mocno zajaralem sie koncepcja JKD...Idea bycia skutecznym w kazdym dystansie walki. Zwlaszcza podchodzi mi zwarcie...I tak to sie buja do dzis.
Aha, jeszcze zaczalem szukac dobrego noza bo to co jest cwiczone poza USA to kiczowate jest. Roy Harris napomknal ze znalazl faceta od Kalis Ilustrisimo i ze Ilustrisimo wsrod broni to tak jak BJJ wsrod sztuk golymi lapkami. Zaczalem szukac i znalazlem. W mim JKD jest tez noz z Ilustrisimo.
To tyla...
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie nie poza USA tylko poza Filipinami jest wszystko co cwiczone kiczowate...Wybaczcie ale rozumicie
Napisano Ponad rok temu
Hast -> to jak zacznie twoj brat chodzic to dopiero bedziesz mial fajnie
Ja ze swoim niemialem problemow bo on wysoki i chudy a ja umialem sie ruszac wiec jak kiedys do mnie zaczynal to dostal piescia w brzuch i sie poddal Do dzisiaj mam spokoj, a jak sie dowiedzial ze trenuje BJJ i Vale Tudo to teraz wogule niezaczyna
Napisano Ponad rok temu
ps. Mówiłeś że nikt Ci nie wychodzi z trójkąta :wink:
1-arz
Napisano Ponad rok temu
A osoby ktore wyszly to: Mariusz, Maciek, Yamabushi, Jedynkarz i kilu innych masterow (tych ktorych niepamietam przepraszam) Ale takie zwykle "ciecie" typu Zapasior to szans niemaja (zart, wiec bez obrazy prosze)
Ale juz niedlugo...poznaje nowe techniki trzymania trojkata itp. A pozatym juz niedlugo przejde do cwiczen jak zalozyc balahe gdy ktos ucieka z trojkata Ostatnio to widzialem i mi sie spodobalo A pozatym trojkaty rzadza...=] szczegolnie te z dziewczynami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ty smieszek na treningi marsz to powalczymy, a nie sie obijasz, ja proponuje szpaler tak jak dla capoeiry
Zapomnialem tez o masterze Bagim, ale jego to nawet chyba niemusialem wspominac
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bjj - podstawowe informacje.
- Ponad rok temu
-
uwagi odnosnie parteru ...sparingi
- Ponad rok temu
-
stopnie w bjj