IKO-1, IKO-2,..., IFK, IBF i inne Kyokushin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
III Mistrzostwa Polski Karate Kyokushin, Sosnowiec 12 pażdziernika 2002
i to jóż nie jest zwykła broszurka tylko dosyć spora książka, coprawda promuje ona ośrodek w sosnowcu ale lepsze to niż ostatnia broszurka z mistrzostw polski gdzie najciekawsze było pokazanie technik zakazanych i dozwolonych.
Mam jeszcze jakaś starą broszurke jak były mistrzostwa w częstochowie, jak nasz sensey jeszcze startował ale ta jest jóż dobrze zdezelowana i zreszta jak widziałem kilka nowszych to niewiele się od niej różnią z innych zawodów.
A, to że nie ma jakiejś aktualnej książki o KK w polsce to jest spora strata bo zapewne każdy klub by zakupił po kilka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli pod tym względem konkurencja z Oyama pobiła Kyokushin... nie dość, że wydali broszurę z podstawowymi informacjami o stylu, podstawowymi technikami i kata, to jeszcze wydali książkę Oyama karate Styl stulecia.
Widać w tej książce ciekawe różnice pomiędzy technikami kyokushin k.
a oyama. Książka mało sobą reprezentuje, jedyną jej zaletą jest terminologia połączona z obrazkami co pozwala przypomnieć sobie niektóre słówka przed egzaminem.
Ciekawy jest też stosunek wagi i objętości materiału do ilości zawartej w niej wiedzy - można conajwyżej komuś nią skutecznie przyp...olić.
:->
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mówiłem o książce z Oyama i porównaniu ich technik z technikami KK (których tam nie ma oczywiście, ale które mam na treningach).Jak na podstawie broszury KK mozna porównac tehcniki z Oyama ,skoro ich tam nie ma?
Napisano Ponad rok temu
A tak na poważnie to trzeba to przeanalizowac praktycznie po wybraniu dwóch klubów o takim samym poziomie szkoleniowym. 8)
Napisano Ponad rok temu
Możesz wyjąć kciuk z ust (czy co tam masz...) jeszcze raz napisać powyższe zdanie? Nic nie zrozumiałem...Na podstawie ksiązki może się tylko wypowidac mistrzu teroretych lub internetowy mistrzniu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niestey nie wszedzie sa kluby na wyrownanym poziomie i niekazdy ma mozliwosc porownania np kk z oyama shidokanem i czym go tam jeszcze interesuje...zazwyczaj w niewielkich miastach sa gora 2 kluby na dobrym poziomie bo poprostu wieksza liczba sie nie utrzyma - nie wszyscy trenuja karate- a czesto jest tak ze w tych naprawde malych klubach ciezko jest o wysoki poziom ( choc oczywiscie nie zawsze ) i wogole kluby te szybko padaja jak muchy po deszczu z powodow organizacyjno- finansowychNa podstawie ksiązki może się tylko wypowidac mistrzu teroretych lub internetowy mistrzniu.
A tak na poważnie to trzeba to przeanalizowac praktycznie po wybraniu dwóch klubów o takim samym poziomie szkoleniowym. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszystko zalezy od instruktora , a nie od klubu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-