IKO-1, IKO-2,..., IFK, IBF i inne Kyokushin
Napisano Ponad rok temu
Rozkładówka jest ale w KK i to dzięki Drewniakowi !
Niech zacznie rozmawiać z ludźmi a nie wywyższać się !
Gorzej w KK lepiej w Oyama
Napisano Ponad rok temu
daj sobie na wstrzymanie - wystarczy już bezsensownych kłótni typu ja jestem cacy a oni są be...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawody to jedno. Chodzi o to, że jeżeli w dużych organizacjach jest duża liczba instruktorów wysokiej rangi, to automatycznie poziom organizacji jest wyższy. Chodzi o osoby, które prowadzą szkolenie, nadzorują poziom organizacji krajowych, itp. W małych organizacjach często kilka osób odwala całą robotę. Do tego dochodzi często zakaz uczestniczenia w szkoleniach oraz zawodach innych organizacji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zastanawia mnie tylko jedno: dlaczego tak sie dzieje akurat w knockdownach... Przeciez o ile wiem np. style karate tradycyjnego maja wiele federacji, zwlaszcza w Japonii (jest tam przeciez kilka federacji uechi ryu, goju-ryu, ponadstylowe i inne) i jakos to nikomu nie spedza snu z powiek - federacje te organizuja wspolne zawody imprezy seminaria itd. Rodzi sie moze akademickie i jalowe, ale chyba ciekawe pytanie: dlaczego wlasnie w kyokushin (lub raczej "postkyokushin") rozdrobnienie przybiera az tak patologiczne formy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na wstępie było zaznaczone,że jest to zbiorówka z ksiązek Oyamy "Perfect karate","My karate" itd... W środku było większość technik,kilka kata i coś tam jeszcze.
Książkę tę zamówił mój kumpel gdzieś w necie na jakiejś stronie o siłowniach i sterydach Kosztowało go to bodajże dwie dychy.
Karateka1-jakbyś był zainteresowany,to we wrześniu będę się z nim widział na treningach-może Ci ją pożyczy albo da namiary.
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
bez komentarza
- Ponad rok temu