IKO-1, IKO-2,..., IFK, IBF i inne Kyokushin
Napisano Ponad rok temu
Jezlei mówi sie tutaj o zjednoczeniu to ma sie na mysli w przypadku KK wszystkie style noszace w swojej naziwe "kyokushin", a nie kyokushino podobne ,gdyz tego jest obecnie juz kilkanaście ,gdyz mamy już doczynienia odmiany z odmiany odmiane hehehehe.Jak wczęsniej napisano biznes to biznes i tak trzymać.Kto frajer niech płaci !!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kanji jest tylko jedno , a nie "kanji inne" 8)
Hmm, zawsze mi się wydawało, że kanji to japońska nazwa chińskich ideogramów... więc dla mnie jasne jest, że Kirinowi chodziło o ludzi noszących po prostu inny napis na keikogi...
Ale oczywiście mogę się mylić
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się w 100%.A czy to ważne jaki emblemat się nosi na kimonie? Mi sie wydawało, że ważne jest jak się ćwiczy i ile się z siebie daje na treningu. Jeżeli ktoś coś robi z całego serca to i tak dojdzie do perfekcji. Nieważne jaki styl uprawia. Może to być nawet 1001 sposobów na zabicie grzechotką I w tym bedzie mistrzem. 8)
Skoro więc celem jest osiągnięcie perfekcji to takie detale jak przynależność organizayjna nie powinny być przeszkodą w rozwoju karate. Wszyscy jednak wiemy, że od wielu już lat w świecie karate polityka i interesy są ważniejsze niż Sztuka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Właśnie po to by MÓJ świat był bez wojny i przemocy...A co ty nadal wierzysz w świat bez wojny i przemocy ? .To po co trenujesz karate?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No własnie o tym miałem pisać. :-). Jak do tej chwili jedynie federacje Okinawa Karate doszły do porozumienia i utworzyły jednolity międzystylowy system sportowy, który jest akceptowany przez wszystkich.
Skutkuje to na przykład tym, że odbywają się seminaria na które przyjeżdżają mistrzowie np goju-ryu, uech-ryu czy shorin jak w zesżłym roku w Polsce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale nie sądzę,nawet,jeżeli byłby on klonem sosai Oyamy,żeby udało mu się kyokushin zjednoczyć.Za daleko już sprawy zaszły
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale,póki co,jak to mawia karateka:"każdy kto ma kanji jest kyokushin"...I to jest,przynajmniej dla mnie,najważniejsze 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
bez komentarza
- Ponad rok temu
-
Karate Klub "Wesoła" - czy znacie?