Jak zacząć? - czyli laickie pytanie od kompletnego debiutant
Napisano Ponad rok temu
Od jakiegoś już czasu noszę się z zamiarem zaczęcia trenowania którejś ze sztuk walki. Niestety jako, że na tym polu nie mam zupełnie żadnego doświadczenia chciałbym się dowiedzieć od czego powinienem zacząć. Mnie osobiście, po obejrzeniu kilkunastu gal PRIDE i UFC, najbardziej zafascynowało Jiu-Jitsu ale nie jestem przekonany czy jest to odpowiednia sztuka walki dla nowicjusza i czy w ogóle wiek 19 lat to nie jest aby za późno ażeby z tym zacząć?
Dzięki za wszelkie uwagi.
Napisano Ponad rok temu
Sam wiesz najlepiej, co najbardziej ci pasuje, wiec kopsnij sie na trening i zobacz, czy to ci odpowiada. Nikt inny za ciebie nie wybierze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najtrudniejsze w tym wszystkim jest znalezienia dobrego nauczyciela. Moim zdaniem to o wiele wazniejsze niz nazwa czy rodzaj SW. Zorientuj sie co w Twojej okolicy jest dostepne, wybierz 2-3 o najlepszej renomie i referencjach (nie skutecznosci a jakosci zajec ) i przejdz sie na trening sprobowac. Ocenisz co ci najbardziej pasuje i co chcialbys robic. Jak cos Cie wcagnie to juz nie bedziesz mial takich dylematow "czy nie za pozno"
Napisano Ponad rok temu
Było o tym na discovery jak puscili kilka programów z cyklu "współcześni gladiatorzy" czy "droga wojownika" (jakoś tak)
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiscie polecam Capoeire,ale nic nie narzucam. 8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ewolucja
- Ponad rok temu
-
Lepiej znać jeden styl dobrze czy kilka przeciętnie?
- Ponad rok temu
-
hakama - składanie
- Ponad rok temu
-
Nihon Kendo Kata
- Ponad rok temu
-
wyciagamy dzieciaki z bram
- Ponad rok temu
-
Ale reklama w TV Wiadomościach