Zele na drobne kontuzje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nazwa międzynarodowa: Dexpanthenolum / chlorhexidinum
Krem przyspieszający gojenie ran zawierający środek przeciwbakteryjny, do stosowania zewnętrznego
Wskazania
Do stosowania profilaktycznego przed zakażeniem ran takich jak otarcia, skaleczenia, pęknięcia, rozpadliny, oparzenia i podrażnienia skóry. Uszkodzenia i rany skóry po małych zabiegach operacyjnych.
Przeciwwskazania
Bepanthen Plus nie powinien być stosowany u pacjentów:
- ze stwierdzoną nadwrażliwością na którykolwiek składnik preparatu
- cierpiących na oparzenia słoneczne
Nie należy stosować do oczu ani na błony śluzowe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
A na otarcia naskorka polecam Tribiotic -skora regeneruje sie przynajmniej dwa razy szybciej.
Prawda ci to, mi to zalecali w stoodio tatto, a mojej pani kosmetyczka po kolczykowaniu. Dobrze działa
Altacet, Arcalen, Fastum taki zestaw mam zawsze w domu. Okresowo łykam glukozaminę iak mis tawy siadają
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i oby kontuzje Was omijały!
Napisano Ponad rok temu
co do skutecznosci to ciezko sie wypowiadac, smaruje dopiero 3 dni, a w zasadzie nie bylo za wielu okazji zeby dowiedziec sie czy masc dziala. najtansza nie jest, ale z drugiej strony nie mam rozeznania w cenach tego typu produktow (za tubke 50 g - 25 zl).
miejmy nadzieje ze pomoze.
Bal.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
uniki!Co polecacie na siniaki na głowie???
(wybaczcie, nie moglem sie powstrzymac :twisted: )
Napisano Ponad rok temu
Ja Ben-Gay'a używam, ale cholera jest jeden z tym problem - zapach. Jedni mówią, że bardzo ładnie to pachnie, a drudzy jak koło nich stoję to robią 'hej, ale śmierdzisz'.
Też to macie, czy ja jakaś dziwna jestem?
Napisano Ponad rok temu
Klaty jeszcze nie smarowałem Ben Gayem, ale nie raz używałem (czerwonego, dla sportowców) na ramiona, przedramiona oraz plecy i nigdy nie miałem żadnych problemów.po walce mam wielkiego siniaka na czole:)Narazie smaruje altacetem i jeszcze nie wiemc czy mi pomorze ale nie smarujcie nigdy ciała powyrzej pasa ben-gay bo to jest tylko na nogi!!! Kiedys sobie posmarowałęm klatke piersiową to po 5 minutach tak mnie zaczeło parzyć że od razu pod lodowatą wode pod prysznicem!!! Co polecacie na siniaki na głowie???
Odnośnie siniaka i Altacetu to zrób sobie okład na noc. To zbije opuchliznę. Potem, kiedy już zejdzie główna opuchlizna, łykaj coś z rutyną (np. Rutinoscorbin, Cerutin) i smaruj miejsce urazu czymś z arniką (np. maść arnikowa, wyciąg z arniki). Głównym celem Altacetu jest niwelowanie obrzęków i łagodzenie stłuczeń (nie jest to to samo, co siniak). Arnika i rutyna są znacznie skuteczniejsze przy wchłanianiu się krwiaków.
Aha, według mnie zapach Ben Gaya jest bardzo fajny - i takie też opinie słyszę od innych... na równi z opiniami, że wręcz przeciwnie.
Napisano Ponad rok temu
a) co tak śmierdzi?
co tak pachnie?
Mnie się podoba, kurcze, ale naprawdę dziwne są reakcje ;]
PS: Ketoprom też niezły szajs
Napisano Ponad rok temu
Odwieczne pytanie: czy Ben-gay smierdzi? dla mnie osobiscie nie przeszkadza, ale wiekszosci tak, niestety. Dziala na mnie srednio i wole inne masci
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj jak byłam na treningu poczułam jego zapach z drugiego końca sali, podążyłam za tą wonią aż doszłam do kolegi, obwąchując go wykrzyczałam 'AHA! BEN-GAY! MAM CIĘ!'
Poza tym wczoraj po tkd wysmarowałam się nim, a dziewczyny, które weszły do przebieralni po mnie (jakieś laski typu 'OjJjJj SłIiIiIIt <3') zrobiły takie 'o fuuuuj, jak tu śmierdzi! udusić się można, kto tak jebie? otwórz okno'
Idiotki ; ]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Przed rozciąganiem...
- Ponad rok temu
-
Szwecja - Polska 20.00
- Ponad rok temu
-