Skocz do zawartości

Zdjęcie

Piotrkowska Noca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
236 odpowiedzi w tym temacie

budo_mafox_
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 746 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Piotrkowska Noca

Przyznac sie, ktory poslal filmik do wyborczej? :)

hm...czy to wazne kto? wazne ze jest jakas reakcja....

...zeby wiedziec komu nalezy pogratulowac :)
  • 0

budo_msj
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 197 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...zeby wiedziec komu nalezy pogratulowac :)

najlepsi bohaterowie to ci anonimowi jak w "ZŁYM" Tyrmanda....
  • 0

budo_zales
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 232 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

masz racje, masz świętą rację. :twisted:
"śpiochy" się aktywowały i nadały sprawie opowiedniego tempa :)
  • 0

budo_tito_ortiz
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 381 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

SWIETNIE!!!!

Ja wiem ale nie powiem :P ;)
  • 0

budo_zales
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 232 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja też sie domyslam ale nie powiem kto :) . I wiem kto dał filmik TVNowi ale nie powiem kto :)
  • 0

budo_msj
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 197 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

SWIETNIE!!!!

Ja wiem ale nie powiem :P ;)

I tego sie trzymaj... :twisted:
  • 0

budo_administrator
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4477 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

co nalezy rozumiec jako "ja ale nikomu nie mow"

albo "niestety nie ja nie bylem pierwszy"

;-)
  • 0

budo_zales
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 232 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wkurfiłem sie jak usłyszaqłem co mówia w Teleexpresie. dzięki poszukiwaniom dzienikarzy Wyborczej z łodzi znaleziono na powszechnie dostępnej stronie. kurfa jak by im ktoś nie podrzucił linka to by ch... znaleźli. Co za patafiany. ręce opadają i potem sie dziwią ze dzienikarzy biją :wink: :) :D
  • 0

budo_abes
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 236 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Właśnie!
Ja też specjalnie pierwszy raz od kilku tygodni obejrzałem tv, a konkretnie Teleexpres i szlag mnie trafił.
"Łódzcy dziennikarze znaleźli" - gówno prawda! :?

Dobrze, że filmik przy powiększeniu w tv miał sporo pikseli i poszkodowanego chłopaka nie było zbytnio widać.
  • 0

budo_combat
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3360 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Myślę, że będą starali się zebrać wszystkie możliwe dowody, postawić gościom zarzuty a potem skierować akt oskarżenia do sądu.

A ja myślę, że jednak dołączą do tego zeznania pokrzywdzonego.

Mają mocny materiał dowodowy w postaci tego filmu, ale na pewno na tym nie poprzestaną.

No właśnie.

Rozumiem, że chodzi ci o sprawy gdzie dowodem było nagranie video? No bo jeśli pytasz ogólnie o skazania w sprawach o pobicia to jest tego sporo. To niebezpieczny kraj :) Pozdrawiam.

Jasne że o 1szy przypadek. Spraw o pobicie są setki...

Ciekawostka nt świadków:

ZAINSCENIZOWANY NAPAD
Robert Buckhout, psycholog kryminalny wraz ze współpracownikami przeprowadził szczegółowy eksperyment w naturalnych warunkach, mający na celu ocenę wiarygodności zeznań naocznych świadków. Pewnego dnia " szalony " student " zaatakował " profesora na terenie Kalifornijskiego Uniwersytetu w obecności 141 świadków. Zdarzenie zarejestrowała kamera. Po napadzie zebrano zaprzysiężone zeznania od wszystkich świadków.

Badanie wykazało, że ludzie przejawiają skłonność do wydłużania obiektywnego czasu trwania incydentu, w tym przypadku o 2,5 raza. Zaniżano wiek sprawcy oraz " przeceniano " jego ciężar ciała. W miarę adekwatnie oceniono jedynie jego wzrost, ale był on po prostu przeciętny. Ludzie, jeśli nie są pewni swych ocen, zazwyczaj podają dane dotyczące " przeciętnego " człowieka.

Po 7 tygodniach przeprowadzono eksperyment majacy na celu zbadanie jak mozna wpłynąć na zeznania świadka. W badaniu manipulowano formą zadawanych pytań oraz sposobem prezentacji fotografii podejrzanych.
Jeśli policjanci dali do zrozumienia, że wiedzą już kim jest napastnik, to większość świadków czuła się w obowiązku odnaleźć jego fotografię w podanym zestawie. Podobnie, gdy któreś ze zdjęć było w najmniejszym stopniu wyróżnione (np. lekko przekrzywione, innego formatu, osoba na nim wyróżniała się strojem ), to większość osób wskazywała właśnie tę fotografię. Sprawca został więc przez przesłuchujących zasugerowany. Osoby nie będące obserwatorami przestępstwa po podobnym przesłuchaniu również wskazałyby to samo zdjęcie.

Wyniki powyższego eksperymentu mogą szokować. Tylko 40 % świadków wskazało właściwą osobę ! Co gorsza, aż 25 % osób typowało innego, niewinnego człowieka, który był jednym z obserwatorów zdarzenia! Nawet sama ofiara - napadnięty profesor, widząc wśród fotografii rzeczywistego sprawcę, wskazał jednak innego mężczyznę! Czy możemy zatem ze spokojnym sumieniem ufać zeznaniom naocznych świadków ?

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_krvavy
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 625 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jestem w szoku, nawet w Wiadomościach pokazali! Oczywiście cała sprawa to wg nich sukces łódzkich dziennikarzy. W jakiejś mierze należy się z tym zgodzić bo bez nich by lenie z prokuratury i policji dupy nie ruszyły. Na pewno nie jest to sukces łódzkiej policji i systemu monitoringu :)
  • 0

budo_brisban
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dobrze, ze mozemy cos zdzialac w tego typu sprawach.
  • 0

budo_zales
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 232 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jutro (ewentualnie w sobote) ma być reportaż w TVN - uwaga.
zobaczymy efekt współpracy członków Vortalu z dziennikarzami tej stacji.
niewiem jeszcze z jakiej to perspektywy pokaża ale nie powinno być chłamu.

mam nadzieję 8)
  • 0

budo_silvio
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 829 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hej mowia o tym filmiku wlasnie w wiadomosciach na RMF. ale afera na cala LODZ sie zrobila. bo policja nie wypatrzyla tego na monitoringu ulicy Piotrkowskiej tzw. Command and Control.

No więc właśnie łódzka policja ma teraz duże kłopoty z tego powodu, że facet który miał patrzeć w ekran monitoringu nie patrzył tam i nie zauważył tego pobicia. Łódzki Command Control został stworzony za 40 mln zł. W zespole jest 40 osób, z czego 8 na jednej zmianie. Te 8 osób patrzy w 29 ekranów, przy czym mogą zmieniać widoczki z różnych miejsc Łodzi. Co więcej mogą obracać tymi kamerami i robić duże zoomy.
Prezydent Łodzi wściekł się, że tak kosztowny system zawiódł i w związku z tym w piątek 13 czerwca o 13-ej jest posiedzenie Zespołu ds. Bezpieczeństwa w Łodzi.
Ale to piceria bo chodzi głównie żeby przywalić policji i zrobić z nich kozła ofiarnego. Nie przepadam za policją, ale tym razem widzę że ich wrabiają. Ktoś musi być winien a poza tym Prezydent chce pokazać, że miasto zajęło się tą sprawą, która szkodzi jego imieniu.
Silvio
  • 0

budo_pisklak
  • Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Obejrzałem film i pomijając w ogóle to czy coś ćwiczę czy nie oraz nie wnikając w moralną stronę całej sytuacji to "rozśmieszyło" mnie kilka rzeczy:
- koleś kopiący sam się przewraca
- ten co dostał w zasadzie siedzi niewzruszony
- drugi koleś z bliska uderza (chyba sierpowym albo próbował łokciem) w siedzącego nieruchomo kolesia i .. ręka mu się ześlizguje i się .. przewraca
- ten co dostał dalej sobie siedzi tylko się wyciera
- dziewczyna siedzi bez większej reakcji, aż w końcu przy takiej precyzji uderzeń napastników i jej się dostaje i to wreszcie powoduje że ucieka
- koleś dalej siedzi, trochę zakrwawiony ale nawet nie próbuje uciekać
- dziwne że nie zbili szyby
- ile trzeba zamieszania żeby ktoś podniósł dupę?
- jeśli miałbym zostac napadnięty to wolałbym przez nich bo może sami by sie poprzewracali

pozdrawiam
  • 0

budo_zales
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 232 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pękła szyba, przypatrz się uważnie.

Superexpres zamieścił na swoim serverze ten filmik, ale sie narobiło :) [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_eternite22
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 66 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

O ku.. ja pi.. co za prawo. Wynika z tego ze jak poszkodowany nie złozy zeznań to im nic nie zrobią. Nie do pomyslenia. Powinni ich za jaja na latarni na piotrkowskiej powiesic a kazdy chetny za 1 zl moglby na nich cwiczyc nowo poznane techniki. A pieniadze przekazac na cele charytatywne - np fundacje zwalczania głupoty wsrod polakow. swoja droga tam tez jest napisane ze jeden z nich studiuje na 1 szym roku informatyke. Chołota jest juz wszedzie....
  • 0

budo_sid
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1086 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak się nie mylę, już ich złapali (albo są w trakcie). Ok. 2 dni temu, pokazywali fragment tego filmu na TVN w FAKTACH.
  • 0

budo_krvavy
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 625 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

O ku.. ja pi.. co za prawo. Wynika z tego ze jak poszkodowany nie złozy zeznań to im nic nie zrobią.

Wiesz, chodzi o to, że nie mogą ot tak sobie oskarżyc ich o pobicie "nieznanego z imienia i nazwiska" człowieka. Musi byc konkretny poszkodowany. Ważny jest też, jak pisano już w poprzednich postach, stopień uszkodzeń ciała jakich gościu doznał, a tego z filmu nie ustalą.
  • 0

budo_combat
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3360 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wiesz, chodzi o to, że nie mogą ot tak sobie oskarżyc ich o pobicie "nieznanego z imienia i nazwiska" człowieka. Musi byc konkretny poszkodowany. Ważny jest też, jak pisano już w poprzednich postach, stopień uszkodzeń ciała jakich gościu doznał, a tego z filmu nie ustalą.

A widzisz miałem rację!!

Napastnicy mogą jednak pozostać bezkarni, bo policja nie wie, kim jest poszkodowany. - Dopóki nie ustalimy jego tożsamości, będziemy mieli związane ręce. Takie jest prawo - mówi Mirosław Micor, rzecznik prasowy Komendy Miejskiej Policji w Łodzi.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024