Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kilka pytań?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

budo_szalony
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 239 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kilka pytań?
Mam do Was kilka pytań jeśli możecie to prosze odpowiedzieć?
1 Czy ktoś kiedyś słyszał o Michale Górskim(4 dan nisho aikido)jeśli tak to co o jego aikido myślicie?
2 Czym różni się nisho aikido od tradycyjnego(troche na ten temat wiem ale chciałbym dowiedzieć śię więcej)
3 Co było by dobry uzupełnieniem aikido(chodzi o dodatkową sztuke którą można ćwiczyć)
4 Wyżej wymieniony Michał Górski chwali się, że jest posiadaczem jedynego 4 dana w nisho aikido, czy jest to prawda?
  • 0

budo_marilyn m
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 759 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Kilka pytań?
Słyszałem , ż po ostatnim stażu Nisho w Polsce sytuacja z jego 4 danami nieco sie zmieniła :) ale to tylko pogłoski, więc nie będe rozwijał tematu. Skoro tak twierdzi to może zapomniał o swoim klubowym koledze :) Jeżeli Cię to dręczy, to najlepiej nawiązać kontakt z kimś bliżej mistrza i sprwdzić to. Internet łączy ludzi :)
  • 0

budo_szalony
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 239 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Słyszałem , ż po ostatnim stażu Nisho w Polsce sytuacja z jego 4 danami nieco sie zmieniła :) ale to tylko pogłoski, więc nie będe rozwijał tematu. Skoro tak twierdzi to może zapomniał o swoim klubowym koledze :) Jeżeli Cię to dręczy, to najlepiej nawiązać kontakt z kimś bliżej mistrza i sprwdzić to. Internet łączy ludzi :)

Tak śię składa, że ćwicze w jego ;lubie. Jednak gdy ostatnio śie spytałem to w sumie powiedział, że nadal ma najwyższy stopień?
  • 0

budo_msj
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 197 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

3 Co było by dobry uzupełnieniem aikido(chodzi o dodatkową sztuke którą można ćwiczyć)

ja postanowilem pochodzic troche na karate shidokan i zmniejszyc ilosc treningow aikido. mam nadzieje ze to polaczenie bedzie pozyteczne
  • 0

budo_wingman
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 673 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Myślę, że balet klasyczny :lol: . Każda sztuka walki coś wnosi zależy tylko czego oczekujesz. Jeżeli chcesz walki w kontakcie to BJJ, jeżeli spokoju to TAI ChI, jeżeli chcesz mocnego uderzenia to karate, pozostaje jeszcze masa innych wszystko zależy od Ciebie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024