bialy zuraw czy modliszka ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego jest bardziej roznorodny
W modliszce jest wiecej elementow parterowych (zblizonych do parterowych;)
Napisano Ponad rok temu
witam wszystkich. chce zaczac cwiczenia w warszawie i mam pewien dylemat. czy lepiej wybrac modliszke czy bialego zurawia ? interesuja mnie aspekty samoobrony, oczywiscie. co rozni te dwa style ? ktory stawia bardziej na skocznosc i prace nog ? dzieki za odpowiedz . pozdrawiam wszystkich
zdecydowanie Modliszka!!!!! ja znam osobiscie goscia ktory prowadzie tego Zurawia i ostatnie co cie nauczy to samoobrona....

w dodatku to nawet nie jest Bialy Zuraw tylko jakies nedzne po nim popluczyny....
Napisano Ponad rok temu
zdecydowanie Modliszka!!!!! ja znam osobiscie goscia ktory prowadzie tego Zurawia i ostatnie co cie nauczy to samoobrona.... cwiczac tam jedynie stracisz czas i pieniadze i nic konkretnego sie nie nauczysz....
w dodatku to nawet nie jest Bialy Zuraw tylko jakies nedzne po nim popluczyny....
Łoł spokojnie z takimi ocenami ,ile czasu u niego ćwiczyłeś ze wnioskujesz ze niczego cie nie nauczy. Tak sie akurat składa że z tego co wiem ta sekcja jest nastawiona na sportowe san shou i samoobrone, i treningi są pod tym katem prowadzone.
Napisano Ponad rok temu
zdecydowanie Modliszka!!!!! ja znam osobiscie goscia ktory prowadzie tego Zurawia i ostatnie co cie nauczy to samoobrona.... cwiczac tam jedynie stracisz czas i pieniadze i nic konkretnego sie nie nauczysz....
Łoł spokojnie z takimi ocenami ,ile czasu u niego ćwiczyłeś ze wnioskujesz ze niczego cie nie nauczy. Tak sie akurat składa że z tego co wiem ta sekcja jest nastawiona na sportowe san shou i samoobrone, i treningi są pod tym katem prowadzone.
mowimy o bialym Zurawiu pod egida YMAA!!!!!
Napisano Ponad rok temu

Mafox, M@ciek moglibyscie mi rozjasnic jak to jest z tym Zurawiem w warszawskim YMAA? Bo ze tam Taiji jest, to wiem. Ze cos tam z Zurawiem robia tez wiem, ale jest jakas osobna grupa specjalizujaca sie tylko w Zurawiu? Mozna wpasc i popatrzec?
Pozdrawiam
K.
PS. A flow-a zapraszam oczywiscie niezaleznie od wszystkiego na srodowe seminarium yiquanu poswiecone tui shou i san shou. Skakac nie bedziemy, ale paru ludzi, ktorzy lecac zderzaja sie ze sciana bedzie pewnie mozna obejrzec :wink:
K.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam wszystkich
Napisano Ponad rok temu
Chyba najlepiej się samemu przejść i przekonać...
Pozdrawiam wszystkich
Witam,
to chyba najlepsze rozwiązanie. Zajrzyj na grupy, poćwicz, popatrz i wybierz to co Ci najlepiej będzie pasowało.
Napisano Ponad rok temu
Chyba najlepiej się samemu przejść i przekonać...
Pozdrawiam wszystkich
zgadzam sie w 1000% z przedmówcą
Napisano Ponad rok temu

oczywiście rozumiem że można pytać o kontaminacje pewnych faktów, porównania itd. ale XX vs YY co wybrać to hmm... to jak to jest Bóg jest czy go nie ma

Napisano Ponad rok temu
A to wielkie sorry nie zrozumielismy sie ja myślałem o żurawiu ktory siećwiczy na ursynowie, - pak hok kung fu
pozdro i jeszcze raz sorry
Napisano Ponad rok temu
Raczej tylko zbliżonych bo parteru jako takiego nie ma. Techniki typu shuai fa to około 2/5 technik naszego systemu. A co do wyboru sekcji to naturalnie trzeba pójść i zobaczyć.W modliszce jest wiecej elementow parterowych (zblizonych do parterowych;)
MaciejW
Napisano Ponad rok temu
...
nie mam pojecia u kogo trenowales...
Ja tez trenowalem w Ymaa i mam DIAMETRALNIE odmienne zdanie.
Treningi prowadzil Robert Was z Krakowa, bardzo sie przykladal do zajec,a treningi byly dosc wyczerpujace i konstruktywne...
(Obecnie jest to "Wschodnioeuropejska Kwatera Głowna" tego stylu)
Bylem tez z innym klubem na obozie w jednostce wojskowej nad morzem( organizatorem obozu byl Pan Targos z Wroclawia) i napewno sie nie zawiodlem..
Wsrod innych sztuk walki z jakimi mialem stycznosc Ymaa (w mojej subiektywnej ocenie) wypada conajmniej na 4. ( w skali 1-5)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
)nie mam pojecia u kogo trenowales...
Ja tez trenowalem w Ymaa i mam DIAMETRALNIE odmienne zdanie.
Treningi prowadzil Robert Was z Krakowa, bardzo sie przykladal do zajec,a treningi byly dosc wyczerpujace i konstruktywne...
(Obecnie jest to "Wschodnioeuropejska Kwatera Głowna" tego stylu
mowie o kolesiu ktory chwali sie miec najwiecej paskow W YMAA w calej Europie i nieszcze niedawno uczyl w W-wie....
Sorry ja trenowalem dlugo YMAA przed 95 rokiem zanim zobaczylem jak wyglada dobre kungfu i dlatego tez wyjechalem w 2000 do Chin zeby takowe trenowac....
Bylem tez z innym klubem na obozie w jednostce wojskowej nad morzem( organizatorem obozu byl Pan Targos z Wroclawia) i napewno sie nie zawiodlem..
znam Mariusza Targosa, poznalem go chyba w 92 roku i jest to bardzo rozsadny czlowiek, o ktorym nie moge powiedziec nic zlego
Wsrod innych sztuk walki z jakimi mialem stycznosc Ymaa (w mojej subiektywnej ocenie) wypada conajmniej na 4. ( w skali 1-5)
przestraszony bez urazy ale malo z zyciu widziales....
Napisano Ponad rok temu
A to wielkie sorry nie zrozumielismy sie ja myślałem o żurawiu ktory siećwiczy na ursynowie, - pak hok kung fu
pozdro i jeszcze raz sorry
Z tego co wiem to tam uczy gość co był w legi. Podobno. Więcej tam kicka niż kung fu chyba. Uczą w tej szkoel też combatu 56 i chin na
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
hmmm... może by dorobić takie info na początku działu żeby zamiast zadawać takie pytania chodzić i samemu oceniać
?
oczywiście rozumiem że można pytać o kontaminacje pewnych faktów, porównania itd. ale XX vs YY co wybrać to hmm... to jak to jest Bóg jest czy go nie ma?
Witam,
eeee tam...pytanie jest jak najbardziej na miejscu. Problemem stają się raczej "stałe fragmenty gry" pojawiające się w takich tematach, czyli ludkowie z kompleksami i dostępem do netu, którzy opiniują i weryfikują za każdym razem umiejętności i przekaz różnych szkół, powołując się przy tym na "długie trenowanie" lub "dużą wiedzę" :blus:
Argumenty typu: "widziałem"... "nie widziałem ale słyszałem".... "wiem bo długo trenowałem" są już jak wyrocznia....więc drżyjcie instruktorzy, mistrzowie......hłe hłe hłe
pozdrowienia, ale tylko dla wątpiących
:drinking:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Czy uczy się medytacji w polskich szkołach Kung-Fu ?
- Ponad rok temu
-
Historie i Legendy Wing Chun
- Ponad rok temu
-
wing chun film
- Ponad rok temu
-
Googlizmy kung-fu
- Ponad rok temu
-
Najskuteczniejszy styl kung fu :-)
- Ponad rok temu
-
Jak sie Wam trenuje/trenowalo w Chinach?
- Ponad rok temu
-
Parter w Weng Chun
- Ponad rok temu
-
Kim jest pan Dan?
- Ponad rok temu
-
Yong Chun - Program Nauczania
- Ponad rok temu
-
Legendy Kung-Fu