capo ubranka
Napisano Ponad rok temu
A teraz na poważnie - czy nie uważacie, ze to przegięcie??? Teraz co druga osoba na ulicy będzie miala koszulkę z napisem "capoeira"
Mam tylko nadzieję, ze to nie będzie przebój tego lata :wink:
Napisano Ponad rok temu
Może bym zazdrościł takiego wdzianka, ale to przyczyni się tylko do popularyzacji capoeiry. Nie widziałem tych ubrań, ale podejrzewam, że są fajne (marka). 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale nieważne - pewnie dramatyzuje
A jeśli chodzi o "Karate Kid" to "Tylko dla najlepszych" jest chyba na porównywalnym poziomie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale raczej badziewna...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm... jest pokazana jedna damska koszulka na [url=http://www.americanos.pl]www.americanos.pl[/url] .oj nie ładnie umieszczać linki do stron o treści xxx :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio Rower Błażeja był o aerobiku i jakas panienka objasniała, ze istnieją 2 rodzaje cwiczeń: relaksacyjne i jakies tam cięższe. Do relaksacyjnych zaliczyła capoeira!! Paranoja! Hehe - ale pocieszeniem jest to, ze chyba sie za bardzo nie znała bo do tych cięższych zaliczyła jakies cwiczenia aerobowe i.... muay thai i kickboxing.ćwiczenia Capoeira w ramach aerobiku !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To źle, że stało się powszechniejsze? 8OCiekawe dlaczego tak nagle rozpowszechniało capo?
I had a dream...wychodzę na poznańską ulicę rano,a tam roda na 30 osób
Zresztą co to znaczy,że jakaś MA jest popularna?Przeciętna osoba nieinteresująca się sztukami walki nie potrafi odróżnić taekwondo od karate,o kung-fu wie tyle,ile się naoglądała Bruca Lee,a judo kojarzy,bo mieliśmy kilku mistrzów w tej dziedzinie...tak więc nawet te MA,które goszczą w Polsce od dłuższego czasu,tak naprawdę nie są dobrze znane w szerszym kręgu.A na capo po prostu jest teraz moda :wink:
Napisano Ponad rok temu
byla kiedys piosenka meksykanskich muzykow ktora pozniej byla spiewana przez brazylijska piosenkarke, swojego czasu pewna pani menager sprowadzila pioseneczke do europy, wylansowala (chyba) francuzki zespol nazywajac pioseneczke lambada, i nie wyszlo to tej piosence na dobre,... a na capo po prostu jest teraz moda...
moda potrafi zniszczyc wszystko, mam nadzieje ze na capo szybko minie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie powiedziała dance-kickboxing tylko kickboxing i thai box. Wiem do czego sie to sprowadza bo pokazywała i w sumie to nie za bardzo przypominało jakąś sztuke walki. Tylko zastanawia mnie jak wygląda aerobikowa wersja capo bo tego akurat nie pokazała i to dlaczego jest zaliczana do ćwiczeń relaksacyjnych.nie mowila capoeirze tylko o elementach capoeiry i nie kickboxing, tylko dance-kickboxing (czy jak to sie nazywa), sprowadza sie to prawdopodobnie do tego ze przy lekkiej muzyce sa elementy brane z tych sztuk walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jeśli chodzi o modę, to będzie tak jak we wszystkim, czyli minie prędzej czy później. Niewolnicy mody odpadną, ale też dzięki modzie dowie się o capo parę osób, które inaczej nigdy by o niej nie usłyszało. Więcej uczniów znaczy większe akademie i więcej pieniędzy, a zatem może więcej instruktorów z Brazylii i w rezultacie ogólnie wyższy poziom. Kto wie. Ja bym nie rozdzierał szat - póki co jeszcze nie ma prawdziwych po temu powodów.
No i przyznajmy szczerze sami przed sobą, że popularyzja capo wkurza nas dlatego, że przestajemy być strażnikami wielkiej tajemnicy :roll: Ot i tyle.
Napisano Ponad rok temu
spokojnie...na razie to tylko jedna koszulka do mody waszej sztuce tańczenia daleko...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cougar - sztuka tańczenia. Pffff... No nic, przyznajmy to wreszcie oficjalnie: to prawda. Capoeira nie nadaje się do walki, to taniec, a na forum budo znalazł się gwoli rozszerzania horyzontów vortalu (w planach: działy "Salsa", "Tango" i "Oberek").
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
CAPOEIRA - REALNA WALKA ?
- Ponad rok temu
-
kontuzje
- Ponad rok temu
-
Kobietki ;)
- Ponad rok temu