CLIP JU JITSU ! - zobacz
Napisano Ponad rok temu
Siadać wygodnie w fotelu ...i ZAPIĄĆ PASY
Uwaga na mocną dawkę adrenaliny 8)
------------------------------
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
----
uwagi techniczne:
klip w formacie WMV 9 : kodek do sciagniecia stad : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pliki spakowane kompresorem "winrar"
powinno byc 16
ps. sorky ze az tyle,ale niestety to wymogi serwera...jednak sciaga sie szybko
sciagac i ogladac!
Napisano Ponad rok temu
P.S. Może masz w zanadrzu jakieś inne filmy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z zawartości: - wiele technik nierealistycznych, pokomplikowanych (rozbrajanie) te rzuty po przechwycie broni, itp. lol
-akrobacje ciekawe - tylko co po nich na ulicy :wink:
- streetboxing- tak - ale co z zawartością (jakiś urywek i to zasadniczo wiele tam nie było),
- przydługie kadry i brak zwolnień przy technikach rozbrajania,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zalozeniem jak widac nie byl film instruktazowy
Ekhm - tym gorzej. 8) Jeśli na seminarium trenuje się takie wydumane kombinacje (najlepsza ta z nożem i zakładaniem dźwigni na rękę, przy równoczesnym ataku nogą) - no ale może to specyfika treningu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli na seminarium trenuje się takie wydumane kombinacje (najlepsza ta z nożem i zakładaniem dźwigni na rękę, przy równoczesnym ataku nogą) - no ale może to specyfika treningu
Jesli ktos potrafi zrobic i polaczyc wydumana technike na pewno bedzie ja potrafil skrocic a na odwrot jest to raczej niemozliwe. Uklady ucza polaczenia technik i koordynacji czego nie mozna znalesc w systemach combatowych gdzie osoba gubi sie i nie wie co zrobic po jednej obronie przeciwnika. Bo nie udalo sie pierwsze sparowanie i wydlubanie oka albo poszerzenie usmiechu
A tak jak Mafox napisal nie mial byc to film szkoleniowy a wybral fragmenty ladne do klipu pokazowego i jako pokazowka kasuje ona wiekszosc klipow tego rodzaju.
Napisano Ponad rok temu
Jesli ktos potrafi zrobic i polaczyc wydumana technike na pewno bedzie ja potrafil skrocic a na odwrot jest to raczej niemozliwe.
Tylko te komplikacje raczej nie wyjdą - i w tym tkwi problem :wink: :-)
Nie mówiąc o nierealnej formule ataków... (garda, pozycja itp.)
Jak trenujesz tak stosujesz - to realne prawo... Dlatego mogą być problemy...
Uklady ucza polaczenia technik i koordynacji
Racja.
czego nie mozna znalesc w systemach combatowych gdzie osoba gubi sie i nie wie co zrobic po jednej obronie przeciwnika. Bo nie udalo sie pierwsze sparowanie i wydlubanie oka albo poszerzenie usmiechu
Hu hu - to bardzo różnie bywa... Zależy jaki system, kursant, prowadzący itp. itd.
A tak jak Mafox napisal nie mial byc to film szkoleniowy a wybral fragmenty ladne do klipu pokazowego i jako pokazowka kasuje ona wiekszosc klipow tego rodzaju.
Yeah
Napisano Ponad rok temu
Tylko te komplikacje raczej nie wyjdą - i w tym tkwi problem :wink: :-)
Nikt nie mowi ze cala kombinacje ktos ma stosowac w realu
To jest sztuka polaczen ruchow i technik aby od razu. Osoby to potrafiace moga swobodnie startowac w zawodach jak i stosowac uproszczone rzeczy w samoobronie.
Jak trenujesz tak stosujesz - to realne prawo... Dlatego mogą być problemy...
No wlasnie potwierdzasz moja teze - jak mozna zastosowac w realu np. wydlubywanie oka jesli sie tego nie cwiczy a tylko udaje ?
Lepiej cwiczyc to co mozna zastosowac i co mozna realnie przecwiczyc niz udawac technike ktorej nigdy sie nie zastosowalo albo prawie nigdy.
Hu hu - to bardzo różnie bywa... Zależy jaki system, kursant, prowadzący itp. itd.
JAk na razie ja mam takie glupie szczescie trafiac na kombatowcow ktorzy nie dosc ze nigdy w wojsku nie byli i nie maja bojowego doswiadczenia to o marszobiegu 40 km z pelnym obciazeniem moga filmy tylko ogladac.
Ale do zdjec pozuja umundurowanie z pelnym uzbrojeniem - farbkami na twarzy i w ciemnych okularkach (jeszcze im tylko bialej laski brakuje)
Sportowcy przynajmniej jak trzeba to sie nie boja na mate wyjsc aby posparowac.
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie potwierdzasz moja teze - jak mozna zastosowac w realu np. wydlubywanie oka jesli sie tego nie cwiczy a tylko udaje ?
Hmm - od tego jest trening przyrządowy (w ten sposób np. trenuję łokcie, atak głową, "chin jab", kolana w jaja - bo partner nawet w ochraniaczach za bardzo odczuje skutki techniki itp.) . A poza tym chyba mało kto tą technikę (atak na oczy) praktycznie wykorzystuje. Kiedyś w walce (bez żadnego doświadczenia) zdjąłem gościa "z bani" (z główki, z baśki - wszystkie określenia trafne) - a tego wcześniej nie ćwiczyłem... :wink:
Lepiej cwiczyc to co mozna zastosowac i co mozna realnie przecwiczyc niz udawac technike ktorej nigdy sie nie zastosowalo albo prawie nigdy.
Trafiłeś w 10. Dlatego zalecam wszystkim super-entuzjastom pokomplikowanych rozwiązań i technik "specjalnych" (typu oczy, łamanie karku itp.) - przetrenowanie kilka lat dobrych, skutecznych, działających podstaw (ręce boks, nogi thai/TKD/kick, parter itp.). A w KM większą wagę IMHO przywiązuje się do łokci, ręki młot i kopów "na jaja". Ale to już zapraszam do działu Combat :-)
JAk na razie ja mam takie glupie szczescie trafiac na kombatowcow ktorzy nie dosc ze nigdy w wojsku nie byli i nie maja bojowego doswiadczenia
A tacy "bojowi" to potrafią (powinni) głównie strzelać itp. Jak umieją walkę wręcz (unarmed combat)- to ciekawe gdzie ją zastosowali?
to o marszobiegu 40 km z pelnym obciazeniem moga filmy tylko ogladac.
Ale do zdjec pozuja umundurowanie z pelnym uzbrojeniem - farbkami na twarzy i w ciemnych okularkach (jeszcze im tylko bialej laski brakuje)
Sportowcy przynajmniej jak trzeba to sie nie boja na mate wyjsc aby posparowac.
Tak
Napisano Ponad rok temu
Hmm - od tego jest trening przyrządowy (w ten sposób np. trenuję łokcie, atak głową, "chin jab", kolana w jaja - bo partner nawet w ochraniaczach za bardzo odczuje skutki techniki itp.) . A poza tym chyba mało kto tą technikę (atak na oczy) praktycznie wykorzystuje.
Trening na najlepszych przyrzadach i w ochraniaczach nie zastapi typowych sparringow. Kiedys na jednej sekcji osoby cwiczyly tylko w ochraniaczach - doszlo do sparringow z inna sekcja ktora postawila warunek - zadnych ochraniaczy - po kilku spotkaniach piszczel w piszczel wiadomo jaki byl wynik i co sie dzialo z tymi cwiczacymi realnie w ochraniaczach
Kiedyś w walce (bez żadnego doświadczenia) zdjąłem gościa "z bani" (z główki, z baśki - wszystkie określenia trafne) - a tego wcześniej nie ćwiczyłem... :wink:
Czyli to sa techniki ktore kazdy bez nauki i doswiadczenia moze zastosowac a wiec czy nie lepiej skupic sie na technikach ktorych trzeba sie nauczyc ? aby nie trzeba bylo komus nosa rozwalic aby go pokonac ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie o szkołę - W-wa- Smolna.
- Ponad rok temu
-
Staz JJ Goshin - Ryu 10-11 V
- Ponad rok temu
-
Ksiązka ZYCZEŃ i zażaleń ;)
- Ponad rok temu