Jak sobie poradzić na ulicy??
Napisano Ponad rok temu
Co robić, jak wyskoczy na mnie dwóch, trzech jakiś dresiarzy trzy razy szerszych ode mnie. Pytam sokładniej: Co zrobić, żeby się jak najszybciej walka skończyła, żeby była duża skuteczność i dużo bólu. Gdzie bić, jak bić, itp...
Proszę bez żadnych skomplikowanych nazw...
Dzięki..
Napisano Ponad rok temu
Sprint na 500 m :-) 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam po prostu przejebanie ciężką sytuację:
Dostałem już raz wpietol od gości w mieście i osiedlu mojej kobiety. Chodzi jasne o to,że jestem z innego miasta. Taka czy siak, to się jeszcze nie skończyło i wiem, że tego nie uniknę...
Ucieczka mi nic nie daje, bo i tak mnie kiedyś złapią, bo się widzę z dziewczyną codziennie. Mam więc wybór: albo dawać się zlać, albo lać. Coś niecoś wiem: front kicki, z czuba na piszczel, na nos, po przeponie...
ale chodzi mi o konkrety...Muszę sobie jakoś zdecydowanie poradzić, żeby zapamiętali na jakiś czas...
Napisano Ponad rok temu
albo jest jeszcze jedna rada ktora ja bym chetnie podrzucil
kupic sobie psiaczka (czyt. owczarek niem. lub inne pozadne psy obronne) i wtedy juz naprawde bedzie spokoj bo watpie aby ktos ryzykowal pogryznieniem - osobiscie wybral bym wlasnie ta metode
Napisano Ponad rok temu
A jak wy sobie radzicie w takich sytuacjach?
Napisano Ponad rok temu
2. jesli problem jest powazny to idz na policje.
3. uzbroj sie w gaz i dowiedz sie jak go skutecznie uzyc (tu na forum na przyklad jest kilka dyskusji na ten temat)
4. nikomu nie wierz w bajki ze dzieki jakiejkolwiek sztuce walki, bez dodatkowej broni pokonal 3 wiekszych od siebie bandytow.
5. jesli chcesz zwiekszyc swoje szanse (tylko zwiekszyc! gwarancji nigdy nie ma) i masz conajmniej rok czasu polecam krav mage.
ps. gratuluje posiadania swojej kobiety, gdzie i za ile ja dostales?
Napisano Ponad rok temu
Myślisz,że gaz może powarznie pomóc?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zwracam się do was,bo jest to dla mnie poważny problem i szukam jakiegoś sensownego rozwiązania...wiem,że wy trochę wiecie o tych sprawach i możecie pomóc..
Napisano Ponad rok temu
dobrze uzyty gaz miazdzy. kiedys dawno dawno temu (na moja korzysc przemawia wiek - okolo 16 lat moze) pomylilem sie lekko i do przechodzacego zomowca powiedzialem per: ch..u! ile ci placa za spalowanego studenta? facet wogole nie myslal (no w tym to akurat byli wybitnie slabi) tylko wyjal aerozol i psiknal mi w gebe. myslalem ze umre, wyzygalem sie na ulice, dopiero po jakis dziesieciu minutach bylem w stanie wstac i zaczac reagowac na swiat zewnetrzyny. inna sprawa ze nigdy wiecej takiego gazu nie widzialem (tak btw. wie ktos czego oni (zomo) uzywali tak okolo 1987 r?) a cywilne sa duuuzo slabsze. ale tez daja rade
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najprostrze rozwiazanie :
Sprint na 500 m :-) 8)
Rany... Ten sam tekst czytam już po raz setny. To naprawdę nie jest już takie śmieszne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dać się pobić,żeby im przeszło,czy się bić z nadzieją na wygraną i tym samym wzbudzać jeszcze dodatkową agresję??
Napisano Ponad rok temu
1) Jak bym częściowo zrobił tak jak yak - policja - to działa naprawdę dobrze.
2) Kumple - też good idea.
3) Co do gazu: testowałem w akcji dziesiątki puszek różnych "rzeczy":
- SERIA CS 5000, 10000, 18000 oraz podróbki do d... - można psyknąć sobie w twarz -nie działa za dobrze - trochę łzawienia i tyle.
- Doskonale działa Big Boss - kasuje przeciwnika - testowałem m.in. przy okazji Nie wiem czy jest dostepny na rynku - uzywalem jak byl nielegalny - polecam,
- Zele - rowniez efektywne,
4) Pałka (używałem: bambusowych, gumowych, plecionych itp.) - niezły pomysł, nunchako - j.w - ale także trzeba władać dobrze - aby nie dostać tym po łbie, to samo tyczy kija itp.
5) Bron palna - nie wchodzi w gre (do m.in. LvB) - bo nie byloby tu tego pytania.
6) Nóż - my favorite - ale możesz niechcący wpaść jeszcze większe kłopoty. (patrz 4) + problem z ciałami :wink:
7) MA -tak- ale dużo czasu - 2-3 przeciwników- hardcore.
8 ) Pies - wbrew pozorom - b. odstrasza. Ale wozić?
9) Kastet - może być problem co przy p.6
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Drugi, i inne środki
- Ponad rok temu
-
opinia osob trenujacych o ulicy ;)
- Ponad rok temu
-
trudne chwile, w ktorych mozna sprawdzic siebie...
- Ponad rok temu
-
afirmacje i inne
- Ponad rok temu
-
Bójka kibiców we Wrocławiu [Superwizjer]
- Ponad rok temu
-
Niezle filmiki :)
- Ponad rok temu
-
ebooki dla kobiet