Wysiłek bezpośrednio przed snem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
W laickim (czyli moim

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
jednak jeśli ćwiczysz póżno (po 22) to nie licz na dużą efektywność. mięśnie rosną po treningu a po tak późnym treningu trafiasz akurat na dobowy dołek stężenia testosteronu we krwi (zależnie od osoby od ~23 do ~02) co znacznie obniża efektywność treningu.
Napisano Ponad rok temu
z wypalaniem nięśni to się nie spotkałem.
jednak jeśli ćwiczysz póżno (po 22) to nie licz na dużą efektywność. mięśnie rosną po treningu a po tak późnym treningu trafiasz akurat na dobowy dołek stężenia testosteronu we krwi (zależnie od osoby od ~23 do ~02) co znacznie obniża efektywność treningu.
a właśnie. zapytam, bo nie jestem zorientowany. o jakiej porze najbardziej "opłaca się" ćwiczyć? swojego czasu dużo ćwiczyłem, ale w masę nie poszło mi zbyt wiele. faktycznie, przeważnie czas na siłkę znajdowałem głównie wieczorami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak na marginesie to wieczorem robie pompki i brzuszki ale żebym mięśnie miał 'spalone' to nie zauważyłem :wink:
Napisano Ponad rok temu
A o jakich godzinach Wy ćwiczycie, jak łączycie trening siłowy ze sztukami walki? Byłbym wdzięczny za rozkład tak dobowy, jak i tygodniowy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie ma tu ludzi wszystkowiedzących.Rany... Wiem, że na forum jest bardzo dużo ludzi, którzy robią treningi siłowe. Dlaczego nikt nie odpowiada? :?
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Ja po treningu czasem wracam o 23 do domu nic nie jem tylko pije. Rano jem duże śniadanie i żyje mi sie świetnie. W nocy zużywany jest tłuszcz do pokrycia potrzeb energetycznych.
I to tyle pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Nie ma tu ludzi wszystkowiedzących.
eeee no nie przesadzaj :wink:
z tym spalaniem to bym nie przesadzala... faktem jest, że jesli trenujemy pozno to nic potem nie jemy, no ale przeciez mamy substraty energetyczne z calego dnia? no chyba ze ktos stosuje diete 0 kcal. Generalnie to jak sie czlowiek czuje wieczorem zależy od tego do jakiego trybu ćwiczenia przywykł. Mnie wieczorami ćwiczy się o wiele lepiej niż rano...i przyzwyczaiłam do tego mój organizm i nie mam żadnym problemów. Faktem jest, że cwicząc tuż przed snem pobudzamy mięśnie a co za tym idzie i krązenie... no i można mię cpotem problemy z zaśnieciem.... faktem jest ze:
gdy jesteśmy "na samej wodzie", wyrównanie strat glikogenu w mięśniach powoduje, że aminokwasy z mięśni (na drodze glukogenezy) konwertują w glukozę - i dochodzi do katabolizmu
to wtedy prosze pić napoje tzw. energetyzująca (no ale proponowałabym coś innego niż redbull - w sklepach sprotowych czy z odżywkami możecie się dowiedzieć).
Generalnie - wszystko jak kto lubi....jesli oczywiście nie będzie to "MORDERCZY TRENING"
Pozdrawiam
KAsiaG
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
aikido
- Ponad rok temu
-
kofany brzusio