Wysiłek bezpośrednio przed snem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W laickim (czyli moim ) skrócie wygląda to tak że po treningu organizm potrzebuje składników energetycznych -węglowodany i białka do budowy. Może okazać się że z braku węglowodanów, na energię będą przetworzone białka czyli nici z przyrostów, ale na Twoim miejscu nie martwiłbym się tym, ja od pewnego czasu mam "ustawiony" wieczorny trening siłowy i jakoś nie widzę spadku masy, wręcz odwrotnie. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jednak jeśli ćwiczysz póżno (po 22) to nie licz na dużą efektywność. mięśnie rosną po treningu a po tak późnym treningu trafiasz akurat na dobowy dołek stężenia testosteronu we krwi (zależnie od osoby od ~23 do ~02) co znacznie obniża efektywność treningu.
Napisano Ponad rok temu
z wypalaniem nięśni to się nie spotkałem.
jednak jeśli ćwiczysz póżno (po 22) to nie licz na dużą efektywność. mięśnie rosną po treningu a po tak późnym treningu trafiasz akurat na dobowy dołek stężenia testosteronu we krwi (zależnie od osoby od ~23 do ~02) co znacznie obniża efektywność treningu.
a właśnie. zapytam, bo nie jestem zorientowany. o jakiej porze najbardziej "opłaca się" ćwiczyć? swojego czasu dużo ćwiczyłem, ale w masę nie poszło mi zbyt wiele. faktycznie, przeważnie czas na siłkę znajdowałem głównie wieczorami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak na marginesie to wieczorem robie pompki i brzuszki ale żebym mięśnie miał 'spalone' to nie zauważyłem :wink:
Napisano Ponad rok temu
A o jakich godzinach Wy ćwiczycie, jak łączycie trening siłowy ze sztukami walki? Byłbym wdzięczny za rozkład tak dobowy, jak i tygodniowy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie ma tu ludzi wszystkowiedzących.Rany... Wiem, że na forum jest bardzo dużo ludzi, którzy robią treningi siłowe. Dlaczego nikt nie odpowiada? :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja po treningu czasem wracam o 23 do domu nic nie jem tylko pije. Rano jem duże śniadanie i żyje mi sie świetnie. W nocy zużywany jest tłuszcz do pokrycia potrzeb energetycznych.
I to tyle pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Nie ma tu ludzi wszystkowiedzących.
eeee no nie przesadzaj :wink:
z tym spalaniem to bym nie przesadzala... faktem jest, że jesli trenujemy pozno to nic potem nie jemy, no ale przeciez mamy substraty energetyczne z calego dnia? no chyba ze ktos stosuje diete 0 kcal. Generalnie to jak sie czlowiek czuje wieczorem zależy od tego do jakiego trybu ćwiczenia przywykł. Mnie wieczorami ćwiczy się o wiele lepiej niż rano...i przyzwyczaiłam do tego mój organizm i nie mam żadnym problemów. Faktem jest, że cwicząc tuż przed snem pobudzamy mięśnie a co za tym idzie i krązenie... no i można mię cpotem problemy z zaśnieciem.... faktem jest ze:
gdy jesteśmy "na samej wodzie", wyrównanie strat glikogenu w mięśniach powoduje, że aminokwasy z mięśni (na drodze glukogenezy) konwertują w glukozę - i dochodzi do katabolizmu
to wtedy prosze pić napoje tzw. energetyzująca (no ale proponowałabym coś innego niż redbull - w sklepach sprotowych czy z odżywkami możecie się dowiedzieć).
Generalnie - wszystko jak kto lubi....jesli oczywiście nie będzie to "MORDERCZY TRENING"
Pozdrawiam
KAsiaG
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
aikido
- Ponad rok temu
-
kofany brzusio
- Ponad rok temu