W jakim stylu są stosowane kopnięcia z wyskoku?
Napisano Ponad rok temu
czy moglby mi ktos pomuc i napisac w jakim stylu stosowane sa kopnieia z wyskoku :wink:
Prosilabym tez o linki do stron (polskich) o tych stylach
Napisano Ponad rok temu
Kyokushin ma w polsce wiele stron - proponuje skorzystac z wyszukiwarki.
W Tajskim boksie kopie sie z wyskoku min. kolanami.
Napisano Ponad rok temu
Cześć!
czy moglby mi ktos pomuc i napisac w jakim stylu stosowane sa kopnieia z wyskoku :wink:
Prosilabym tez o linki do stron (polskich) o tych stylach
W każdym w których występuja kopnięcia.
(Kopnięcia z wyskoku sa bardzoo fajne...najwięcej ich mozna znaleźć w filmach )
zawsze lubiący 'pomuc'
Kamikaze
Napisano Ponad rok temu
Kyokushin przeważa w tej materii nad starszymi,zwłaszcza okinawskimi systemami.Inna sprawa,że często jest tak,jak pisze dizzy,że tych kopnięć za dużo się nie ćwiczy.Ale z kolanka w wyskoku w kyokushin tez widziałem na jakichś mistrzostwach-Japonii albo Świata 8)
Zresztą,Oyama,był Koreańczykiem,to mu blisko do taekwondo...
Napisano Ponad rok temu
.W każdym w których występuja kopnięcia
Swieta prawda.
Na pewno duzo w tkd.
W Shorin-Ryu tez jest kilka, ale za dizzy6969 musze powiedziec, ze cwiczy sie je raz na ruski rok. Fajnie to wyglada, ale nie bardzo da sie wykorzystac podczas normalnej walki / sparingu.
Napisano Ponad rok temu
Moze cos wiecejW Tajskim boksie kopie sie z wyskoku min. kolanami.
W kazdym razie dziekuje i za te informacje.
Napisano Ponad rok temu
jest u nas taki niski i niepozorny człowieczek, który jest po prostu stworzony do walki - skondensowana sia i dynamika w ...ekhm... bardzo kompaktowym opakowaniu :wink: czasem w trakcie walk lubbi zaskoczyć przeciwnika kopiąc kolanem w wyskoku,
widziałem też "element", który z wyskoku kopał mawashi geri zaś na ostatnim egzaminie jeden kolega zerrwał mi kas z głowy czymś co było powietrzną wersją ushiro mawashi geri
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo w kyokushin to niestety czasami pozostaje tylko teorią Chociaż z drugiej strony-im więcej piruetów,tym nie zawsze więcej skuteczności...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A wyskoki to domena pokazów-ostanio widziałem taki w wykonaniu ekipy ze Śremu i sprawnościówki dla dzieciaków-timio ap chagi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedys na treningu ćwiczylismy terz na tarczy ushiro z wyskoku (jednemu tak to spasowało ze całkiem czesto to stos.), ale generalnie kopniecia z wyskoku to mniej niz 1% treningów i mniej niz 1% uderzeń\kopnięc w walce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A "wheel-kick" to niekoniecznie kopniecie z wyskoku. Wheel-kick to kopniecie z obrotu 180 stopni na prostej nodze. Podobne do spinning-cresent kick, tylko ze przy spinning cresent kick najpierw sie obracasz a pozniej noge ponosisz do gory a przy wheel kick noga idzie w gore prawie od razu. Wheel-kick to moje ulubione kopniecie
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seidokaikan/Shodokaikan w polsce?
- Ponad rok temu
-
Kyokushin a Kyokushinkai
- Ponad rok temu
-
Honorowe dany w Oyama Karate?
- Ponad rok temu
-
SOke Ryszard Murat .(jego autentycznosc)
- Ponad rok temu
-
Związek Shotokan
- Ponad rok temu
-
Obóz Shidokan w sierpniu
- Ponad rok temu
-
POJEDYNKI POLAKÓW W JAPONII
- Ponad rok temu
-
Ogólnopolski Turniej shidokan w Brzezinach