Nigdy, przenigdy...
Napisano Ponad rok temu
moral z tej historii taki, ze spokoj potrafi nas uratowac. chociaz gdyby bylo ich dwoch (albo jeden swirus), to pewnie sami by sie nakrecili i zabrali mi moje rentgeny, elektrokardiogramy, czy co ja tam wtedy nioslem.
Napisano Ponad rok temu
moral z tej historii taki, ze spokoj potrafi nas uratowac.
O ile pamietam, kiedys na tym forum byl dyskutowany temat, jak wybrnac z ulicznej zaczepki bez walki i jednym z sugerowanych trickow bylo udanie zgubionego, spytanie o ulice itd. Traf chcial, ze jakis tydzien pozniej mialem okazje to wyprobowac i zadzialalo. Jest to jednak moim zdaniem kwestia nie tylko spokoju ale rowniez hmmm wczucia sie odpowiednio w sytuacje i trafienia do nieskomplikowanej przeciez na ogol mentalnosci dresow.
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś słyszałem o takich badaniach przeprowadzonych na więźniach. Pokazywano im ludzi kręconych ukrytą kamerą na ulicy, w zwykłych sytuacjach. Już po siedmiu sekundach wiedzieli kto jest dobrą ofiarą. Bezbłędnie wybierali osoby w depresji, słabe psychicznie, a ludzi o silnej osobowości omijali. To co psycholog orzekał po badaniach oni wiedzieli po siedmiu sekundach.
bo widzisz Pako, teoria Darwina dziala takze wsrod ludzi. Bandyci pelnia role drapieznikow, ktorzy pozeraja slabsze, chore i nieprzystosowane osobniki. cos w nich bylo takiego, ze ich wzieli na odstrzal. mnie nikt nie rusza, bo jakos czuja tym kurwa szóstym zmysłem, że bylyby klopoty.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Trochę naginasz teorię Darwina.teoria Darwina dziala takze wsrod ludzi. Bandyci pelnia role drapieznikow, ktorzy pozeraja slabsze, chore i nieprzystosowane osobniki
Napisano Ponad rok temu
a może po prostu niesmacznie wyglądasz i nikt ciebie nie chce pozerac..?[Bandyci pelnia role drapieznikow, ktorzy pozeraja slabsze, chore i nieprzystosowane osobniki. mnie nikt nie rusza, bo jakos czuja tym kurwa szóstym zmysłem, że bylyby klopoty.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
I cały czas uwarzam, że można bardzo skutecznie unikać zaczepek rozsądnym zachowaniem. Np. nie idź koło ławki gdzie po 22-ej siedzi 5 drechów itp.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
bo widzisz Pako, teoria Darwina dziala takze wsrod ludzi. Bandyci pelnia role drapieznikow, ktorzy pozeraja slabsze, chore i nieprzystosowane osobniki. cos w nich bylo takiego, ze ich wzieli na odstrzal. mnie nikt nie rusza, bo jakos czuja tym kurwa szóstym zmysłem, że bylyby klopoty.
Silvio
Poczytaj R.Dawkinsa ("Samolubny gen" "Ślepy zegarmistrz") Twój Darwinizm pomija pasożyty, żuki gnojarzem skunksy itp. ;-)
Napisano Ponad rok temu
Bardzo czesto zdarza mi sie widziec mlodziencow, toczacych wokol "twardym" wzrokiem. To sie zdaje nazywa strategia jastrzebia.
K_P
Nie dość jasno się wyraziłem. Są sytuacje, kiedy człowiek spokojnie spaceruje i mija podjrzanie wyglądających typów, lub starych znajomych. Kiedy taka, mijana przeze mnie osoba, podnosi głowę i wlepia we mnie swoje oczy... No właśnie, zależy od tego, jak się czuję ostatnio na treningach. Albo patrzę chłodnym spojrzeniem, gotowy na unik, szybki cios, może dwa i ucieczkę... bo żadne ze mnie zabijaka. Albo też staram się nie patrzeć, ew. głupio mi, bo czuję, że promieniuję niepewnością. Nie zaczepiam, staram się nie tyle prowokować do rozpoczęcia ataku, ale zrażać do niego. I nie jest też to żadna wyrafinowana technika, którą ćwiczę przed lustrem, samo wychodzi.
Napisano Ponad rok temu
Poczytaj R.Dawkinsa ("Samolubny gen" "Ślepy zegarmistrz") Twój Darwinizm pomija pasożyty, żuki gnojarzem skunksy itp. ;-)
Nie bierzcie mojej teorii Silvinizmu tak poważnie. Chodzi o to, że bardziej opłaca się napadać na mniejszych i słabszych, niż na większych i silniejszych, szczególnie jeśli są w kupie. To czysta logika.
A już najbardziej ryzykowne jest napadanie na rosłego faceta idącego z dziewczyną. Taki to będzie jej bronił skuteczniej niż np. swojego roweru.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
no wiesz, zawsze mozesz rzucic tym rowerem w napastnika. po kobiecie takiej wspolpracy bym nie oczekiwalA już najbardziej ryzykowne jest napadanie na rosłego faceta idącego z dziewczyną. Taki to będzie jej bronił skuteczniej niż np. swojego roweru.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
3maj się Apock
Napisano Ponad rok temu
Aż tu nagle wczoraj, poszedłem sobie na kebaba, było może pare minut po 18 (czyli stosunkowo jeszcze widno), zjadłem wychodze podlatuje do mnie dwóch szczyli (może po 15/16 lat) i mówią : "dawaj komóre i portfel". 8O
Normalnie byłem w szoku (myśle k..wa chyba ukryta kamera), raz że wydawało mi się że solówki i krojenie w biały dzień "wyszło z mody", dwa że waże ponad 90kg i mam 190cm.
Trafiłem akurat na jednostrzałowców i skończyło się na obtarciu skóry na ręku.
Martwi mnie jednak najbardziej ta desperacja.
Napisano Ponad rok temu
Normalnie byłem w szoku (myśle k..wa chyba ukryta kamera), raz że wydawało mi się że solówki i krojenie w biały dzień "wyszło z mody", dwa że waże ponad 90kg i mam 190cm.
Trafiłem akurat na jednostrzałowców i skończyło się na obtarciu skóry na ręku. Martwi mnie jednak najbardziej ta desperacja.
Ach, to byłeś Ty, Chong Lee!!! No to respect, stary, nie wiedzieliśmy potem z kumplem co jest grane, tak nas zamroczyły Twoje strzały!
Silvio
.
.
.
.
.
PS. No dobra, żartowałem, nie było mnie tam. :wink:
Napisano Ponad rok temu
To był tylko jeden strzał 8)
Ci kolesie gadali takie bzdury że w pierwszym momencie faktycznie pomyślałem o TOBIE :wink:
Napisano Ponad rok temu
Silvio:
Jednym strzałem załatwiłeś obu? Może Ty strzelałeś z armaty? :wink:
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Silvio:
Jednym strzałem załatwiłeś obu? Może Ty strzelałeś z armaty? :wink:
Silvio
Nie tylko jednego, drugi w tym czasie pisał podanie z prośbą o to żeby go nie bić :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Długie włosy na ulicy
- Ponad rok temu
-
JEET KUNE DO nareszcie w warszawie
- Ponad rok temu
-
Wybór