San Soo
Napisano Ponad rok temu
Moje pytanko - cóż to jest, skąd się wywodzi itp.
Z góry serdeczne dzięki.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] tak odpowiada na pytanie "Co to jest san shou?":
San Shou is a martial art which was originally developed by the Chinese military based upon intense study of various traditional methods. San Shou is a compete martial art that teaches punching, kicking, leg kicks, knees, elbows, kick catches, sweeps, takedowns and throws.
In 1924, the Guomindang (Nationalist Party) established the Whampoa Military Academy in Guangdong province, China in order to train the party’s leadership and create a modern military force. The Chinese endeavored to create a method of training their military forces in close quarters combat. The Whampoa military instructors studied the existing Chinese martial arts traditions and created San Shou.
In 1991, China introduced an amateur sport version of San Shou.
In 1997, the first attempts were made both in China and in the United States to establish professional matches. These matches are refeered to as San Da, an older term which was originally used to describe full contact fighting.
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj na Planette pokazali program o sztukach walki. Program, jak progam - wszystkiego po trochu, od kendo do ultimate. Mnie natomiast zainteresowała jedna rzecz - pokazywali jakiegoś Francuza, nauczyciela kung fu san soo (tak to chyba było napisane).
Moje pytanko - cóż to jest, skąd się wywodzi itp.
Z góry serdeczne dzięki.
san soo to styl wymyslony przez goscia pol chinca z usa, czarny pas mozna miec po 4 miesiacach
Napisano Ponad rok temu
Ale co to san shou, to ja wiedziałem. Chodziło mi o san soo (lub sun soo). Tak więc dzięki Tomaszu za wyczerpującą odpowiedź, bo jak rozumiem, termin san soo oznacza - jednym słowem - ściemę, tak?
Napisano Ponad rok temu
Dzięki wszystkim.
Ale co to san shou, to ja wiedziałem. Chodziło mi o san soo (lub sun soo). Tak więc dzięki Tomaszu za wyczerpującą odpowiedź, bo jak rozumiem, termin san soo oznacza - jednym słowem - ściemę, tak?
moim zdaniem tak..., gosc co to cudo stworzyl nazywa sie Jimmy Woo (sprawdzilem przed chwila)
PAMIETAM JAK SIE KIEDYS UBAWILEM CZYTAJAC WYWIAD Z 18LATKIEM KTORY MA U NIEGO 8 DANA po 6 latch trenignow
Napisano Ponad rok temu
san shou albo sanda wolna walka w kung fu 27 kwietnia są zawody trzeba przyjechać i zobaczyć co te naprawde jest
pozdro
fajnie by bylo gdybys jednak stosowal troche znakow przestankowych latwiej sie czyta wtedy i mozna zrozumiec o co chodzi a gdzie te zawody i w jakim stylu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Regulamin: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fuhuojie kuaile!
- Ponad rok temu
-