hakama hokkaido...
Napisano Ponad rok temu
Z gory dziekuje
Marta
Napisano Ponad rok temu
Kupilam sobie ostatnio nowa hakame hokkaido i mam malutki problem poniewaz ma ona innej dlugosci paski niz moja poprzednia i musze zmienic sposob jej wiazania... Czy bylibyscie tak dobrzy i podzielili sie swoimi sposobami w zakladaniu hakamy?
Z gory dziekuje
Marta
ja się obwiązuję bardzo ciasno tym dłuższym paskiem, że oplatam się dwa razy i wiążę malutki węzełek z przodu. Wierzę jednak, że nie każdemu uda się tak opleść, hehe.
A krótszy pasek oplatam żeby się lepiej trzymał wokół paska od dogi.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak masz za krotkie paski to mozesz spokojnie doszyc kawalki zeby byly dluzsze. Ja tak robie za kazdym razem jak kupuje hakame. No i nie musze zmieniac stylu wiazania hakamy....
Napisano Ponad rok temu
ta hakama ma przednie paski dlugie (2m) ja sie nimi owine z 3 razy a potem wisza mi takie polowki z przodu i wlasnie dlatego pytam jak rozwiazac moj problemik...coprawda szyc umiem ale szkoda mi je skracac...
milego obzarstwa
Marta
Napisano Ponad rok temu
No, spoko Marta, tylko zartowalem :wink: Od jakiedo stopnia wolno u was nosic hakame?tak szczepanie moge nosic hakame od kilku miesiecy...do tej pory nosilam hakame z dojo bo wlasnej nie posiadalam...
Ja bym na twoim miejscu obcial bez wahania...ta hakama ma przednie paski dlugie (2m) ja sie nimi owine z 3 razy a potem wisza mi takie polowki z przodu i wlasnie dlatego pytam jak rozwiazac moj problemik...coprawda szyc umiem ale szkoda mi je skracac...
milego obzarstwa
Marta
Napisano Ponad rok temu
no wiec u mnie w dojo hakame mozna zaczac nosic od 3kyu (kobiety 4)
mozna ale... to zalezy od tego jaki sie reprezentuje poziom i co pokazuje na macie/egzaminach... mozna zaczac nosic jak ja od 4 albo dopiero od 2 roznie to bywa...
co do paskow to ja jednak sie waham...
Napisano Ponad rok temu
jak wiążesz tak jak pokazano na rysunkach to nie powinno być żadnego problemu z długimi paskamii z przedniej części. Najlepiej nie zwracać sobie głowy tym pierwszym wiązaniem tyłu. Zawiąż przód (ilość obwiązań tułowia zależna od długości pasków i tuszy hakamiarza (ew. hakamiarki)) tak by można zawiązac węzełek z tyłu, później tylna część z krótszymi paskami.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
S.
Napisano Ponad rok temu
milego dnia :-)
Napisano Ponad rok temu
tak by można zawiązac węzełek z tyłu,
S.
Snajper, co to za horror z tym wiazaniem wezlow z tylu??? 8O Chcesz zeby dziewczyna sobie kregoslup rozwalila???
ZERO WEZLOW NA PLECACH!!!
Napisano Ponad rok temu
Wszystkie węzły z przodu? Wiem, ze jest to niezły sposób na powiększenie swojego centrum, ale........nawet ten gostek na 5 rysunku coś sobie manipuluje z tyłu ........
S.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak paski sa za krotkie zeby zwiazac wezel z przodu, to nalezy przedluzyc paski. Chyba trzeba bedzie przeprowadzic Krotki Kurs Praktycznego Wiazania Hakamy Tak Aby Sie Nie Rozwiazala Nawet Po 6 Godzinach Suwariwaza :roll:
Napisano Ponad rok temu
Czyli wiązać wszystkie 4 paski z przodu hakamy? Czyli 2 węzły? 8O
I co dalej?
S.
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie Najpierw wiazesz z przodu te dwa paski co sie zaczynaja z przodu na zwyklu wezel, potem, na ten wezel wiazesz te paski co sie zaczynaja z tylu. Z tym ze po zawiazniu drugiego wezla zostaje ci taka dlugosc paskow zeby zrobic tradycyjny "motylek" ktory jest dosc elegancki 8)Szczepan,
Czyli wiązać wszystkie 4 paski z przodu hakamy? Czyli 2 węzły? 8O
I co dalej?
S.
Napisano Ponad rok temu
To Marta-ika:
nastepnym razem jak bedziesz kupowac hakame w tej firmie to zadzwon i powiedz jakiej dlugosci chcesz paski, bo oni robia te hakamy wg zamowienia. dlugosc tez mozesz sobie wybrac co do cm...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staże, staże...
- Ponad rok temu
-
Wesołych świat..
- Ponad rok temu
-
Jak cwiczyc z poczatkujacymi?