Jaki jest najlepszy czas aby wysłać dzieciaka na pierwszy trening?
Chodzi mi o wiek w poszczególnych MA, bo inaczej sie to przecież ma do aikido a inaczej do boksu
pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znajomy ma córeczkę (2 latka) ostatnio zadeklarował, że za rok wysyła ją na treningi aikido (tłumaczy to tak: jak będzie miała 10 lat to będzie już maszyną do zabijania
)
Cóż, nie wiem, czy 3-letnie dziecko da sobie radę. Ale jeżeli trafi do grupy maluchów, i będzie miało dobrą opiekę, to czemu nie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak więc w sumie chyba wszystko zalezy od dziecka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No np. ta dziweczynka którą wcześniej wspominałam jest w wieku mojego młodzszego braciszka. I ona ćwiczy, a on za Chiny nie chce. I jak to wytłumaczyć? Przecież chodzi o jednego sensei
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do wypowiedzenia się w tym temacie skłonił mnie mój 12-letni braciszek,a raczej jego poglądy na życie.Nie wiem,czy to charakterystyczne dla chłopców w jego wieku,ale on we wszystkim chce byćNAJ,najlepszy,najmądrzejszy,najsilniejszy...itd.Wiem,że gdyby zaczął ćwiczyć MA to by się tym popisywał i niekoniecznie używał tylko w obronie własnej...
Moim zdaniem wiek,od ktorego dziecko moze zaczac treningi to 6 lat,ale cazasami bywaja wyjatki. Co prawda praca z dziecmi w tym wieku jest trudna,bo wiekszosc z nich nie ma motywacji do trenowania,co w tym wieku jest zrozumiale
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu