dydaktyka...
Napisano Ponad rok temu
Szczepan,masz niewatpliwie racje ,choc nie lekcewaze psychologii :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no niekoniecznie to do konca prawda.. ale laczy nas podobny chrakter i spojrzenie na swiat..
TRUE TRUE :?
Napisano Ponad rok temu
Nie lekceważ potęgi mocy
Napisano Ponad rok temu
Nie lekceważ potęgi mocy
Jasne ,niech KI bedzie z nami!
Napisano Ponad rok temu
To jakie trzeba miec kwalifikacje,zeby uczyc aikido?
heh trzeba byc dobry w te klocki, inaczej zadna psychologia czy filozofowanie ci nie pomoze :wink:
Napisano Ponad rok temu
"Posiąść wiedzę to sukces, ale przekazać ją to już talent"
Coś w tym jest 8)
Napisano Ponad rok temu
I tutaj się zgodze z przedmówcą. ale szczypta info o psychologii i pedagogice jest mile widziana...
Coś w tym jest 8)
nie nie tylko nie to...nie ma nic gorszego od typa po przeczytaniu dwóch 'madrych " książek (najczęściej amerykańskich podreczników dla poczatkujących studentów )i usiłującego stosowac to w praktyce..... przestraszony
Napisano Ponad rok temu
nie nie tylko nie to...nie ma nic gorszego od typa po przeczytaniu dwóch 'madrych " książek (najczęściej amerykańskich podreczników dla poczatkujących studentów )i usiłującego stosowac to w praktyce..... przestraszony
Tak wiem sally powinienem słowo "szczypta" umieścić w cudzysłowiu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ze się tak zapytam po co komu dydaktyka prozdrowotna jeśli nie będzie umiał wiedzy swojej w przystępony sposób przekazać ?Ja mysle ze jednak dydaktyka prozdrowotna to to co najwazniejsze dla trenera.. :wink:
Jeśli mogę powiedzieć jednym zdaniem, to powiem tak:
Otóż dydaktyka jest to najbardziej przystępny sposób w jaki należy wiedzę przekazywać i tyle!!! (bez względu na to czego dotyczy - to jest właśnie rola dydaktyki - inaczej nauka o tym jak uczyć innych).
Wiem z doświadczenia, że często jest to tylko teoria, ale jednak pomocna w przekazywaniu wiedzy, bo przecież po to mamy głowę na karku by ją dostosować do warunków jakie posiadamy, a często bywa tak, że większość ludzi traktuje ją bardzo sztywno (szczególnie dydaktycy - Ci to są dopiero upierdliwi ).
P.S.
Jednak się nie zmieściłem w jednym zdaniu. :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KRYZYS!
- Ponad rok temu
-
Nauka ukemi
- Ponad rok temu
-