Co to jest "duch bojowy" w sztukach walki?
Napisano Ponad rok temu
Czy chodzi to o chec wp....enia wszystkich na podworku? Czy o ciagle sprawdzanie sie w pojedynkach z nowymi przeciwnikami?
Trudno mi sobie wyobrazic definicje, ktora nie zakladalaby elementu rywalizacji i dazenia do pokonania przeciwnika.
Napisano Ponad rok temu
Walczy odważnie,twardo,nieugięcie,nie boi się na dojo nikogo.Nie mówi,że go coś boli,że dzisiaj nie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"nazywam sie milion bo jest nas wielu" belzebub
Napisano Ponad rok temu
Odnajdywać swoje słabe strony, doskonalić się.
Fajter to również osoba która "kocha" to co robi (w tym przypadku SW),
a po wielu latach treningów na kolejny idzie z taką samą ciekawością jakby szedł na trening pierwszy raz.
Napisano Ponad rok temu
Czyli podstawowe cechy:
pewnosc siebie
konsekwencja w dazeniu do celu
nieugietosc
Dla mnie to jest fighter.
Jak by podac przyklad mniej wiecej, to mozna rzucic: Rocky Balboa z Rocky i taki np Songo z dragon balla. Wiem ze to smieszne, ale przyznacie ze postacie te mialy w sobie dusze fajtera.
Napisano Ponad rok temu
Nie mówi,że go coś boli,że dzisiaj nie...
Wydaje mi sie ze taki ktos potrzebuje podowczas porady lekarskiej Specjalistycznej Kojarzy mi sie to z proba chodzenia na zlamanej nodze :roll: Nie twierdze, ze to niemozliwe, jednak pytanie glowne: po co ? Prowadzi do tego ze kosc zle sie zrosnie i w pewnych przypadkach pozniej nawet chodzenie jest powaznie utrudnione a wrecz niemozliwe :roll: Odchodzac od przenosni: bez warunkow tzw "wojennych" nie ma co sie wyglupiac, organizm ma co prawda cudowne wlasciwosci regeneracji, jednak trzeba czasem mu dac szanse... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście,jeżeli ktoś przychodzi z kontuzją,to sensei sam mówi:"może sobie dzisiaj odpuść" albo "walcz lajcikowo".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
inni ludzie sa do pacyfizmu zmuszeni.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Boli full contact...
- Ponad rok temu
-
W dobie lotów w kosmos....
- Ponad rok temu