Halabarda
Napisano Ponad rok temu
Poszukuje informacji na temat halabardy uzywanej w kung fu. Chodzi mi o dokladne dane dotyczace wymiarow poszczegolnych elementow, ciezaru itp. Moze ma ktos jakies zdjecia albo rysunki... Gdyby tak jeszcze z wymiarami :roll:
Pomorzecie????
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nie są to niestety "dokładne dane", ale nie bardzo wiem do czego mogą Ci być
potrzebne dokładniejsze. Niedawno był podobny temat o mieczu w kung fu.
Ty chyba nie zamierzasz podjąć samodzielnej praktyki 8O
Napisano Ponad rok temu
Pomalu zabieramy sie za forme z halabarda. No i po pierwsze dobrze bylo by wiedziec cos wiecej o czyms, czym zamierza sie cwiczyc. A po drugie bede musial sobie na poczatek stworzyc we wlasnym zakresie jakas imitacje nadajaca sie do poczatkowej nauki. Stad prosba o ksztalt i jakies wymiary. Imitacja bedzie sie skladala z kija i czegos na ksztalt ostrza ze sklejki albo grubego kartonu. A potem to sie zobaczy
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o wymiary, to na obcojezycznym forum ktos podawal proporcje trzpienia do zelezca (czy jak to tam sie wlasciwie nazywa) jakiejs konkretnej sztuki: 11/17,5 cala.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego wole na poczatek sam cos sklecic. Taniej bedzie a i czlek sie czegos nowego nauczy :-)
Napisano Ponad rok temu
MW[/code]
Napisano Ponad rok temu
Myślę że niepowinneś bardzo pszykładać wagi do wymiarów , gdyż to mogło by się minąć z twoimi oczekiwaniami.Witam
Poszukuje informacji na temat halabardy uzywanej w kung fu. Chodzi mi o dokladne dane dotyczace wymiarow poszczegolnych elementow, ciezaru itp. Moze ma ktos jakies zdjecia albo rysunki... Gdyby tak jeszcze z wymiarami :roll:
Pomorzecie????
pozdrawiam
Mam w posiadaniu dwie sztuki , gdyż kiedyś z nią trenowałem.
powinieneś ją bardziej dopasować do swoich morzliwości a nie do orginału.
moja waży około 7 kg ma ~`2.00m ,ostsze wykonane ze stali kij drewniany[w miare elastyczny] zakończony tuleją zkulą BARDZO WAŻNE JEST WYWARZENIE ułatwi ci bardzo opanowanie tej broni.
Napisano Ponad rok temu
Zakupic mozna ale straszne to badziejstwo
Wybaczcie, nie wiedziałem, ze tandeta
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Światowy Dzień Tai Chi i Chi Kung
- Ponad rok temu
-
Chi Sim Weng Chun w Lodzi
- Ponad rok temu