Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kobietki na macie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

budo_emi
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 189 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Kobietki na macie
Ja nie mówie, że mi się źle ćwiczy (w sumie byłam tylko na 2 treningach do tej pory) saku się ze mną obchodził dobrze, boję sie tylko, że podczas sparingów bedę sobie siedzieć i sie przyglądać :( , albo że jak ktoś użyje siły to tak czy siak przegram.
  • 0

budo_mangha
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 241 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ćwiczenie z chłopakiem nie powinno być dla dziewczyny problemem pod jednym warunkiem - jeśli nie stało się to regułą. W porządku jest także w grupie, w której wszyscy ćwiczący są zrzyci, panuje przyjazna, luźna atmosfera. Miałam okazję ćwiczyć w sekcjach SW, w których nie było innych dziewczyn i było naprawdę OK. Jednak ostatnio zrezygnowałam z jednej sekcji BJJ ze względu na to, że nie miałam z kim ćwiczyć. Grupa duża, sami chłopcy/mężczyźni - brak odpowiedniego partnera uniemożliwiał mi skuteczną naukę technik. Ćwiczyłam albo na trzeciego, albo z osobą zupełnie początkującą i mi kompletnie nieznaną. Początkujący w BJJ chłopak, który na dodatek ma ćwiczyć z dziewczyną, jest spięty, co u mnie również wywołuje pewien stres. W rezultacie ćwiczy się niekomfortowo, całość przestaje mieć większy sens...
  • 0

budo_yamabushi fighter
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 413 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja tam lubię jak mnie jakaś pani w gardę złapie albo w 69
nie mam nic na przciwko :)
  • 0

budo_slaszysz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3313 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja tam lubię jak mnie jakaś pani w gardę złapie albo w 69
nie mam nic na przciwko :)

No i właśnie dzięki takiemu podejściu dziewczyny nie chcą ćwiczyć, bo narażają się na głupie uśmieszki i komentarze.
Panowie, na salę przychodzi się, żeby ćwiczyć!
  • 0

budo_yamabushi fighter
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 413 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak to nie chcą ćwiczyć
te które zaczęły u nas trenować zostały a na to że zaintereswanie wśród nich małe... cóż trudno
  • 0

budo_wioslo
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 91 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie ma co sie blokowac przy walkach z kobietkami ,fakt faktem troszke miej siły wykorzystywać ale nie dawać fory w sensie podkładania się ja tam sie nie wstydze ze np kobitka mnie rozłorzyła(Marta);), a atmosfera luzna chyba dobrze się czują :)
  • 0

budo_yareck
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 174 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

moze nie z bjj... ale trening z dziewczynami jest bardzo interesujacy, zgadzam sie z jakas wczesniejsza wypowiedzia, ze zmusza do pracy technicznej, szybkosciowej...
przeciez nie tylko sila sie liczy, a moze znow cos zle zrozumialem w filozofii bjj/judo/jujitsu?? oczywiscie ze waga i sila jest wazna, ale...
a poza tym jak sie panienki bedzie ciagle ignorowalo, to nigdy nie naucza sie walczyc... szkoda :cry: , bo czasem moze im sie to przydac :wink:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024