Wylazace zyly
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
Mi też od jakiegoś roku zaczęły uwidaczniać się żyły na rękach. O ile w tej chwili są widoczne na przedramionach, to coś czuję, że do wakacji dojdą jeszcze żyłki na bicepsach.
Przeszukałem rozmaite fora dyskusyjne o kulturystyce itp. i niestety nie znalazłem dobrego sposobu na uniknięcie tego. Jedyna zalecana rzecz to picie dużej ilości wody, ale to nie przynosi jakichś rewelacyjnych efektów.
A najbardziej wychodzą na wierzch od tzw. treningu na definicję mięśni, czyli dużej ilości powtórzeń niewielkim ciężarem.
Na pocieszenie dodam tylko, że jest całkiem sporo dziewcząt które wystające żyły uważają za seksowne
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W sumie nie chodzilo mi o czas po treningu ale hmm zawsze. Dotego niestety dziewczyna na ktorej mi zalezy nie uwaza moich zylasow z abyt seksowne
Zmien dziewczyne... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedynie mozna zaakceptowac, co z calego serca polecam
Napisano Ponad rok temu
Jak sie za ciezko trenuje i zbyt dlugo to ma sie takie "pamiatki".
Racja to od razu daje skojarzenie ze ktos ostro lopata macha.
Pamietam ze powrot rak do normalnosci to byly miesiace. Dla mnie ratunkiem bylo przestanie tak trudnych treningow w mlodosci.
Nie wiem jaki to ma wplyw na ogranizm. Raczej nie jest OK .. zadne przeciazenie nie jest dobre.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale z drugiej strony mnie one nie przeszkadzają. Ponieważ ja zaliczam sie do tych pierwszych. Jakie minusy. Na nogach bardzo prawdopodobne że zrobią sie w starszym wieku żylaki. A na rękach będa trudne do nakłucia. Będą miały tendencje do "ślizgania" sie (kroplówka, pobieranie krwii).
I to tyle pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wiem, o czym mówisz. Co prawda nie jestem jeszcze w starszym wieku, ale juz robią mi sia żylaki na nogach a żyły na rękach "znikają" gdy są potrzebne np. do kroplówki. Wydaje mi sie jednak, że nie jest to tylko kewstia treningów i wysiłku, ale w dużej mierze indywidualnych skłonności, uwarunkowanych genetycznie. Ne to niestety nie ma rady. Tak jest i już.Na nogach bardzo prawdopodobne że zrobią sie w starszym wieku żylaki. A na rękach będa trudne do nakłucia. Będą miały tendencje do "ślizgania" sie (kroplówka, pobieranie krwii).
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie. Ja - może to zabrzmi głupio - jestem zadowolony z tego ze wyglądam tak, a nie inaczej. Przynajmniej widać że coś ćwicze. Matka tylko mówi patrząc na łydki(uwielbiam rower), że żylaki to mam murowane :wink:Wydaje mi sie jednak, że nie jest to tylko kewstia treningów i wysiłku, ale w dużej mierze indywidualnych skłonności, uwarunkowanych genetycznie. Ne to niestety nie ma rady. Tak jest i już.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Nie mam nadciśnienia a żyły wystają mi od dzieciaka
Napisano Ponad rok temu
Jak zwykle w punktach:
1. Jak się trenuje, zmiana spoistości mięśni oraz zwiększony przepływ żylny, a także zanik podskórnej tkanki tłuszczowej powoduje uwidocznienie żył. "Praw fizyki pan nie zmienisz i nie bądz pan głąb" (majster do Jasia w kabarecie Dudek).
2. Nie ma to nic wspólnego z nadciśnieniem tętniczym (jak sama nazwa mówi dotyczy to tętnic a nie żył, a to że tak powiem dwa światy).
3. Nie ma to nic wspólnego z żylakami, do których predysponują, wręcz przeciwnie, siedzący tryb życia i słabe wykształcenie mięśni.
4. Jedynym negatywnym skutkiem jest w tym przypadku defekt estetyczny (jeżeli ktoś tak uważa, bo mi to nie przeszkadza, ja raczej nie lubię ludzi miękkich typu ryba). Możliwości zaradzenia są minimalne. Jeżeli już miałbym coś polecić to tylko przyciemnienie skóry (opalenie), bo wtedy wygląda to jeszcze lepiej (czytaj dla poniektórych mniej źle).
5. Z podłączaniem kroplówek i wkłuciami dożylnymi jakoś sobie (my - służba zdrowia) poradzimy, ale miło mi, że się o nas troszczycie
WNIOSEK: Nie róbmy problema, gdzie go nie ma!
Napisano Ponad rok temu
Tym niemniej dziękuję za podziękowanie.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zinaxin
- Ponad rok temu
-
Skurcze i bole miesni
- Ponad rok temu