Rozporzadzenie Rady Ministrow z dnia 12 listopada w spr.....
Napisano Ponad rok temu
Mam to wszystko w głębokim powarzaniu, bo i tak nic się nie zmieni :wink: no chyba, że cosik z tą "obroną konieczną"... :?
Napisano Ponad rok temu
rozporzadzenia tego typu nigdy chyba nie przestana szokowac blyskotliwymi i madrymi postanowieniami 8O
Sei
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli przy zachowaniu wszelkich zasad bezpieczeństwa i rywalizacji sportowej uda mi się "spowodować uraz ciała u przeciwnika" zawsze można mnie oskarżyć o zrobienie tego celowo, a na skutek9.1 Przy uprawianiu sportów i sztuk walki niedopuszczalne jest dążenie do powodowania urazów ciała u przeciwnika
zgodnie z paragrafem 8.2 nie moge uczestniczyć w zajęciach, treningach (!!!) i zawodach sportowych, na dalsze trenowanie zezwolić może mi jedynienaruszenia zasad bezpieczeństwa uprawiania sportów i sztuk walki
(paragraf 8.4) po pozytywnym rozpatrzeniu mojego odwołania.(...) minister właściwy do spraw kultury fizycznej i sportu.
To może lepiej zajmijmy się szydełowaniem ... dopóki nasi ustawodawcy nie uregulują i tej formy spędzania wolnego czasu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rotfl rotfl rotflnie wiem czy to cos pomoze ale chcialbym dodac, iz zanim takowa ustawa bedzie ogloszona, powstaja jej wstepne projekty a te konsultowane sa z doradcami z kregu sztuk walki: czyli zwiazki i organizacje sportowe inaczej mowiac z ludzmi ktorzy sa najblizej "koryta". tak wiec pretensje - do nich
Może tak jest i w USA, ale nie u nas, nie wiem czy słyszałes a tzw. Ustawie o Biopaliwach, albo ustawie, o abolicji, mają one o wiele większy cieżar gatunkowy, a obie okazały się gniotami których nie akceptuje albo większość społeczeństwa, albo Trybunał Konstytucyjny. To jest własnie nasze polskie piekiełko, tym bardziej że ani w sejmie ani w Senacie nie widac cienia polskiego lobby sportowego.
Napisano Ponad rok temu
w stanach niby sie mowi ze jest lepiej ale w niektorych rzeczach jest podobnie. co do ustawy to powiem ci ze tak bylo. ministrowie przeciez nieznaja sie na sztukach walki i sami nie moga podjac decyzji.
Napisano Ponad rok temu
A może znalazł sie jakis poseł, którego synuś coś kiedyś miesiąc ćwiczył? :wink:ministrowie przeciez nieznaja sie na sztukach walki i sami nie moga podjac decyzji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rotfl :crazyeyes: to jest wlasnie polaczkowo
ministrowie przeciez nieznaja sie na sztukach walki i sami nie moga podjac decyzji.
Nie wiem czy dokładnie wczytałeś się w ustawę. Poza kilkama wskazówkami co do bezpieczeństwa reszta to administracyjny bełkot czyli co i jak załatwiać, co jest potwierdzone wzorami dyplomów w załącznikach. Do tego nie potrzeba wiedzy instruktorów czy mistrzów dalekowschodnich sztuk walki, bo w wielu innych związkach sportowych juz tak jest. Oni po porstu szablonowo przyłożyli te postanowienia do wszystkiegoco pozostało nie rozpatrując dokładnie co i jak.
Napisano Ponad rok temu
Czy może ktoś z Szanownych Państwa wiem z kim konsultowano jego treść, oczywiście poza organami administracji rządowej. Czy może któraś feredacja, związek czy ktokolwiek zajmujący się sztukami walki uczestniczył w tym procesie. Wdzięczny będę za wszelkie informacje na ten temat.
Na marginiesie, muszę się koniecznie dowiedzieć kto będzie zajmował się czuwaniem nad przestrzeganiem przepisów tego rozporządzenia.
Oczami wyobrażni widzę zamykane sekcje, bo np. na jednego instruktora przypada 31 uczestników początkujących. Sądzę też, że trzeba będzie zmienić charakter treningów dla dzieci (na"bezkontaktowe").
Pozdrawiam.
Robert
Napisano Ponad rok temu
Ależ proszę bardzo, oto "winowajcy":Przeczytałem rozporządzenie i włosy stanęły mi dęba.
Czy może ktoś z Szanownych Państwa wiem z kim konsultowano jego treść, oczywiście poza organami administracji rządowej. Czy może któraś feredacja, związek czy ktokolwiek zajmujący się sztukami walki uczestniczył w tym procesie. Wdzięczny będę za wszelkie informacje na ten temat.
RADA DO SPRAW DALEKOWSCHODNICH SPORTÓW I SZTUK WALKI
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
jak moga robic nam takie swinstwo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Projekt z dnia 26.09.2000 r. (poprawki naniesione przez Radę DSSW w dniu 29.11.2000 r. oraz Prezydium Rady w dniu 17.01. i 27.02.2001 r.).
chwilami ogarnia mnie pusty śmiech jak np. przy paragrafie:
"§ 14
Osoby uczestniczące w zawodach lub treningach powinny być ubrane i wyposażone zgodnie z wymaganiami obowiązującymi w danej dyscyplinie sportu lub sztuki walki. "
wyobrażam sobie np. karateków w strojach sumitów
albo jeszcze lepie przedstawicielki płci przeciwnej...
może jeszcze napiszą że każdy ma ubierać się odpowiednio do pogody itp.
to chyba oczywiste, nie trzeba sie chyba podpierać żadnym regulaminem, ale tak to już jest jak sie nie ma
czego napisać to pisze się takie kwiatki.
czekam na kolejne CIEKAWE pomysly związkowców....
Najbardziej cieszy mnie wizja panoszenia się Polskiego Związku Kung Fu\Wu Shu którego prezesem jest o ile mnie pamięć ani informatorzy nie zawodzą pan Lech Pałys*.
*Lech Pałys- założyciel i twórca szkoły kung fu zwanej z chińskiego Red Tiger.
Szkoła ta cieszy się wieloletnią chlubną tradycją (10 letnią).
Uczy 29 styli i posługiwania się 99 rodzajami broni (jak ktoś ładnie stwierdził również łyżką i widelcem)
Napisano Ponad rok temu
Jako ciekawostka - istaniało też jeszcze wcześniej Zarządzenie Przewodniczącego głownego Komitetu Kultury Fizycznej i Sportu z dnia 29.06.1985 r. w sprawie uprawiania dalekowschodnich sportów walki (M.P. Nr 27, poz. 196) ono również dotyczyło tego samego.
Red Tiger-a co to jest Red Tiger ;)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Minuta ciszy
- Ponad rok temu
-
Graplerskie plus uderzane, laczenie
- Ponad rok temu
-
Porazki
- Ponad rok temu
-
Schizy po MA
- Ponad rok temu
-
Strach
- Ponad rok temu
-
;) kopniecia....
- Ponad rok temu
-
Adrenalina - muzyka
- Ponad rok temu
-
Walka wrecz w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Kurs instruktorski - część ogólna w Lublinie
- Ponad rok temu
-
statystyka - ile osob w Polsce cwiczy sztuki walki?
- Ponad rok temu