Rozporzadzenie Rady Ministrow z dnia 12 listopada w spr.....
Napisano Ponad rok temu
Prezesem PZWS jest, o ile mi wiadomo Pan Braksal.Co ma Pan Pałys do wladz zwiazku nic mi nie wiadomo.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
giro - o czym ty mowisz?
to oczywiste ze skoro nie ma nowego rozporzadzenia to obowiazuje stare. nie kumam twojego stwierdzenia - "nie wiem czemu u nas w kraju przyjal sie taki zwyczaj"
to nie zwyczaj tylko takie prawo - skoro jest rozporzadzenie to dopoki nie ma nowego , to jest stare. koniec i kropka...
Napisano Ponad rok temu
Nie, do rady należą konkretne osoby, a spis związków jest tylko w celach informacyjnych.Poza tym do wyżej wspomnianej instytucji (RADA DO SPRAW DALEKOWSCHODNICH SPORTÓW I SZTUK WALKI) nie należy Polski Związek Karate(sic!) chyba najstarszy ziązek sportowy w Polsce zajmujący się dalekowschodnimi sztukami walki.
Napisano Ponad rok temu
niedopełniłem obowiązku dziennikarza, zupełnie ja pan Michnik
to było przedostatni raz :wink:
Napisano Ponad rok temu
mylisz się - w momencie wejścia nowej ustawy w życie wszystkie rozporządzenia związane ze starą ustawą tracą ważność o ile nowa ustawa ich nie podtrzymuje w osobnym zapisie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozporzadzenie zwala z nog. 8)
A ja sie tylko zastanaiwam po co w ogole zabrali sie za ustawowe regulowanie takich spraw jak MA. Nudzi im sie czy jak? Za malo roboty maja to siedza i zatanawiaja sie co bo tu jeszcze spieprzyc :twisted: :twisted: :twisted:
Jak slysze kolejne bzdury wyprodukowane przez nasz "cudowny" rzad to mnie az skreca. Czasem zastanawiam sie czy zamiast wyborow powszechnych nie byloby lepiej zorganizowac konkursu na najwiekszego idiote w kraju i zwyciezcow wyslac na czteroletnia kadencje do sejmu. Chyba wyszlo by na jedno.
Napisano Ponad rok temu
A ja sie tylko zastanaiwam po co w ogole zabrali sie za ustawowe regulowanie takich spraw jak MA. Nudzi im sie czy jak? Za malo roboty maja to siedza i zatanawiaja sie co bo tu jeszcze spieprzyc :twisted: :twisted: :twisted:
Jak nie wiadomo o co chodzi....
§ 17
1. Polskie związki sportowe mogą dokonywać kontroli procesu szkolenia i jego zgodności z obowiązującymi w tym zakresie zasadami bezpieczeństwa w jednostkach prowadzących zajęcia w dyscyplinach i dziedzinach sportu, w których związki te działają.
2. Kontroli, o której mowa w ust.1 mogą dokonywać również związki sportowe o zasięgu ogólnokrajowym w tych dyscyplinach i dziedzinach sportu i sztuk walki, w których nie działają polskie związki sportowe.
3. Związki, o których mowa w ust. 1 i 2 określają zasady prowadzenia kontroli oraz skład i tryb powoływania komisji prowadzących kontrolę.
4. W przypadku odmowy poddania się kontroli oraz w przypadku nie wykonania lub odmowy realizacji zaleceń pokontrolnych, polskie związki sportowe i związki sportowe mają prawo wystąpić do odpowiedniego organu nadzorczego lub rejestrowego z wnioskiem o wydanie zakazu prowadzenia zajęć lub treningów przez te jednostki.
Napisano Ponad rok temu
Rozporzadzenie Rady Ministrow z dnia 12 listopada w sprawie uprawiania dalekowschodnich sportow i sztyk walki oraz kick boxingu
dla instruktorow i nie tylko...
Rozporzadzenie wchodzi w zycie z dniem 6 lutego czyli za kilka dni
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"przy uprawianiu sportów i sztuk walki niedopuszczalne jest dążenie do powodowania urazów ciała u przeciwnika"
ze sportem to można rozumieć(?) ale sztuka walki przecież polega na zadawaniu urazów ciała
a w ogóle to jakiś dowcip jest? z tym tekstem
albo usuwanie przedmiotów mogących spowodować uraz ciała z pomieszczeń...
no to proszę sobie wyobrazić zabieranie krzesełka sędziującemu w narożniku tatami
albo jak ktoś uprawia łucznictwo a nie startuje i nie szkoli to nie będzie miał 5 stopnia mistrzowskiego?
ja nic nie rozumie ale fakt w sztukach jestem leszcz
Napisano Ponad rok temu
I powrocimy do starych czasow kiedy to bedzie sie robilo dowolna sztuke walki pod nazwa samoobrony- czyli wszystko to samo pod inna nazwa
a samoobrona to nie sport ani dalekowschodnia sztuka walki 8)
Ja tam proponuję: dodajcie do swoich sztuk walk ginga, do biedy postawcie jakiegoś boomboxa z muzyczką na treningu - i nikt Wam nie podskoczy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ona jeszcze nie weszla w zycie i juz byla martwa. Tepa biurokratyzacja leczcie sie politycy. Zreszta zawody vt sie odbyly w Polsce i nikt sie nie doczepil to i do treningow sie nie przyczepia a jak cos wyjdziemy na ulice pokazemy Samoobronie jak sie blokady robi
Była by konkretna zadyma. Policja dopiero by zobaczyła co znaczy opór obywatelski :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Minuta ciszy
- Ponad rok temu
-
Graplerskie plus uderzane, laczenie
- Ponad rok temu
-
Porazki
- Ponad rok temu
-
Schizy po MA
- Ponad rok temu
-
Strach
- Ponad rok temu
-
;) kopniecia....
- Ponad rok temu
-
Adrenalina - muzyka
- Ponad rok temu
-
Walka wrecz w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Kurs instruktorski - część ogólna w Lublinie
- Ponad rok temu
-
statystyka - ile osob w Polsce cwiczy sztuki walki?
- Ponad rok temu