krav maga
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do pytania, to nie bardzo rozumiem, czy chodzi Ci o przykłady technik czy sytuacje z życzia obrony przed napastnikiem?
Fachowe porady dotyczące Krav Maga w dziale COMBAT.
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Krav maga to bardzo dobry system samoobrony. Wiele osób uważa, że KM powinna być ćwiczona po wcześniejszym dobrym obyciu z technikami uderzeniowymi. Dla kobiet Krav Maga jest równie dobra. Ćwiczyłam kilka miesięcy i uważam, że dużó mi to dało, chociaż techniki nie są łatwe w wykonaniu na ruchomym, opierającym się celu.
Co do pytania, to nie bardzo rozumiem, czy chodzi Ci o przykłady technik czy sytuacje z życzia obrony przed napastnikiem?
Fachowe porady dotyczące Krav Maga w dziale COMBAT.
Pozdrawiam!
Co do Krav Magi to cala zlota serie zablokuje ci intuicyjnie
Yiquanowiec po kilku cwiczeniach pchajacych rak.
Napisano Ponad rok temu
Yiquanowiec po kilku cwiczeniach pchajacych rak."
Matko! Znowu się zaczyna!
Napisano Ponad rok temu
Nie martw sie Sloniak. Dobrze, ze taki argument a nie na przyklad "Krav Mage mozna latwo pokonac wykonujac strzal w potylice tylko po kilku cwiczeniach z rewolwerem King Cobra"."Co do Krav Magi to cala zlota serie zablokuje ci intuicyjnie
Yiquanowiec po kilku cwiczeniach pchajacych rak."
Matko! Znowu się zaczyna!
Napisano Ponad rok temu
No ba kto tego nie potrafi. Ja też intuicyjnie kłade sie na ziemie po rzucie.Co do Krav Magi to cala zlota serie zablokuje ci intuicyjnie
Yiquanowiec po kilku cwiczeniach pchajacych rak.
Napisano Ponad rok temu
buaha ha ha ha hatecniki nie sa latwe w wykonaniu na ruchomym opierajacym sie celu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dwoch duzych facetow po obu stronach.co jest lepsze? (dla kobiet)
A serio to zgadzam sie ze sloniakiem.
Szanowni panstwo (taka moda na tego typu zagadniecia) nie mozna stwierdzic po obejrzeniu dostepnych w sieci filmikow o wartosci czegokolwiek. Trzeba samemu zajrzec, pocwiczyc i dopiero sie cos wypowiedziec.
Tak gwoli scislosci dla anouka napastnik uderzony raz czy dwa piescia w twarz z zaskoczenia puszcza swojego przeciwnika nie spodziewajac sie czegos takiego. To, ze na pokazie upadl - coz taka natura pokazow, ze nie musza byc realne na 100% bo czasami bylyby jedynymi pokazami dla czesci osob. Udowodnilem to ostatnio (ci co byli w zeszla sobote mieli okazje sie przekonac), ze dla wykonania poprawnej dzwigni nalezy odwrocic uwage napastnika. Jakis strzal w twarz, kop w piszczel i lecimy dalej.
Tak wogole zarzuty, ze KM nie pomoze kobiecie w walce z jednym a nawet grupa przeciwnikow sa dosc radosne. W takich sytuacjach z tego co znam to skutecznym systemem jest w-no-gi oraz ka-la-szni-kow. Heh ludzie zastanowcie sie co mowicie. Anouk mowisz sztuczki - ja mowie reakcja. Niewielu mezczyzn oczekuje aktywnej obrony ze strony kobiety. Nie spodziewaja sie czegos wiecej ponad panicznego ataku paznokciami , krzyku, wyrywania sie i proby oslawionego kopa w jadra. Wielu nie wyobraza sobie, ze kobieta moze strzelic w nos, kopnac w kolano albo kostke, szarpnac za ucho, podciac itp I wykonac to celowo a nie przez przypadek. To wlasnie kazda musi sobie wycwiczyc.
Tyle mojego.
Napisano Ponad rok temu
zauważyłem , że przenoszenie to ulubione zajecie jednego moda...buahahaha...Przeniosłam ten wątek z działu SAMOOBRONA KOBIET.
prawdziwa KM ma sie tak do kobiety jak walki psów do retlerka...niemniej jednak na ulicę+element zaskoczenia...kto wie? może by i na faceta starczyło jesli ten chciałby zapytac o godzinę a nie ograbić kobietkę....;-)..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- najlepiej opanowac napastnika lamiac mu cos
- jedyny sens walki to my stojacy a on lezacy
- kazdy srodek do osiagniecia celu jest dobry
itp itd
Proste to i jasne. Traktujac w ten sposob SW nawet aikido zmienia sie nieco.
Napisano Ponad rok temu
a krav maga nadal powinna byc krav maga czyli sztuką maxymalnej obrony i maxymalnego ataku....sprowafdzanie jej do poziomu sportu na sali gimnastycznej dla ludzi którym realnie niewiele grozi w ;porównaniu do żołnierza czy policjanta(dość czesta walka na śmierc i życie-relatywnie) to chwyt marketingowy...no i sie sprawdza...ludzie lgną do krav magi jak muchy ale w sumioe to 99prc z nich nie zastosuje nigdy maxymalnego ataku bo nie są przygotowani psychicznie..i to ich zgubić może bo są pewni siły-PRZECIEZ TRENUJĄ KRAV MAGĘ!!!;-).
KTO Z TRENUJĄCYCH OSÓB WYBIJE DRUGIEJ OSOBIE OKO ALBO ROZERWIE POLICZEK ???MANGHA ??
dla dziewczyn dobre jest judo ....albo specjalna szkoła Pawła Dr....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Znowu pyatanie o Bryla
- Ponad rok temu
-
combat w Poznaniu
- Ponad rok temu