Krzyk..........
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to wy na stazach czytacie czy cwiczycie?? 8)Ja nie twierdze że to nie było w Twojej pierwszej szkole Aikido, tylko twierdzę że "marsz cesarza" był na stazu w Siedlcach uskuteczniany, przynajmniej ja tam pierwszy raz o tym przeczytałem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to wy na stazach czytacie czy cwiczycie?? 8)
Troche sie niedokladnie wyrazilem, czytalem o stazu EFE w Siedlcach tu na vortalu, to wlasnie tam przeczytalem o "marszu cesarza",odnosnik do topicu jest w mojej odpowiedzi dla Imadla.
Na tym stazu oczywiscie nie bylem bo nie dla mnie
Sorki za brak polskich znakow,ale taka machina.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja nie twierdze że to nie było w Twojej pierwszej szkole Aikido, tylko twierdzę że "marsz cesarza" był na stazu w Siedlcach uskuteczniany, przynajmniej ja tam pierwszy raz o tym przeczytałem.
Sorki za szybko przeczytałem
Napisano Ponad rok temu
A tak w ogóle to po co krzyczeć w AIKIDO ? Żeby mieć więcej siły?
Ludzie to nie karate. :-)
Napisano Ponad rok temu
Krzyki ? U nas w Dojo krzyczą głównie dziewczyny - początkujące.
To normalne podczas defloracji niemal zawsze występuje niewielki ból i krwawienie.
A tak w ogóle to po co krzyczeć w AIKIDO ? Żeby mieć więcej siły?
Ludzie to nie karate. :-)
Kiai jest formą ekspozycji energi, myśle ze ma bardzo pozytywny wpływ na nauke oddechu podczas wykonywanych technik. Ale szczepan zaraz napisze ze czlowiek umie oddychac i nie musi sie tego uczyc
Napisano Ponad rok temu
A tego klapsa przy porodzie to dostaje tylko od sadysty położnika? :? Raczej nie. A ze niektórzy muszą także póxniej dostać klapsa od czasu do czasu aby sobie to i owo przypomnieć to juz inna kwestiaAle szczepan zaraz napisze ze czlowiek umie oddychac i nie musi sie tego uczyc
Napisano Ponad rok temu
To szczera prawda, Garry, nikt nas nie uczy oddychac jak sie rodzimy 8)Ale szczepan zaraz napisze ze czlowiek umie oddychac i nie musi sie tego uczyc
A tego klapsa przy porodzie to dostaje tylko od sadysty położnika? :? Raczej nie. A ze niektórzy muszą także póxniej dostać klapsa od czasu do czasu aby sobie to i owo przypomnieć to juz inna kwestia
.........hmhmh.......coz za supernowoczesna i jakze naukowa metoda nauczania oddechu
Jeszcze klapsa to rozumiem, ale zeby go uderzac Ziemia???? to chyba juz lekka przesada... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze klapsa to rozumiem, ale zeby go uderzac Ziemia???? to chyba juz lekka przesada...
Jasne jak bym miał takie wsponienia z dzieciństwa to też bym sie tak na to zapatrywał :wink: :wink: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jak onegdaj w "Orkanie" wydawano z siebie "kiai" (był taki od tego "specjalista"...ojjjj sorki...nie tylko był ale cały czas JEST!!!! (i ma sie dobrze...) -chociaz to juz nie "Orkan") to 2 ulice dalej mozna było usłyszc ze trwa właśnie trening aikido ze sprzętem.... :wink: :wink: :wink:
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
staże aikido...
- Ponad rok temu
-
krotka relacja ze stazu z Borowskim
- Ponad rok temu
-
Zapytany przez laika...