Co na poczatek ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale zastanawiam sie czy nie można tego podcioagnąc pod broń nie mającą wyglądu broni....???????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jak chcesz 'nóż na poczatek , ' to może niejednokrotnie opisywany Polkowski/Kasper firmy CRKT?
cena : 165 zł ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
mógłby być z odrobinę lepszej stali, ale skoro jest 'na początek' ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KUKU :twisted: :twisted: :twisted:co ja gosciowi kulka zrobie ???
czyli to samo co gwiazdka :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no w sumie masz racje ale jak kulka sie odbije to przeciwnik jej nie uzyje przeciwko tobie a gwiazdke wyjmie jak jest twardy 8) i uzyje przeciwko tobie przestraszony ... i jeszcze jedna sprawa : grad kulek metalowych bardziej dezorientuje niz jedna gwiazdka i moze byc uzyte na kilku wrogach albo w trakcie taktycznego odwrotu mozna wysypac na glebe to sie moze wyglebia 8)niech szanowny Kolega zauwazy ze gwiazdka sie wbija a kulka obija
Wiesz porzucac gwiazdka to ok ale do samoobrony to raczej kiepski pomysl no chyba ze masz gwiazdke o sr. 12 cm albo wieksza ktora mozna odciac makowke
P.S. gwiazdka sie nie wbije na wiecej niz 3 cm w cialo no chyba ze trafisz w szyje (bo tutaj te 3 cm wystarcza do zrobienia bardzo duzego kuku)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no tak ale po gwiazdce sie gosciu nie przewruci i niebedzie wrzeszczal tylko zrobi 8O bo cos mu siedzi w klacie 8O (szok itp.) a jego kumple nawet sie nie zorientuja pewnie ze cos sie stalo. Predzej sie typ wywali jak dostanie garscia kulek (i tak zeby nie bylo to uwierz mi dostanie metalowymi kulkami BOLI nawet bardzo wiem bo sam kiedys dostalem). Z gwiazdka jak z nozem do rzucania do samoobrony sie raczej nie nadaja ktos na tym forum juz przytaczal jak gosc dostal nozem i se go wyja i "oddal" przestraszonyhmm sumie tez masz racje z kulkami ale wyobraz se ze kogos gonisz i jestesrozbedzony .. co cie bardziej wyije z poscigu to ze oberwales w klatek 5 kulkami kture sie odbily :') .. czy to ze ty lub jeden z kolegow padl przed chfilka na ziemie bo czyms oberwal ??? no i co ze wstal ... ale wrzeszczy jakby go kastrowano .. a taka gwiazdka o srednicy 12 cm to sa Oriony jesli dobrze pamietam ... nimi odrazu zabijasz lub w najlepszym wypadku amputujesz konczyny .. Wiec obstaje przy gwiazdkach lub nozykach do zucania ( tych o mniejszym ostrzu )
I jeszcze jedna sprawa skutecznosc tego zalezy od miejsca trafienia bo jak goscia w klate trawisz to nie przebije ani nie polamie zeber wiec raczej cienko to widze jedyne miejsca gdzie moze jakies wieksze obrazenia narobic to szyja brzuch (jesli niema dobrze umiesnionego)udo (duzo mieska :twisted: ) i twarz (ewentualnie nadgarstek ale to musialby sie nim zaslonic albo nadstawic )
ogolnie mowiac to ja poprostu bym w jednej kieszeni piasek nosil a w drugiej kulki. Pierw jak leca na mnie to piasek w oczy i taktyczny odwrot a potem jak jeszcze za mna gonia i sa blisko to wysypyjemy / rzucamy kuleczki niezatrzymujac sie a jak dalej leca to znaczy ze trzeba wyjac nozyk :twisted: hehehe
Kurcze ta dyskusja schodzi z noza na gwiazdki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do rzucadelek to rozumiem to "zauroczenie" sam rzucam nozem i wiem jaka to frajda :peace:
A jak chcesz robic gwiazdki to polecam tarcze od pilarek albo dobra pile a kulki to mozna kupic takie do procy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no w sumie masz racje ale jak kulka sie odbije to przeciwnik jej nie uzyje przeciwko tobie a gwiazdke wyjmie jak jest twardy i uzyje przeciwko tobie
Heh, a jesli tak nasaczyc gwiazdki trucizna?
... i jeszcze jedna sprawa : grad kulek metalowych bardziej dezorientuje niz jedna gwiazdka i moze byc uzyte na kilku wrogach albo w trakcie taktycznego odwrotu mozna wysypac na glebe to sie moze wyglebia
Tak, najlepiej dwa 5 kg worki z kulkami nosic wszedzie ze soba, a nuz zabraknie ich czy co........nie przesadzajmy.
Wiesz porzucac gwiazdka to ok ale do samoobrony to raczej kiepski pomysl
Tez mi sie wydaje ze to dziwny pomysl, no ale jak sie nauczy rzucac pobierajac wczesniej korepetycje od ninji to moze siac groze! Jest tylko jedno ale...(patrz koniec)
P.S. gwiazdka sie nie wbije na wiecej niz 3 cm w cialo no chyba ze trafisz w szyje (bo tutaj te 3 cm wystarcza do zrobienia bardzo duzego kuku
Wlasnie! Baaaardzo wielkie kuku! A za takie kuku jak cie znajda to posiedzisz troche pod paragrafem "zabojstwo z premedytacja"...
A tak ode mnie: najlepszy sposob na samoobrone na ulicy to zimna krew, odpowiednia gadka, troche drobnych i ewentualnie mocne nogi.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tak sobie piszę...
- Ponad rok temu
-
Noz survivalowy wytrzymujacy rzucanie
- Ponad rok temu
-
Czy sie zgodzicie ...
- Ponad rok temu