z czym bezpiecznie po miescie
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Ja zaproponuje klucze, to jest pewna bron, gdzies nawet widzialem artykul o kolesiu co szkoli rozne takie tam sily policyjne (to bylo zdaje sie w Japonii) i min mowa byla o technikach zwiazanych z uzyciem kluczy.
! pOzDrAwIaM !
Napisano Ponad rok temu
Ustawa zabrania nosic ze soba tylko niektorych przedmiotow (kastet, tonfa...itp) Ale policja moze zawinac cie na dolek nawet za szwajcarski scyzoryk! I nie pomoga tlumaczenia ze to do obierania jabluszek bo mama zabrania jesc niemytych!
Pozdro
Dokladnie, policja moze Cie zatrzymac za jakikolwiek przedmiot, ktorym mozna zrobic ziaziu, jesli podejrzewaja, ze cos jest nie tak (nasza policja podejrzewa, w sumie tez troche sie kupy nie trzyma).
Ja zaproponuje klucze, to jest pewna bron, gdzies nawet widzialem artykul o kolesiu co szkoli rozne takie tam sily policyjne (to bylo zdaje sie w Japonii) i min mowa byla o technikach zwiazanych z uzyciem kluczy.
Głupoty opowiadacie obydwaj.
Napisano Ponad rok temu
Ustawa zabrania nosic ze soba tylko niektorych przedmiotow (kastet, tonfa...itp) Ale policja moze zawinac cie na dolek nawet za szwajcarski scyzoryk! I nie pomoga tlumaczenia ze to do obierania jabluszek bo mama zabrania jesc niemytych!
Pozdro
Coś ci się chyba powaliło...
W ustawie przez broń rozumiemy:
4) narzędzia i urządzenia, których używanie może zagrażać życiu lub zdrowiu:
a) broń białą w postaci:
- ostrzy ukrytych w przedmiotach nie mających wyglądu broni,
- kastetów i nunczaków,
- pałek posiadających zakończenie z ciężkiego i twardego materiału lub zawierających wkładki z takiego materiału,
- pałek wykonanych z drewna lub innego ciężkiego i twardego materiału, imitujących kij bejsbolowy,
broń cięciwową w postaci kusz,
c) przedmioty przeznaczone do obezwładniania osób za pomocą energii elektrycznej.
O scyzoryku MacGyvera nic nie ma...
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie, policja moze Cie zatrzymac za jakikolwiek przedmiot, ktorym mozna zrobic ziaziu, jesli podejrzewaja, ze cos jest nie tak (nasza policja podejrzewa, w sumie tez troche sie kupy nie trzyma).
Głupoty opowiadacie obydwaj.
Jesli opowiadam glupoty, co jest mozliwe jezeli chodzi o ta czesc z policja, bo nie znam ustaw i pisze tak jak mi sie wydaje, to moze bys laskawie mnie olsnil (i tych co rowniez nie wiedza) a nie pisal jednym zdaniem, ze pisze glupoty.
W sumie ilosc napisanych przez Ciebie postow wyjasnia Twoje zachowanie.
! pOzDrAwIaM !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli opowiadam glupoty, co jest mozliwe jezeli chodzi o ta czesc z policja, bo nie znam ustaw i pisze tak jak mi sie wydaje, to moze bys laskawie mnie olsnil (i tych co rowniez nie wiedza) a nie pisal jednym zdaniem, ze pisze glupoty.
W sumie ilosc napisanych przez Ciebie postow wyjasnia Twoje zachowanie.
! pOzDrAwIaM !
Ustawa o broni i amunicji- wpisz w wyszukiwarce a otrzymasz 1600 stron z nią chociażby:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Miłego czytania...
Napisano Ponad rok temu
! pOzDrAwIaM !
Napisano Ponad rok temu
Policja ma prawo zatrzymac cie na dolku w celu wyjasnien i analizy posiadanego przez ciebie przedmiotu!!!
n.p.
Jesli zlapai cie na ulicy gdzie 2 dni temu kogos zadzgali i znajda przy tobie noz musza go zbadac czy aby nie byl narzedziem zbrodni.
A w raz z nozem zagarniaj ciebie po trwajacych kilka do kilkunastu godzin badaniach wypuszczaja cie z przeprosinami... ale co czasu zmarnujesz to twoje...
pozdro
P.s.
Ustawa ustawą a realia i tak fpisdu
Ustawowo policjant nie moze cie trzepnac pala podczas przeszukania.... a jednak...
Napisano Ponad rok temu
A sznurówką poderżnąć gardło... śrubokrętem lub długopisem wybić oko lub dźgnąćScyzorykiem Mac Gyvera tak samo mozna poderznac gardlo taksamo jak Kabarem!!
Jeżeli to zrobią to wtedy, gdy jesteś o coś podejrzany, bo złapali cię blisko miejsca przestępstwa a odpowiadasz rysopisowi.Policja ma prawo zatrzymac cie na dolku w celu wyjasnien i analizy posiadanego przez ciebie przedmiotu!!!
Czy myślisz,ze będa podawać do analizy każdy scyzoryk który znaleźli w kieszeni???
Napisano Ponad rok temu
bardzo madra zasada. kieruj sie nia przez cale zycie a na pewno ludzie beda cie szanowac.jesli nie bede czegos pewien, ze mam racje, to nie bede wypowiadal sie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sznorowka poderznac gardlo.... zaprezentuj
Chodziło mi o uduszenie...
Napisano Ponad rok temu
jak przy przeszukaniu znajduja u ciebie kose (no moze faktycznie nie Victorinoxa) to w wielu przypadkach sa w stanie (i maja prawo) zatzymac cie na 24h
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
aaaa zapomnialem. raz widzialem jak gowniarz zaliczyl becki na ulicy od pana policjanta. no ale po co glupek jeden wrzeszczal haj hitla jebany psie do przejezdzajacego radiowozu to pojecia nie mam
Napisano Ponad rok temu
bardzo madra zasada. kieruj sie nia przez cale zycie a na pewno ludzie beda cie szanowac.jesli nie bede czegos pewien, ze mam racje, to nie bede wypowiadal sie
Z calym szacunkiem, ale nie wycinaj czesci zdania kolego. Nie napisalem, ze wogole nie bede sie wypowiadal nie bedac pewnym swego, tylko w taki spoosb jakim to uczynilem wczesniej, mianowice mowiac z cala pewnoscia (itp). Bede uzywal zwrotu wydaje mi sie, ze. Uwazam, ze nie nalezy nie wypowiadac sie wcale, milczec itd, nalezy to wlasnie robic - ja tak mysle, po to jest wlasnie forum.
! pOzDrAwIaM !
Napisano Ponad rok temu
aaaa zapomnialem. raz widzialem jak gowniarz zaliczyl becki na ulicy od pana policjanta. no ale po co glupek jeden wrzeszczal haj hitla jebany psie do przejezdzajacego radiowozu to pojecia nie mam
huh... moj kumpel pokazal im hawajski znak pokoju to zawrocili radiowozem i pala przez reke... reka zamana a policja odjechala ...
Napisano Ponad rok temu
Z calym szacunkiem ale nie wierze w takie historie.Dalbys sobie zlamac komus reke(nawet policjantowi) i pozwolil bys mu tak poprostu odjechac?huh... moj kumpel pokazal im hawajski znak pokoju to zawrocili radiowozem i pala przez reke... reka zamana a policja odjechala ...
A wlasciwie tym bardziej policjantowi.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
noz vs noz
- Ponad rok temu
-
Wchodź jeśli zostałeś brutalnie pobity
- Ponad rok temu
-
Czy taj box dobry na poczatek?