Najgorsza technika
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja nadal yonkyo nie bardzo umiem...
Napisano Ponad rok temu
Sproboj zrobic na mnie
uważaj Smailu - jak na bokkenie wyszło to i na Tobie wyjdzie :wink:
a co do tematu to zdecydowanie yonkyo i ikkyo ura to najgorsze koszmary
Napisano Ponad rok temu
...bo nie moglem punktow znalezc...
to next time nie szukaj punktow - yonka dziala poprzez wytracenie a nie jakies tam punkty na przedramieniu, tak sie tlumaczy,ale to droga na skroty... no ale juz garry gdzies tam pisal - 'w .pl wszyscy robia przedszkole', ...ja zreszta tez
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...bo nie moglem punktow znalezc...
to next time nie szukaj punktow - yonka dziala poprzez wytracenie a nie jakies tam punkty na przedramieniu, tak sie tlumaczy,ale to droga na skroty... no ale juz garry gdzies tam pisal - 'w .pl wszyscy robia przedszkole', ...ja zreszta tez
Widac nie robil na tobie nikt, kto wie gdzie sa te punkty - wytracenie to kij, zesrac sie z bolu mozna przez te punkty...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
p.s. tak mi powiedzial nauczyciel z muzyki w 3 kl podst. jak na flecie nie umialem grac....
Napisano Ponad rok temu
co za czasy, dobrze ze reforma jest to moze zamiast fletu bedzie trojkat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niewiem co wy z tym shikko. przeciez to nie jest technika, a poruszanie sie na kolanach i owszem boli szczegolnie jka ma sie kontuzje kolana o ktora latwo w aikido ale przeciez nikt niezmusza do robienia technik w shikko (chociaz u nas) gdy ktos ma problem z kolanami robi w pozycji stojacej
Nie wiesz bo za krótko cwiczysz... Jak pochodzisz 45min na kolankach to pogadamy wtedy o bólu oki??
Pozdrowienia
Uchideshi
Napisano Ponad rok temu
najtrudniejsze dla mnie-Kote Gaeshi
Napisano Ponad rok temu
to next time nie szukaj punktow - yonka dziala poprzez wytracenie a nie jakies tam punkty na przedramieniu,
Takna prawde to są po prostu dwa warianty wykonania tej techniki.
Tak jak we wszystkim. Poprzez ból i/lub poprzez ruch.
Napisano Ponad rok temu
Na ten temat dużo można poczytać w literaturze dot. ninjutsu.
Ninjitsu wymyslili amerykanie ;]
Napisano Ponad rok temu
Widac nie robil na tobie nikt, kto wie gdzie sa te punkty - wytracenie to kij, zesrac sie z bolu mozna przez te punkty...
Ten ból da sie znieść, kwestia treningu. Ból jest tylko informacją - nie zabija.
Tak czy siak nie jest to dostateczny powód do kontroli.
Ból z yonkyo wytrzymałem, nawet gdy robił mi je Adam Baliczek z Białęgostoku, chichie
Napisano Ponad rok temu
Ból z yonkyo wytrzymałem, nawet gdy robił mi je Adam Baliczek z Białęgostoku, chichie
Adaś woli robic bez bólu... musialeś go nieźle wkużyć.. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niewiem co wy z tym shikko. przeciez to nie jest technika, a poruszanie sie na kolanach i owszem boli szczegolnie jka ma sie kontuzje kolana o ktora latwo w aikido ale przeciez nikt niezmusza do robienia technik w shikko (chociaz u nas) gdy ktos ma problem z kolanami robi w pozycji stojacej
Nie wiesz bo za krótko cwiczysz... Jak pochodzisz 45min na kolankach to pogadamy wtedy o bólu oki??
wiem i wlasnie o tym pislem patrz wyzej
jak boli to nastojaco a mnie boli bo mam cos z kolanami od dziecka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
AIKIDO z COMBAT 56
- Ponad rok temu
-
Kwiatki
- Ponad rok temu
-