Prośba
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Proponuję Ci sekcję prowadzoną przez Jarka Jodzisa. Jest bezpośrednim uczniem Mistrza Chen Xiao Wanga. Jest to styl Chen, ale z pierwszej ręki. Jarek ćwiczył długie lata styl yang. Chyba lepiej trafić nie mozesz.
Pozdrawiam Andrzej Kubieniec
Spojrzyj na www. chentaiji.pl
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam, i wesołych świąt
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Petr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zarówno Chen Xiaowang jak i Yang Jwing-Ming to uznane autorytety na świecie w tej dziedzinie. W obu przekazach Qigong jest elementarną częścią treningu. A wybór szkoły to już indywidualna decyzja osoby zainteresowanej .
do Kunichiro: nie marnuj czasu na takie dywagacje , przejdź się do obu szkół i wybierz tą, którą uznasz za właściwą dla Ciebie.
pozdrowienia
także dla Ukyo78
Napisano Ponad rok temu
oj... Ukyo78...Ukyo78...fanatyzm nawet w dobrej wierze jest raczej niezdrową tendencją :?
Zarówno Chen Xiaowang jak i Yang Jwing-Ming to uznane autorytety na świecie w tej dziedzinie. W obu przekazach Qigong jest elementarną częścią treningu. A wybór szkoły to już indywidualna decyzja osoby zainteresowanej .
wiesz mam dla Ciebie taka malo propozycje... :twisted:
wejdz na ktorys z Amerykanskich forum i zapytaj o opnie o Chen Xiaowangi i O Yang Iwingming - tylko zebys pozniej w zadne kompleksy nie wpadl :twisted:
jak nie znasz to ja Ci chetnie podam adresy....
milego dnia...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kompleksy? A dlaczego? O.K. Prosze o adresy... Z przyjemnością zajrze sobie .
kompleksy z powodu niskiej oceny Yanga w tym porownaniu...
zacznij od [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] wejdz na xingyiquan i znajdz link do forum dyskusyjnego - aha tam sie duzo dyskutuje od taiji mimo tego ze strona dotyczy xingyiquanu
masz tez na Yahoo pare list mailowych o taiji wiec wejdz po prostu na grupy zapisz sie i zacznij zadawac pytania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po raz kolejny "Wrocek górą", gdzie historyczna wielokulturowość powoduje, iż ludzie tu mieszkający mają szersze spojrzenie i spory dystans do głoszonych opinii itd.... niepotwierdzonych praktyką
Jeszcze raz gratulacje dla Ukyo78, szczere :wink:
do Tomasza:
Traktowanie innych vortali itd. jako wiarygodnych źródeł tylko dlatego, że są anglojęzyczne jest dla mnie wynikiem niewyleczonych kompleksów rodem z PRL lat 80' :twisted: . Szkoda... myślałem (miałem nadzieję), że to już przeszłość.
A jeśli chodzi o adresy to dziekuję za chęci ale dla mnie jedynym wiarygodnym adresem anglojęzycznym w necie jest strona Walta Dysney'a (wiesz, tego od kaczora Donalda)
wan shi ru yi
Napisano Ponad rok temu
optymist- zawsze milo uslyszec kilka slow od kogos z Wroclawia szczegolnie ze troche za tym miastem tesknie, taki lokalny patryjotyzm chyba...
Napisano Ponad rok temu
optymist- zawsze milo uslyszec kilka slow od kogos z Wroclawia szczegolnie ze troche za tym miastem tesknie, taki lokalny patryjotyzm chyba...
Miło mi... tęsknisz powiadasz... to tym bardziej szczere pozdrowienia
Jeśli chodzi o Tomasza... hm... być może masz rację, tylko że tym razem chyba zapomniał "odsiać:
a we Wrocku teraz ślicznie, właśnie dziś lekko śniegiem przysypało...
jeszcze raz pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o Tomasza... hm... być może masz rację, tylko że tym razem chyba zapomniał "odsiać:
a we Wrocku teraz ślicznie, właśnie dziś lekko śniegiem przysypało...
jeszcze raz pozdrawiam
[/quote]
Napisano Ponad rok temu
Miałem okazję spotkać Yang Jwing Minga osobiście, jak również uczyć się od Chen Xiao Wanga. Te dwie osoby to dwie różne półki. Nie ma porównania. Uważam, że kolega Tomasz ma rację. Po Adamie Wyparcie sądząc, to chyba więcej osób tak uważa.
Ale zachęcam też do poznania przekazu rodziny Fu - seminaria w Niemczech. Bardzo interesujące. Przekaz dużo bogatszy niż Chen. Szkoła Mantak Chia - Szwajcaria - jest też z górnej półki - najlepszy przekaz Qi - gongu jaki udało mi się spotkać.
Pozdrawiam
Andrzej Kubieniec
Napisano Ponad rok temu
.... Ja mówię pass !
drogi Kunichiro zdaje się, ze będziesz musiał sobie ... sam poradzić :wink:
Wobec rozciągłości tematycznych wygłaszanych tu porad... gumka od majtek zdaje się być betonem w kwestii elastyczności
wesołego wszystkim
ps. prośba do chętnych w kontynuacji tej dyskusji: przed swoją wypowiedzią zapoznaj się z postawionym przez szanownego Kunichiro pytaniem :roll:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
VINGCHUNOWCY (wt,vt,wc)
- Ponad rok temu
-
tuishou (pchajace dlonie) przemyslenia
- Ponad rok temu
-
Cheng Man Ching (Zheng Man Qing) taiji video clips
- Ponad rok temu
-
PAK HOK
- Ponad rok temu
-
Chin Na
- Ponad rok temu
-
Wejście białego królika...
- Ponad rok temu
-
Postęp w stylach wewnętrznych
- Ponad rok temu
-
Chiński
- Ponad rok temu
-
Pytanko do Taijiquanowcow
- Ponad rok temu
-
pytanie do dachenga...co to jest yiquan?
- Ponad rok temu