a może to był dawid copperfield ?
[quote name="budo_Andrzej Kubieniec"] Drugi, współpracownik Sławomira Goździka ze Szwecji ( uczeń Erle Monteqiue, instruktor w Królewskiej Akademii Policji w Sztokholmie, stworzył na bazie Tai Chi systemu Yang Explosive Self Defense System ) - Marc Young - The Animal - z U.S.A. Człowiek, który z tego co słyszałem - ZABIŁ W WALCE NA NOŻE 5 OSÓB. Uczy walki zawodowo – oczywiście nie wszystkich. Uczy strategii walki, jak również - co najcenniejsze – prawidłowego ataku nożem.
Z takiego starcia rzadko kiedy wychodzi się nie pocięty, ale można wyjść żywy. W Polsce przedstawicielem jest Zbigniew Struk z Białegostoku - człowiek , którego bardzo szanuję, i zapewniam, że dużo wie o walce.[/quote]
mam pytanie...ile osób zabił w walce na noże Zbigniew Struk ? i jeszcze jedno..ile osob trzeba zabic zeby nie iść do więzienia tylko zalozyc wlasna szkołe ?
[quote name="budo_Andrzej Kubieniec"]
2. Trzeba faktycznie rozróżnić nożownika od faceta trzymającego nóż - to sprawa własnego, dużego ryzyka i doświadczenia [/quote]
mam pytanie kiedy mam rozroznic czy to jest nozownik czy laik jesli mam na to ok.1,2 sekundy ? chyba po nozu w moim brzuchu..ale to troche za pózno..
3. Walka bronią jest dla ludzi bardzo zaawansowanych, nigdy dla początkujących. Poza tym, trzeba to ciągle ćwiczyć. [/quote]
wlasnie...tylko ze kiedys kazdy zaczyna i wtedy jest poczatkujacy ...
4. Ćwiczenie to wyrabia jedną z najważniejszych reakcji - odruch ucieczki przed bólem. [/quote]
no popatrz...a ja myslalem ze to sie ma wrodzone...no teraz to juz wiem i bede sie wreszcie uczyl i wyrabial w sobie odruch ucieczki przed bolem bo do tej pory to nie uciekalem a nawet lubilem bol...dobrze kolego ze mi p;owiedziales ze musze sie nauczyc przed nim uciekac..od dzis wbijam sobie igly ...najlepiej w tylek..nabede odruchu naglego wysowania bioder do przodu..to sie moze przydac..nie tylko w walce..

[/quote]