2 klipy pokazówki Kravmaga
Napisano Ponad rok temu
2 min 15 sek (5,59 Mb)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
1 min 20 sek (2,63 Mb)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
2 moim zdaniem jest ciekawszy[/url]
Napisano Ponad rok temu
co to bylo...
zero techniki...machanie rekami...szarpanina
?
btw. a atakujacy???? nikt nawet nie trzymal odpowiednio broni
rownie dobrze 5 latki mogly by dac IDENTYCZNY pokaz "samoobrony"
Napisano Ponad rok temu
pokaz jak pokaz. wyraznie widac elementy ktore stanowia trzon krawmagi: ofensywne komba, super proste techniki, ataki na czule miejsca, zastosowania przeciwko kijom czy nozom. i o to chodzi w pokazach. jak taekwondoka skacze jeden nad drugim i lamie jakas deseczke na wysokosci 2,5 metrow, ew. rozbija z banki bryle lodu to jakos sie nikt nie smieje ze to bzdura. takie sa po prostu pokazy.
Napisano Ponad rok temu
To na pewno KM??Macie tutaj 2 klipy pokazówki krav maga
Z mojego doswiadczenia z tym systemem wynika, ze to, na filmach, to raczej cos innego...
pozdro
E2rd
Napisano Ponad rok temu
Film nr 2
Jak najbardziej KM, tyle że pokaz "sensacyjny" - dla niezorientowanych. Moim zdaniem instruktor nie wysilał się zbytnio i nie zastosował się (może celowo?) do jednej podstawowej zasady - ten kto ćwiczy KM pewnie wie jakiej.
Napisano Ponad rok temu
Potwierdze ze w pierwszym klipie na ringu trohe jakos tak nimrawo atakują ci klijenci
W drugim lepiej.
Ale czygo sie tu spodziewać przecierz to jest pokazówka a niejakiś real.
Jak chcecie mocnych wrazen ro trzeba znalezc jakiegos krawaciaza co chodzi na mecze i poprosic zeby nagral pare zastosowan techniki na prawdziwie "złych" przeciwnikach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wytlumaczcie mi co oznaczalo to w niektorych momentach BEZCELOWE superszybkie machanie rekoma?? (jacys autystyczni byli wszyscy czy jak?)
albo jak kogos zlapie za reke i _doslownie_ poruszy nia w prawo i w lewo ...to myslicie ze tamten bedzie rzucony ??
bezsens totalny
na jujitsu rzuty i dzwignie musza byc naprawde zastosowane...zastosowanie techniki oznacza min to ze przeciwnik faktycznie zostaje rzucony (a nie przewraca sie sam), dzwignia jest zalozona i faktycznie bardzo boli, jesli dobrze zalozona to przeciwnik nie powininien teoretycznie z niej dac rady uciec (wywinac sie). technika powinna byc dokonczona
Przynajmniej tak sie normalnie wykonuje na zajeciach, a co dopiero na egzaminach, czy pokazach...
obrona (na egzaminie i pokazie) przed chwytem, czy np. uderzeniem ...to obrona przed prawdziwym uderzeniem, a nie przed markowaniem ciosu (wlasnie dlatego ze nie wyjdzie wtedy:) bo kazda technika jest opracowana na odpowiedni dystans, sile i szybkosc)
a z tego co pokazane bylo tutaj to ja nie rozumiem kompletnie nic...
widzieliscie moze kiedys jak dzieciaki na podworku sie wyglupiaja, udajac ze cwicza jakas sztuke walki ???
wg mnie to wlasnie tak baardzo podobnie
Napisano Ponad rok temu
porownanie do dzieci ...hm...coz, kravmaga to naturalne odruchy. proste ale skuteczne. nikt tu nie robi takich wygibasow jak na twoim avatarze, bo i po co? zeby byl fajny pokaz?
wydaje mi sie ze po prostu masz potrzebe zkrytykowania stylu co jest ostatnio dosyc modne, ale sprobuj to zrobic w miare merytorycznie. przyjrzyj sie DOKLADNIE tym filmikom, moze dostrzezesz cos ciekawego w tych technikach. a jak nie to coz, trudno, nie kazdy musi.
Napisano Ponad rok temu
opiniowalem jedynie filmik
a co do wygibasow, to juz mowilem ze nie chodzilo mi o pieknosc...
btw. moje porownania dotyczyly i tak jujitsu a nie tkd...
no to juz wiem co to mialo byc z tym machaniem, dzieki za odpowiedz.
przyjzalem sie jeszcze raz... i reszty dalej nie rozumiem...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Exibition at Frank Shamrock Invitational - jakos mi sie to z czyms innym skojarzylo ...
Napisano Ponad rok temu
cos w tym mosi byc ze ostanio wszyscy to krytykuja ,mi sie krawat osobiscie nie podoba bryl tez robil taie brudne sztuczki i teraz powoli odchodzi od tego ciekwae dlaczego? pokaz byl kiepski malo realny takie jest moja zdanie
Napisano Ponad rok temu
??
co to bylo...
zero techniki...machanie rekami...szarpanina
?
Rzeczywiscie chłopaki cienko to pokazali, ci co dostawali sztucznie się przewracali (pewnie by wzmoćnić widowiskowość), ten kto bił, bił słabiutko i nieprecyzyjnie, pokaz na 3. Wydaje się że chłopaki po prostu byli niedouczeni. Z tego co zobaczyłem w drugim filmiku chłopaki pokazywali obrony przed duszeniami i obchwytami, mimo że te techniki w KM są dosknale dopracowane to w tym wydaniu to była cienizna. Można by tą uwagę przenieść na cały pokaz.
Zapraszam na stronkę
http:\\republika.pl\kravmaga_lublin
do działu z filmikami. Są tam zaprezentowane pojedyńcze techniki, mam nadzieję że będą bardziej wyraziste i proste do zrozumienia.
Filmowe pozdrowienia.
Napisano Ponad rok temu
hehe to musze brac kamere na spotkania z in_sektem; predzej czy pozniej cos z tego sie urodzi
yaku...
wez sie w garsc...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Musado
- Ponad rok temu
-
pytanie??