wszystko o rękawicach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiscie jestem zwolennikiem (przez wiele lat uwazalem to za slabosc i "miekkosc", dzis wiem, ze to byly tylko ruchy ego), ze na kazdym etapie treningu powinno uzywac sie profesjonalnych ochraniaczy. Oczywiscie pada argument, ze pozniej w walce np. na ulicy, ktos trafi piszczelem w lokiec i bedzie niemile zaskoczony. Wg mnie to tylko polowa prawdy i malo kto po takiej "niespodziance" umiera, albo doznaje szoku, z reguly skutki walki odczuwa sie bowiem.... nastepnego dnia. Poza tym taka walka zdarza sie nam raz na rok, a trenujemy codziennie, wiec prawdopodobienstwo urazu na treningu rosnie lawinowo.
KP
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
chciałam też kupić worek treningowy, ale też nie bardzo wiem jaki wybrać... pomóżcie mi. plizzz. może znacie jakieś dobre sklepy ze sprzętem w wawie? thx
Napisano Ponad rok temu
A moglibyście mi poradzić jakie będą najlepsze rękawice dla dziewczyny. tzn. rozmiar itp. większość z tych, które oglądałam w sklepach do tej pory wydają się za duże, jak mam dobrać najlepsze dla mnie?
chciałam też kupić worek treningowy, ale też nie bardzo wiem jaki wybrać... pomóżcie mi. plizzz. może znacie jakieś dobre sklepy ze sprzętem w wawie? thx
Popatrz na rozmiar 10 (10 oz, czyli dziesieciouncjowe), zazwyczaj sa nieco mniejsze. Ewentualnie, jesli szukasz przyrzadowek, to czasami sa na rozmiary (M, L, itd.). Przy czym pamietaj o tym, ze w te rekawice musisz jeszcze zmiescic bandaze, wiec one troche "za duze" moga byc, a nawet musza :wink: .
Sklepy w Wawie - Budo miesci sie na Brackiej, na wysokosci Smyka, po prawej stronie patrzac od strony Al. Jerozolimskich. Nad brama znajduje sie neon z dwoma okladajacymi sie panami, znajdziesz bez problemu. Nie zrazaj sie obsluga jest zazwyczaj malo kontaktowa i zazwyczaj nie pokazuje wszystkiego co ma, trzeba meczyc. Ale wybor sprzetu jest tam niezly, na pewno najwiekszy w Wawie, przy czym teraz moze byc nieco mniejszy, bo swieta ida i ludzie sobie prezenty kupuja :wink:
Dan znajduje sie na Minskiej 7 na Pradze, Minska odchodzi od Grochowskiej i sklep jest niedaleko od skrzyzowania. Przy czym sprzetu tam kupiowac nie polecam, bo po prostu raczej kiepskiej jakosci bywa - moze ktos ma inne zdanie, ale ja sie trzy razy nacialem i wystarczy.
Ponadto akcesoria typu rekawice, tarcze, lapy itd. oferuja "hurtownie sportowe" takie jak Decathlon i GO Sport, przy czym z jakoscia bywa roznie. Kolega przyrzadowki z Decathlonu odniosl im po pierwszym treningu i opieprzyl pania, ze nie szanuja jego rak
Ja mam lapy z GO Sporta i na razie sprawuja sie niezle (ale skorzane sa).
Co do wyboru, to poczytaj powyzsze posty - niestety warto zainwestowac troche w dobry sprzet z korzysci dla siebie i wspolcwiczacych. Co do worka, to jeszcze trzeba okreslic co chcesz na nim cwiczyc i gdzie go powiesic, bo znajac nasze budownictwo, to nie kazdy sie nadaje :wink:
K.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Medale w MŚ i ME w kick-boxingu
- Ponad rok temu
-
Brzuchy Tajbokserow
Guest_budo_asdf_* - Ponad rok temu
-