wszystko o rękawicach
Napisano Ponad rok temu
Zwracam sie do was jako do ludzi, ktorzy jak sadze maja pojecie o boksie i o sprzecie do niego! Sprawa wyglada tak: trenuje BJJ, ale trener postanowil urozmaicic nam treningi i powiedzial ze bedziemy robili takze treningi z uderzeniami, a co za tym idzie kazdy musi sie zaopatrzyc w sprzet! I to jest glowny problem! Nie znam sie na tym, wiec oczekuje fachowaj porady! Mam tez pewne pytania:
1. wiem ze rekawice roznia sie waga, a zatem jakie rekawice polecilibyscie do treningow 10 oz, 12 oz itd
2. czy roznice wagowe rekawic (10, 12, itd) sa takze zwiazane z rozmiarami tych rekawic, mam 170 zm wzrostu, wiec nie jestem za wielki a zatem nie mam tez wielkich dloni czy waga jest tez zwiazana z miekkoscia
3.jaka szczeke kupic - pojedyncza, czy podwojna co to za roznica (oprocz ceny )
4.jakie firmy sa godne zaufania i nie rozpadna sie po krotkim czasie uzytkowania, mam zamiar na zakup rekawic przeznaczyc do 160 zl
5. czy zna ktos jakies sklepy na slasku, badz internetowe, gdzie mozna nabyc ten caly sprzet ( mozna na priv )
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A może rękawice do chwytania?
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie okreslil jakie maja byc Powiedzial tylko zeby wszyscy postarali sie miec i zeby nie kupic beznadziejnych Gdyby powiedzial cos wiecej to nie bylo by tylu niewiadomych
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chcesz przeznaczyć na nie ponad bańke, to kup sobie skórzane (około 130/140 zł.) Nie rozwala Ci się tak szybko.
A firma nie zawsze mówi o jakości. MOje everlasty się rozeszły po dwóch latach, zostały po nich strzępy
Co do szczęki to kup sobie jednoczęsciową, ten temat był już poruszany wiele razy, zerknij w archiwum, jeszcze niedawno rozmawialiśmy o tym.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Co z rekawicami Prosze o podpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
za 120 ( nie pamiętam dokładnie)były skórzane tej firmy.
Przy kupowaniu zwróć uwagę żeby były wąskie a nie takie bułowate, wielkie jak poduchy.
wygodniejsze do treningów są zapinane na rzep niż sznurowane.
a w ogóle jeśli to ma być trening uzupełniający to nie ma sensu przepłacać
Napisano Ponad rok temu
Chwalilbym sobie bardziej gdyby sie nie rozchodzily. Podszywam i jest git.
2 lata to chyba dosc duzo jak na rekawice?
Napisano Ponad rok temu
Bylem dzis w sklepie i przymiarzalem rekawice 10 oz firmy MONTANA, skorzane, cena 140 zl! Czy ktos zna ta firme? Byly dobre i bylo jeszcze miejsce na bandaze! 12 oz mialem chyba za wielkie! A co powiecie na wyroby DANIKEN'a?
Dziekuje i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dla ciebie dobre beda 10 uncjowe(oz)
firmy godne polecenia to masters, szogun, espada boxing,
sz czególnie te ostatnie są zajebiscie trwałe i twarde wszyskie mieszczą się między 150-200 zeta
aha szczena pojedyńcza na górę
Napisano Ponad rok temu
Z rękawicami to jest tak: ręka się w nich poci, prać je od środka jest raczej trudno itp. Każde rękawice po kilku miesiącach intensywnego użytkowania nadaja się więc do uśpienia z uwagi na charakterystyczny zapach i nie jest ważne czy ktoś zapłacił za nie 40 zł czy może 350. Ja robie tak: kupuję sobie sprzęt za 40 zł (choćby jakieś kiepskie w jakimś markecie) a po kilku miesiącach jak te zgniją to kupuję sobie nowe. Polecam i Pozdrawiam.
Po to są bandaże, żeby się reka nei pociła.
Niekażde rękawice po kilku miesiącach intensywnego użytkowania nadają się do "uśpienia", jak to określiłeś.
Bzdura. Jak są dobrej firmy, trzymają się znacznie dłużej.
Co prawda moje everlasty rozpadły się po dwóch "już" po dwóch latach, ale powdów był taki, że nie były skórzane.
Kupowanie sobie co kilka miesięcy kolejej pary wydaje mi się bezsensowne. Tymbardziej, iż takie po 40 zł to jest istny shit, ręce źle się układają w takich rękawicach, nie można dobrze uderzać.
Jak już bierzemy się za coś na poważnie i chcemy to robić dobrze, kupmy sobie rękawice z prawdziwego zdarzenia !
Płacisz wiecej, ale sam potem się orientujesz, że się opłaciło.
Również polecam firmę Masters. (najlepiej skórzane!)
Napisano Ponad rok temu
1. Owszem, używa się bandaży ale raczej po to, aby pot był nie był wchłaniany przez rękawice ale właśnie przez bandaże
2. Dobre rękawice jak to określiłaś nie są wyznacznikiem tego czy zabieramy się do czegoś poważnie czy też traktujemy coś mało poważnie. Rękawice są tutaj jedynie "narzędziem" dzięki któremu nie ścieramy sobie kości itp, itd. Tak właściwie to w jaki sposób traktujemy sport który uprawiamy tkwi w naszych głowach a nie w sprzęcie który używamy. Tak uważam ja. Każdy oczywiście widzi to po swojemy i bardzo dobrze.
POZDRAWIAM. GT4[/quote]
Napisano Ponad rok temu
1. Owszem, używa się bandaży ale raczej po to, aby pot był nie był wchłaniany przez rękawice ale właśnie przez bandaże[/quote]
A o czym ja mówiłam?
[quote name="budo_gt4"]
2. Dobre rękawice jak to określiłaś nie są wyznacznikiem tego czy zabieramy się do czegoś poważnie czy też traktujemy coś mało poważnie.
[/quote]
Napisałam właśnie odwrotnie-że jesli bierzemy się za coś na poważnie, to wypadałoby sprawić sobie dobry sprzęt.
[quote name="budo_gt4"]
Rękawice są tutaj jedynie "narzędziem" dzięki któremu nie ścieramy sobie kości itp, itd. [/quote]
Doprawdy? To życzę powodzenie w ćwiczeniu w tzw. szmaciakach. Chyba sobie nie zdajesz sprawy, jak nieprawdidłowe jest ułożenie dłoni w takich rękawicach. Nie trudno nawet o kontuzję.
[quote name="budo_gt4"]
Tak właściwie to w jaki sposób traktujemy sport który uprawiamy tkwi w naszych głowach a nie w sprzęcie który używamy. [/quote]
No to miłego treningu w szmaciakach. Nie będę tu się starała Cie przekonać, że lepiej zainwestować w lepsze rękawice, niż ćwiczyć w szmaciakach, bo i tak masz swoje zdanie. Udanej kariery kickboxerskiej .
GT4[/quote]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Medale w MŚ i ME w kick-boxingu
- Ponad rok temu
-
Brzuchy Tajbokserow
Guest_budo_asdf_* - Ponad rok temu
-
skuteczność uderzeń nogami w kicku