Mestre Nem - co o nim sądzicie?
Napisano Ponad rok temu
Sprawił wrażenie sympatycznego ( i bogatego, bo miał sporo złotej biżuterii) gościa.
A jakie są wasze opinie na jego temat? (dopiero zaczynam swą przygodę z capoeirą i z ATG i chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej)
Napisano Ponad rok temu
Fajny z niego Mestre wesoly i jajcarz co mozna bylo zobaczec na obozie w Ustce:)
A co do zlota to pewnie masz racje.
Napisano Ponad rok temu
O mestre Nemie chciałem dowiedzieć się więcej, bo z 1 strony zauważyłem go jako świetnego gościa, z 2 te złoto (na które zarobił pewnikiem ucząc capoeiry za słoną kasę) - nawet nie chcę wiedzieć, ile jest warte 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ech, DieselP a zastanowiles sie nad tym co mowisz ? Jak w takim razie wyobrazasz sobie taki pokaz na krakowskim rynku albo na dowolnej dyskotece ? Kompletny absurd, nie warto nawet odpowiadac na takie prowokacje.
Napisano Ponad rok temu
prowokacje?! heheh..... chyba przesadzasz... a ta historie akurat slyszalem od goscia, ktory cwiczy u was, wiec jakos nie wydaje mi sie zeby klamal :? nie jestem czlowiekiem ktory kieruje sie plotkami ale podobne opwiesci slyszalem z kilku niezaleznych zrodel - takze z ust ludzi, ktorzy cwicza / cwiczyli w ADGech, DieselP a zastanowiles sie nad tym co mowisz ? Jak w takim razie wyobrazasz sobie taki pokaz na krakowskim rynku albo na dowolnej dyskotece ? Kompletny absurd, nie warto nawet odpowiadac na takie prowokacje.
Napisano Ponad rok temu
DieselP, masz jeszcze jakieś przykłady na materializm Mestre Nema?
Zaczyna się robić ciekawie 8)
Napisano Ponad rok temu
wojan... coz... tego raczej trzeba uniknacuuu... szykuje się wojna...
DieselP, masz jeszcze jakieś przykłady na materializm Mestre Nema?
Zaczyna się robić ciekawie 8)
ale fakty jakie sa takie sa... najlepiej popytaj jakis atresow (ale nie takich "fanatycznie" oddanych sprawie).....
Napisano Ponad rok temu
Ciężko będzie takich znaleźćnajlepiej popytaj jakis atresow (ale nie takich "fanatycznie" oddanych sprawie).....
Poszukam, popytam, dam znać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem o czym mowie bo sam tak robilem i... sie mile rozczarowalem.
Przez dlugi czas nim jeszcze nie zostalem Artes das Gerais dawalem wiary roznym plotkom - a Nem jest taki... a Nem jest owaki.... Plotki powtarzalem dalej i zapewne narobilem sobie przez to wielu wrogow.
A teraz pewnie wyszedlem na hipokryte bo dolaczylem do grupy, na ktora tak zlorzeczylem.
Prawda jest taka ze ADG i nasi Mestre sa tacy sami jak inni. Sa w naszej grupie ludzie spoko i sa ludzie tak nie do konca. A to dopiero moglem stwierdzic jak zaczalem sie obracac w ich srodowisku.
Mam pewne porownanie bo wczesniej jezdzilem po innych grupach. Zdarzaly sie w nich osoby bardzo ok z ktorymi staram sie nie tracic kontaktu ale tez poznalem wielu ludzi, ktorych raczej nie zamierzam zapamietywac.
Podsumowujac powiem ci jak kiedys mi powiedzial moj kumpel ktory jest teraz w Porto de Minas - "Nie pierd.... glupot jezeli nie jestes ich pewien"
A co do rzekomego materializmu....
Czy obrazasz sie za kazdym razem na sprzedawce w sklepie spozywczym gdy ten ci podaje cene za bulki, maslo itp... ?
Mestre Nem z zawodu uczy Capoeira wiec tez ja po czesci sprzedaje nam - jego uczniom. Jak komus nie pasuje jego produkt to idzie do innego sklepu i tam kupuje - czasami za nizsza cene czasami za wyzsza.
A to ze Mestre lubi bizuterie to mi osobiscie nie przeszkadza - ani nie bola mnie od tego oczy ani nie pachnie przez to gorzej.... a to ze lubi to jego sprawa.
Napisano Ponad rok temu
Nigdy nie slyszalem o takiej historii, moze za krotko jestem w ADG, ale chyba nie w tym tkwi szkopul. Sam widzialem roda na ulicy z udzialem Mestre Nem czy to w Krakowie, czy to w Ustce czy tez na starych nagraniach na Śląsku i nie pamietam by ktos placil za ich ogladanie - moze chodzi o to, ze musieli zaplacic za bilet/paliwo by tam dojechaczabronil ludziom na ulicy patrzec na pokaz jesli nie zaplacili (sic!)....
A szkoda...Nema nie znam osbiscie
Podobna jest BARDZO lasy na pieniadze
... moze zmienilbys zdanie.
Pojecie czynu spolecznego ladnie brzmi, ale gdyby Mestre Nem robil wszystko bezinteresownie to dawno by juz nic nie robil. Ten czlowiek tez musi za cos zyc, podrozowac by spotykac sie ze swoimi alunos i oszczedzac cos na przyszlosc. Nie slyszalem by rzad Brazylii (czy tez innego panstwa) przygotowywal specjalne emerytury dla capoeiristas.
Przyjaznie nastawiony - pozdrawiam!
P.S.:
"...atresow (ale nie takich "fanatycznie" oddanych sprawie)..." - sa tylko fantycznie oddani spojrzcie na wypowiedzi
Napisano Ponad rok temu
A to ze Mestre lubi bizuterie to mi osobiscie nie przeszkadza - ani nie bola mnie od tego oczy ani nie pachnie przez to gorzej.... a to ze lubi to jego sprawa.
A mi to trochę przeszkadza - nigdy nie lubiłem ludzi, którzy wydają ogromne pieniądze na coś zupełnie bezużytecznego (nie widzę, by był przez to ładniejszy ) - wiecie, ile za cenę tej biżuterii pajacyk sfinansowałby obiadków?
Co do zapachu, to nie wiem, nie wąchałem mestre Nema i nie mam w planie tego robić
Napisano Ponad rok temu
Ma niezłe tatuaże i jest fajnie zbudowany :paker:
Dobrze się z nim gra w roda.
A poza tym jajcarz nieziemski!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Część na pewno bym dał na jakieś porządne cele (a choćby na w/w Pajacyka ), resztę, którą zostawiłbym sobie, wydałbym na coś użytecznego (wóz, siakiś sprzęt czy cuś) - na biżuterię na pewno nie...a rozumiem, ze jak Ty bys mial tyle pieniedzy to od razu zabralys sie za naprawianie swiata... Jezeli tak to OK Bede twoj przyklad moim dzieciom przytaczal.
Poza tym nie róbmy z "naprawiaczy świata" wymierającego gatunku, bo jest ich naprawdę wielu, ale to już temat na osobną dyskusję...
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie do Artesów
- Ponad rok temu
-
"Vai negro vai..."