Mistrzowie / dobrzy zawodnicy Shidokan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla przykladu wymienie kilku z nich:
Shonie Carter, USA
Zajmuje ostatnio czolowe miejsca na turniejach Shidokan w USA, zawodnik UFC, Kings of the Cage, Superbrawl i innych imprez vale tudo i MMA.
Kestutis Arbocius, Litwa
Zwyciezca Shidokan Open 2000, zawodnik kickboxingu i thai boxingu, gwiazda litewskich turniejow MMA: Rings - Bushido, Pride.
Jordanas Poskaitis, Litwa
Zwyciezca wielu turniejow Shidokan w Europie, mistrz Litwy w Sambo, wielokrotny medalista mistrzostw Litwy w judo, zawodnik Bushido - Rings.
Peter Angerer, Niemcy
Gwiazda turniejow MA w Niemczech, weteran Shidokan Open, ADCC i wielu licznych gal na calym swiecie.
Zsolt Leckner, Wegry
Weteran Shidokan Open, zwyciezca wegierskich i europejskich turniejow Shidokan, Kyokushin, kick boxingu, thai boxingu. Uczestnik wielu gal profesjonalnych.
Do listy mozna dorzucic jeszcze tytul druzynowych Mistrzow Swiata w Pankration Athlima - dyscyplinie pokazowej na Igrzyskach Olimpijskich w Atenach w 2004 roku, zdobyty pare dni temu przez ekipe Shidokan z Gruzji w skladzie: Levan Lagvilava, Gia Chiragishvili, Ioseb Koberidze.
Jezeli chodzi o K1: Shidokan ma najlepszych zawodnikow w kategoriach 70-90 kg. Z tego tez wzgledu nasi zawodnicy nie przebijaja sie przez kontynentalne eliminacje K1. Szansa na pokazanie sie w K1 moze byc stworzona niedawno kategoria K1 MAX - czyli K1 w kategorii do 70kg. Przyszlosc pokaze.

Na zdjeciu: Kestutis Arbocius
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Zwrocic uwage mozna na nastepujace osoby:
Kancho Yoshiji Soeno - zalozyciel Shidokan
Shihan Gilles Richard - Prezydent EFS
Shihan Romas NAvickas - Litwa, dyrektor techniczny EFS
Shihan Peter Angerer - Niemcy, swietny promotor i organizator, propagator tredow MMA w Shidokan
Sensei Jewgienij Golowichin - Rosja, utytulowany zawodnik rosyjskiego kyokushin, uczestnik turniejow vale tudo w Rosji
Shihan Eddie Yoshimura - USA, jeden z najlepszych trenerow kickboxingu w USA, trener Marka Piotrowskiego z czasow jego startow w zawodowym kickboxingu.
Sensei Shonie Carter - USA, instruktor grapplingu w Shidokan USA
... i wielu innych wspanialych, wartosciowych ludzi.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Z resztą- nie musisz odpowiadać.
Napisano Ponad rok temu
A jak oceniasz siebie na ich tle? (Wiem, że pytanie podchwytliwe i w ogóle, ale interesuje mnie jak to w naszym kraju się przedstawia :-) )
Z resztą- nie musisz odpowiadać.
Hmmm mysle ze odpowiedz byla by ciekawa. Ja czekam

Napisano Ponad rok temu
Wiem, że pytanie podchwytliwe i w ogóle, ale interesuje mnie jak to w naszym kraju się przedstawia
Raczej naiwne, bo powaznej odpowiedzi na to pytanie sie nie doczekasz. A to z takiej prostej przyczyny, ze i twoje wypowiedzi na forum nie zawsze do powaznych mozna zaliczyc. Niestety - do rownorzednej rozmowy z pewnymi osobami trzeba po prostu dojrzec.
Niech ci wystarczy za odpowiedz opinia o mnie naszego Kancho - Yoshiji Soeno, ktory w marcu br na jej podstawie zaliczyl mi pozytywnie egzamin i nadal w Shidokan stopien 2 dan.
Jezeli rzeczywiscie interesuje cie ja to sie w naszym kraju przedstawia to zapraszam na zajecia. Grafik treningow znajdziesz na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Polecam sekcje w Gdansku - tam bedziesz mogl zobaczyc co to Shidokan, bo akurat Gdynia jest grupa zupelnie poczatkujaca, z poczatkujacymi obciazeniami.
MR.
Napisano Ponad rok temu
Hmmm mysle ze odpowiedz byla by ciekawa. Ja czekam

Napisano Ponad rok temu
Nie,nie Piotrek. Bluzgow sie nie doczekasz.
łeee a juz myslalem ze bedzie sie cos dzialo

Napisano Ponad rok temu
Na zdjeciu: Kestutis Arbocius
Pozdrowienia,
MR.
Doskonaly zawodnik, wszechstronnie wyszkolony, wspaniale laczy stoje z rzutami oraz graplingiem, bardzo plynnie potrafi przejsc z uderzania do rzutow. To co pokazal na shidoakn open to trzeba samemu zobaczyc. Jeden z moich shidokanowych ulubiencow
Napisano Ponad rok temu
O jejku... to straszne! Nie jestem godzien z Tobą rozmawiać... Przepraszam... Ograniczę od dzisiaj moje wypowiedzi do minimum jak tak wszystkim przeszkadzają. A jak masz sobie ochotę pobluzgać na mnie to śmiało.twoje wypowiedzi na forum nie zawsze do powaznych mozna zaliczyc. Niestety - do rownorzednej rozmowy z pewnymi osobami trzeba po prostu dojrzec.
Pozdrawiam,
smarkacz niedorosły do rozmowy z Wami.
Napisano Ponad rok temu
Doskonaly zawodnik, wszechstronnie wyszkolony, wspaniale laczy stoje z rzutami oraz graplingiem, bardzo plynnie potrafi przejsc z uderzania do rzutow. To co pokazal na shidoakn open to trzeba samemu zobaczyc. Jeden z moich shidokanowych ulubiencow
Aaaa, faktycznie - masz przeciez kasete z 10-go Shidokan Open. :-)
Pokazal tam istotnie litewska szkole Shidokan od najlepszej strony.
A wlasnie: kiedys Ash pytal o sabaki w Shidokan - moglby sobie zobaczyc walke Kastasa z Ryo Sakai to mialby ladna lekcje na temat shidokanowego sabaki w praktyce.

Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Ale aparycję to ma zakazaną
Wierz mi, ze w zyciu mozna spotkac takie twarze, ze Kestutis w takim towarzystwie z pewnoscia wygladalby jak aniolek.

Napisano Ponad rok temu
Aaaa, faktycznie - masz przeciez kasete z 10-go Shidokan Open. :-)
Pokazal tam istotnie litewska szkole Shidokan od najlepszej strony.
A wlasnie: kiedys Ash pytal o sabaki w Shidokan - moglby sobie zobaczyc walke Kastasa z Ryo Sakai to mialby ladna lekcje na temat shidokanowego sabaki w praktyce.![]()
Pozdrowienia,
MR.
Czego ja nie mam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Shidokan Warszawa
- Ponad rok temu
-
jak wracaci edo formy po przerwach w treningach?
- Ponad rok temu
-
Spory co jest skuteczniejsze stare, nowe kontakt, balet itd.
- Ponad rok temu
-
dlaczego warto ćwiczyć połączenie tradycyjnego karate z nowo
- Ponad rok temu
-
Lord przerzuca się na Shidokan.
- Ponad rok temu
-
Dlaczego warto cwiczyc sportowe / kontaktowe style karate?
- Ponad rok temu
-
Dlaczego warto cwiczyc tradycyjne style karate?
- Ponad rok temu
-
Ja to nie wiem o czym oni mówią...
- Ponad rok temu
-
Filmy o Kyokushin.
- Ponad rok temu
-
Trening z Renshi Piotrem Ciećwierzem
- Ponad rok temu