Mistrzowie / dobrzy zawodnicy Shidokan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla przykladu wymienie kilku z nich:
Shonie Carter, USA
Zajmuje ostatnio czolowe miejsca na turniejach Shidokan w USA, zawodnik UFC, Kings of the Cage, Superbrawl i innych imprez vale tudo i MMA.
Kestutis Arbocius, Litwa
Zwyciezca Shidokan Open 2000, zawodnik kickboxingu i thai boxingu, gwiazda litewskich turniejow MMA: Rings - Bushido, Pride.
Jordanas Poskaitis, Litwa
Zwyciezca wielu turniejow Shidokan w Europie, mistrz Litwy w Sambo, wielokrotny medalista mistrzostw Litwy w judo, zawodnik Bushido - Rings.
Peter Angerer, Niemcy
Gwiazda turniejow MA w Niemczech, weteran Shidokan Open, ADCC i wielu licznych gal na calym swiecie.
Zsolt Leckner, Wegry
Weteran Shidokan Open, zwyciezca wegierskich i europejskich turniejow Shidokan, Kyokushin, kick boxingu, thai boxingu. Uczestnik wielu gal profesjonalnych.
Do listy mozna dorzucic jeszcze tytul druzynowych Mistrzow Swiata w Pankration Athlima - dyscyplinie pokazowej na Igrzyskach Olimpijskich w Atenach w 2004 roku, zdobyty pare dni temu przez ekipe Shidokan z Gruzji w skladzie: Levan Lagvilava, Gia Chiragishvili, Ioseb Koberidze.
Jezeli chodzi o K1: Shidokan ma najlepszych zawodnikow w kategoriach 70-90 kg. Z tego tez wzgledu nasi zawodnicy nie przebijaja sie przez kontynentalne eliminacje K1. Szansa na pokazanie sie w K1 moze byc stworzona niedawno kategoria K1 MAX - czyli K1 w kategorii do 70kg. Przyszlosc pokaze.
Na zdjeciu: Kestutis Arbocius
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Zwrocic uwage mozna na nastepujace osoby:
Kancho Yoshiji Soeno - zalozyciel Shidokan
Shihan Gilles Richard - Prezydent EFS
Shihan Romas NAvickas - Litwa, dyrektor techniczny EFS
Shihan Peter Angerer - Niemcy, swietny promotor i organizator, propagator tredow MMA w Shidokan
Sensei Jewgienij Golowichin - Rosja, utytulowany zawodnik rosyjskiego kyokushin, uczestnik turniejow vale tudo w Rosji
Shihan Eddie Yoshimura - USA, jeden z najlepszych trenerow kickboxingu w USA, trener Marka Piotrowskiego z czasow jego startow w zawodowym kickboxingu.
Sensei Shonie Carter - USA, instruktor grapplingu w Shidokan USA
... i wielu innych wspanialych, wartosciowych ludzi.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z resztą- nie musisz odpowiadać.
Napisano Ponad rok temu
A jak oceniasz siebie na ich tle? (Wiem, że pytanie podchwytliwe i w ogóle, ale interesuje mnie jak to w naszym kraju się przedstawia :-) )
Z resztą- nie musisz odpowiadać.
Hmmm mysle ze odpowiedz byla by ciekawa. Ja czekam
Napisano Ponad rok temu
Wiem, że pytanie podchwytliwe i w ogóle, ale interesuje mnie jak to w naszym kraju się przedstawia
Raczej naiwne, bo powaznej odpowiedzi na to pytanie sie nie doczekasz. A to z takiej prostej przyczyny, ze i twoje wypowiedzi na forum nie zawsze do powaznych mozna zaliczyc. Niestety - do rownorzednej rozmowy z pewnymi osobami trzeba po prostu dojrzec.
Niech ci wystarczy za odpowiedz opinia o mnie naszego Kancho - Yoshiji Soeno, ktory w marcu br na jej podstawie zaliczyl mi pozytywnie egzamin i nadal w Shidokan stopien 2 dan.
Jezeli rzeczywiscie interesuje cie ja to sie w naszym kraju przedstawia to zapraszam na zajecia. Grafik treningow znajdziesz na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Polecam sekcje w Gdansku - tam bedziesz mogl zobaczyc co to Shidokan, bo akurat Gdynia jest grupa zupelnie poczatkujaca, z poczatkujacymi obciazeniami.
MR.
Napisano Ponad rok temu
Hmmm mysle ze odpowiedz byla by ciekawa. Ja czekam
Nie,nie Piotrek. Bluzgow sie nie doczekasz.
Napisano Ponad rok temu
Nie,nie Piotrek. Bluzgow sie nie doczekasz.
łeee a juz myslalem ze bedzie sie cos dzialo
Napisano Ponad rok temu
Na zdjeciu: Kestutis Arbocius
Pozdrowienia,
MR.
Doskonaly zawodnik, wszechstronnie wyszkolony, wspaniale laczy stoje z rzutami oraz graplingiem, bardzo plynnie potrafi przejsc z uderzania do rzutow. To co pokazal na shidoakn open to trzeba samemu zobaczyc. Jeden z moich shidokanowych ulubiencow
Napisano Ponad rok temu
O jejku... to straszne! Nie jestem godzien z Tobą rozmawiać... Przepraszam... Ograniczę od dzisiaj moje wypowiedzi do minimum jak tak wszystkim przeszkadzają. A jak masz sobie ochotę pobluzgać na mnie to śmiało.twoje wypowiedzi na forum nie zawsze do powaznych mozna zaliczyc. Niestety - do rownorzednej rozmowy z pewnymi osobami trzeba po prostu dojrzec.
Pozdrawiam,
smarkacz niedorosły do rozmowy z Wami.
Napisano Ponad rok temu
Doskonaly zawodnik, wszechstronnie wyszkolony, wspaniale laczy stoje z rzutami oraz graplingiem, bardzo plynnie potrafi przejsc z uderzania do rzutow. To co pokazal na shidoakn open to trzeba samemu zobaczyc. Jeden z moich shidokanowych ulubiencow
Aaaa, faktycznie - masz przeciez kasete z 10-go Shidokan Open. :-)
Pokazal tam istotnie litewska szkole Shidokan od najlepszej strony.
A wlasnie: kiedys Ash pytal o sabaki w Shidokan - moglby sobie zobaczyc walke Kastasa z Ryo Sakai to mialby ladna lekcje na temat shidokanowego sabaki w praktyce.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Ale aparycję to ma zakazaną
Wierz mi, ze w zyciu mozna spotkac takie twarze, ze Kestutis w takim towarzystwie z pewnoscia wygladalby jak aniolek.
Napisano Ponad rok temu
Aaaa, faktycznie - masz przeciez kasete z 10-go Shidokan Open. :-)
Pokazal tam istotnie litewska szkole Shidokan od najlepszej strony.
A wlasnie: kiedys Ash pytal o sabaki w Shidokan - moglby sobie zobaczyc walke Kastasa z Ryo Sakai to mialby ladna lekcje na temat shidokanowego sabaki w praktyce.
Pozdrowienia,
MR.
Czego ja nie mam Ale tak z tego co tam bylo widac to europejska szkola shidokan gorowala nad reszta to zawodnik z francji to zadownik z litwy, z tym ze litewski zawodnik byl bez dwoch zdan najlepszy, kazdy szczegol dopracowany a sabbaki poraz kolejny pokazalo swoja potege w momecie szarpaniny miedzy zawodniakmi. Ah ten enshin karate zreszta identyczne akcje widzialem na sabbaki chalange, wydaje mi sie ze na litwie czerpia pelnymi garsciami z najlepszych zrodel i lacza to w swoj jedyny i niepowtarzalny sposob.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Shidokan Warszawa
- Ponad rok temu
-
jak wracaci edo formy po przerwach w treningach?
- Ponad rok temu
-
Spory co jest skuteczniejsze stare, nowe kontakt, balet itd.
- Ponad rok temu
-
dlaczego warto ćwiczyć połączenie tradycyjnego karate z nowo
- Ponad rok temu
-
Lord przerzuca się na Shidokan.
- Ponad rok temu
-
Dlaczego warto cwiczyc sportowe / kontaktowe style karate?
- Ponad rok temu
-
Dlaczego warto cwiczyc tradycyjne style karate?
- Ponad rok temu
-
Ja to nie wiem o czym oni mówią...
- Ponad rok temu
-
Filmy o Kyokushin.
- Ponad rok temu
-
Trening z Renshi Piotrem Ciećwierzem
- Ponad rok temu