chętnie spropuje, nie z potrzeby chełpliwego leczenia ze złudzeń ale żeby się czegoś nauczyć. Może już w najbliższy weekend, jak Dzikki załatwi salkę na Chomiczówce jak w poprzednie soboty. Tyle, że na razie bawimy się drewnem, mam nadzieje że wystarczy.Zapraszam, spróbuj na mnie, tylko ostrzegam, że nie mam oporów przed wbijaniem stali. Chętnie wyleczę Cię ze złudzeńserdecznie polecam de ashi barai z judo, choć jest to technika nożna nie jest to kopnięcie, a zrobione w tempo (nie tępo) kładzie przeciwnika.
Kopnięcia podczas walki nożem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chlopaki alez zapraszam.chętnie spropuje, nie z potrzeby chełpliwego leczenia ze złudzeń ale żeby się czegoś nauczyć. Może już w najbliższy weekend, jak Dzikki załatwi salkę na Chomiczówce jak w poprzednie soboty. Tyle, że na razie bawimy się drewnem, mam nadzieje że wystarczy.Zapraszam, spróbuj na mnie, tylko ostrzegam, że nie mam oporów przed wbijaniem stali. Chętnie wyleczę Cię ze złudzeńserdecznie polecam de ashi barai z judo, choć jest to technika nożna nie jest to kopnięcie, a zrobione w tempo (nie tępo) kładzie przeciwnika.
Jak juz mowilem w dziale odpowiednim - 26X czyli ta sobota 11.30 (zmiana godziny bedzie jakby co odnotowana w cross-budo).
Napisano Ponad rok temu
Dog Brothers w swoich "napierdalankach" kopia i to bardzo mocna , jak sam mialem sie okazje przekonac , jednak Knaus mowil ze kilka razy zdarzly sie bardzo nieciekawe uszkodzenia kolana i pekniecia piszczela.
Napisano Ponad rok temu
co do cięć na nogi, idealnie robią to Turcy. Polecam Bochum, bo ekipa z Hamburga wydaje się mocno przereklamowana :wink: uwierzcie, wtedy naprawdę strach zagląda w oczy 8O
a propos sali, napiszcie mi maila, bo te odczytuje częściej, dam wam namiar na moją salę, nie szkolną, miło, przyjemnie, bez jęczącego ciecia i brudnej podłogi
Napisano Ponad rok temu
co prawda takie cięcia wykonywał na innym filmiku, ale były wolne bo zrobione po ospałym przysiadzie...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rację masz, ostatnio spróbowałem ćwiczyć nożem w ręku i ten strach to jest coś...tzn. ćwiczyć się nie dało bo obaj ćwiczący byli zbyt tym przejęci...ćwicząc drewnem nie zrozumiesz tego do końca, bo nie czujesz strachu przed bronią. ...
Napisano Ponad rok temu
Kerambit jest bronia wibitnie defensywna , ciecia zadaje sie tylko w kontratakach po dojsciu do krotkiego dystansu , bezsensowne jest inicjowanie agresywnych atakow na kogos uzbrojonego w noz.
Piszesz ze w tej postawie latwo kopnac w nogi , wiec sie pytam czy low kicki w walce tez blokujesz rekami ???
Napisano Ponad rok temu
Ale to tylko do pierwszych trafien - pozniej juz wiesz czego sie spodziewac - a respekt pozostaje.rację masz, ostatnio spróbowałem ćwiczyć nożem w ręku i ten strach to jest coś...tzn. ćwiczyć się nie dało bo obaj ćwiczący byli zbyt tym przejęci
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co to ma do pytania zawartego w temacie ?Kopniecia, nie-kopniecia....nie robi mi to duzej roznicy ja sie bronia kiedy to ja uzywam noza a facet jest bez broni.Problem zaczyna sie kiedy ja jestem sam i mam do czynienia z grupka...a przeciez przyznajmy, tak bywa najaczesciej - na ulicy nie ma "samotnych wilkow", tacy to atakuja zwykle bezbronne staruszki. Co zrobic jak jest 4, 5 kolesi, jeszcze jak to jacys mlodociani - da sie wystraszyc. Gorzej jak dowala sie podpite sterydy, wtedy mysle ze sama podstawowa wiedza uzywania noza moze nie wystarczyc...(zakladam ze mowimy o SAMOOBRONIE nie o walce na smeirc i zycie).I jeszcze jedna sprawa to taka ze nawet jak zalozymy ze bedzie jeden napastnik (moze znac co tam chce - kung-fu, jkd, bjj, sraj dzitsu, cokolwiek) to systuacja "z zycia wzieta" przedstawia sie generalnie tak ze sytuacje podbramkowe zdarzaja sie najczesciej w miejscach zaludnionych - znana ulica w dzien, dyskoteka, pub, przystanek autobusowy...chyba ze ktos specjalnie szuka guza - to w ciemnym parku mozna sie rznac do woli. Ale zwykle jest tak jak powiedzialem i samoobrona z wykorzystaniem noza to psychopatyczny pomysl, no chyba ze chcemy zaimponowac kolegom pobytem w wiezieniu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
. ale zwykle jest tak jak powiedzialem i samoobrona z wykorzystaniem noza to psychopatyczny pomysl, no chyba ze chcemy zaimponowac kolegom pobytem w wiezieniu...
na forum riposta na ten argument to zawsze deklaracja w stylu :
lepiej sie pochwalić kolegom w więzieniu jak sie pocieło kilku nożem niż aniołkom jak sie dzielnie walczyło pustymi rękoma...
no i że lepszy brzydki proces niż ładny pogrzeb
lowkicki sie blokuje?! 8Owiec sie pytam czy low kicki w walce tez blokujesz rekami ???
całą obręcz barkową trzymam nisko... hmm, siebie trzymam niskoCzy walczac trzymasz rece nisko ?
kerambit jest bronia wibitnie defensywna , ciecia zadaje sie tylko w kontratakach po dojsciu do krotkiego dystansu , bezsensowne jest inicjowanie agresywnych atakow na kogos uzbrojonego w noz.
uhm... może masz racje, taka taktyka w walce nożem to dla mnie nowość po prostu...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Timberline Millennium Lock
- Ponad rok temu
-
coś ostatnio siadło na forum... i UT6
- Ponad rok temu
-
"okularki" na trening
- Ponad rok temu