Jak wyćwiczyć w warunkach domowych szybkość i siłę uderzenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2 - Zarówno szybkość jak i siłę wyrobisz sobie najlepiej ćwicząc na worku (z kopnięciami i uderzeniami na korpus), gruszce (same uderzenia) lub refleksówce szybkość)
3 - Jeżeli możesz - kupuj worek i pochodź nieco na siłownię...
4 - jeżeli nie możesz - walka z cieniem (tylko trzeba znać podstawy żeby nie wyrobić sobie złych nawyków) + pompki (im wolniej i dokładniej tym lepiej; na dłoniach, na palcach, na pięściach, na krawędziach dłoni, na odwróconych dłoniach, dłonie blisko albo daleko od siebie, na jedej albo dwóch rękach, na boku, z nogami na podłożu, na podwyższeniu, w staniu na rękach - a to tylko częsć możliwości pompowania ) + np.podciąganie się na drążku...
5 - UMIEŚC TEN POST W DZIALE boksu (uderzenia) albo karate (chłopaki wiedzą duuużo o pompkach :twisted: )
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S. wiem, ze troche nudno to brzmi. zeby sobie urozmaicic cwiczenie proponuje talie kart. polozymy ja sobie w poblizu i robimy tak: reka prawa - 10 uderzen, bierzemy z wierzchu talii jedna karte i odwracajac ja kladziemy na boku. teraz reka lewa 10 uderzen i nastepna karta na boku. w ten sposob "odwracamy" cala talie kart dwa razy. no i w niecala godzinke mamy cirka 500 uderzen na prawo i na lewo. teraz maly lyczek wody i jeszcze raz.
sila i szybkosc uderzenia wzrasta zdecydowanie.
Napisano Ponad rok temu
Guest_budo_Fighter_28_*
Napisano Ponad rok temu
Żadnych uderzeń w powietrze. Walka z cieniem służy ogólnej kordynacji ruchów i rozgrzewce. Ewentualnie jako ćwiczenie wytrzymałościowe.
Uderzenie musisz poczuć. Walenie na rozkaz typu 10 prawą 10 lewą jest bardzo potrzebne do nauczenia się ruchu przed lustrem lub kamerą ale na dłuższą mete wyrabia złe nawyki.
Napisano Ponad rok temu
Własciwie nie wiem jak to zrobil moj ojciec (cwiczyl sam) a jest bardzo szybki i ogolnie dobry, chociaz ostatnio juz nie cwiczyl dawno a jest po 40
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
polowanie
- Ponad rok temu
-
Problem z rowerem + przemyślenia o sporcie wśród Polaków
- Ponad rok temu
-
trening uderzeń z ciężarkami
- Ponad rok temu