Kershaw Vapor
Napisano Ponad rok temu
I w oko wpadl mi Kershaw Vapor.
Jest to jeden z najtanszych nozy skladanch dostepnych na stronie PiteraM. Jest on markowego producenta Kershaw Knives.
I teraz pytanie odnosnie tego konkretnego noza. Czy jest to dobry noz dla poczatkujacego uzytkownika folderow. Glownie chodzi mi o nauke poslugiwania sie tymi nozami. Czy zabezpieczenie w tym modelu noza jest wsytarczajace ? Chodzi mi o to czy za tak niska cene dostane bezpieczny i pewny w uzytkowaniu i nauce noz ?
Jaki jest tani folder posiadajacy, w waszej opini, najwiekrze walory jezeli chodzi o jego zabezpieczenie ?
Napisano Ponad rok temu
Navigator jak na swoja cene i zastosowania (glownie robocze typu zdejmowanie izolacji z kabli, ciecie tektury, linek itp) ma dobra blokade - backlock - i zdaje ona egzamin.
Jesli jednak potrzebujesz wiekszego noza , takiego do powaznych zadan roboczych a z mozliwoscia uzycia takze do obrony i jako tactical to polecam mojego faworyta - Benchmade Ares (tu juz cena ok 650-700 PLN ale za to stal 154 CM). PiterM pisal o jego fantastycznej blokadzie AxisLock, ksztalt ostrza ma typowo uzytkowy a jesli zdecydujesz sie na wersje z ostrzem serrated (zabkowanym) otrzymasz calkiem fajnego tacticala, zas w obu wersjach jest dobry do obrony. Oczywiscie nie bedzie to typowy tactical ani fighter.. ale wszystkie funkcje spelni godnie
Pozbieraj wiec nieco kasy i zainwestuj ... nie pozalujesz wydanej mamony.... Choc ostrzegam .. na jednym nozu sie nie skonczy .... po Aresie ktorego mam dostac na Gwiazdke od zony marzy mi sie cos od poklon poklon poklon poklon Lightfoota jako typowy fighter.
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdraffia pijac kaffke
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A mi chciała zaanektować Bear Claw'a na działkę, bo świetnie by się winorośl (albo inne zielsko, nie znam się) przycinało takim zakrzywionym. Nie dałem.A moja kobieta jak ostatnio kupiłem La Griffa powiedziała: "mam nadzieję że jesteś zadowolony i że ci się przyda"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale i tak sobie kupie.
Napisano Ponad rok temu
I tez sie zastanawialem nad Vaporem i wyszedl z tego Victorinox.
Marchew
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdraffia Was i wasze Mamy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale co do nozy to ona nic nie ma:) Tylko ja uznalem, ze sobie jeszcze poczekam:) Jak to powiedziala moja mama "15 lat.. jeszcze Ci przejdzie". A ja na to sie tylko usmiechnalem.. Przejdzie.. Taa...
Marchew
Napisano Ponad rok temu
no nic - tak czy inaczej proponuje rozwazania o "mamach" przenieśc do knajpy, bo to troche off topic...
Napisano Ponad rok temu
Vapor - po prostu prosty EDC. Nie oczekuj od niego blokady na równi z AxisLock czy LinerLockiem Emersona, ale do spokojnych codziennych zadań się spokojnie nada. Bułeczka, cytrynka, zastrugać patyk czy ołówek a nawet rybkę sprawić się spokonie da. Kupiłem taki (mały) żonie i jest baaaardzo zadowolona. Nosi go na codzień w torebce i chwali sobie zarówno walory użytkowe jak i estetyczna (bo w sumie jest ładny przecież...).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
odetne sobie palce ... czy tez nie ?
- Ponad rok temu
-
Nauka walki nożem
- Ponad rok temu
-
Timberline Zambezi
- Ponad rok temu
-
Konkurs "nożowy" :)
- Ponad rok temu
-
Nowy ksztalt ostrzy w customach
- Ponad rok temu
-
Zabawki dla duzych chlopcow - ver. custom
- Ponad rok temu
-
a co powiecie na to? (niby comander za 12$)
- Ponad rok temu
-
Nowy-STRIDER-SnG-co-na-kolana-powala
- Ponad rok temu
-
Nóż w samolocie
- Ponad rok temu
-
bagnet od M16
- Ponad rok temu